merhaba süslüler köpeğimiz var bizim ve saldırgan bir cins değil kesinlikle, asla sinirli cinsler değiller yani. dün mutlu olsun diye şu uzun ince çubuklardan verdim bayılıyor onlara. ama bütün olarak bazen yutabildiğinden yutmaması için de daha önce oyalanırken yarısında elinden aldım. ki bu yaptığım dogru bir davranışmış oyuncagına el koyma konusu köpek egitiminde dogru bi davranışmış. dün yanına oturdum ve tüylerine dokundum almadan önce sevip, her dokunuşumda şiddetli hırladı, biraz yaklaşmak istediğimde de oyuncaga gerçekten saldırdı bana..elimi kaçırdım. ve çok sinirlenip korktum resmen ondan bu olay sonrası.
sonra eşim geldi o aldı eşimin elini kanatmış yanlışlıkla. şu an kendisinden soğumuş hissediyorum, tabii ki tekrardan yakınlaşacagım ama yakın zamanda çevremizden birisinin yeni dogmus bebegine kendi köpekleri saldırdı ve bizimkiyle aynı cins. Ve bu cinslerin cocuklarla arası cok iyi siz düşünün. o kadar üzüldüm ki bebek 6 aylıktı ve bebeğin yanağını parçalamış olay sırasında çok kan akmış siz düşünün allahtan gözüne denk gelmemiş bebişin, köpek kendini lider olarak gördüğü için aile bireylerini hiçe sayıp çocuk yatar vaziyetteyken yerde... böyle saldırgan bir davranışı kabul etmem mümkün değil cocugum olursa vermeyi düşünüyorum her an saldıracak mı diye yaşayamam ya da muhtemelen egitim aldırırız, dün yaşadığımız bu olau geçenki bebege saldırma olayıyla beni tetikledi sanırım bir anda kendimi korkarken buldum yargılamayın lütfen, panikle de böyle düşünüyor olabilirim ama böyle düşünmem çok mu yanlış?
sogumaktan ziyade ısırmak falan beni korkutan davranıslar ama bebegimiz olmayacagını bilsem yani ileride cocuk düşünmesem o konudaki o davranısı tolere edebilirim ve egitim de aldırırım ama bebek faktörü işin içine girince illa ki benim mutfakta oldugum bir anda gidip ısırmayı kollama veya bir şekilde bunu yapma ihtimali var mesele ordaki güven konusu ve bu davranışı ile o bebegin yanagının parçalanması konusu beni tetikledi, normalde asla veremem yani köpegimi 2 yıldır benimle. ama bu olaydan sanırım epey etkilendim çok içerledim hele ki bizim cinslerin böyle bir şey yapabileceği aklıma bile gelmezdi..
anonim 2, bu soruya cevap vermeyecegim. çevremden bu konuyu bilenler var ifşa olmaya gerek yok, bu ayrıntının bilinmesine gerek yok. asla saldırgan bir cins degil ve cocuklarla arası cok iyidir. genelde cocuklu aileler sahiplenir/alırlar.
Netflix canine intervention ve cesar milan'ın youtube programlarını izleyebilirsiniz.
anonim 4 mutlaka bakıcam süslü cok sagol
çocuklu aileler genelede Golden Retriever sahipleniyor.
saldırgan değil bu köpekler, eğer saldıran köpeğin cinsi hakkaten buysa sahiplendirmekte fayda var. köpek insanıyım ama bebeğime saldırsa ben de sahiplendiririm sanırım. size hak verdim ss.
aa izlemişim süslü canine intervionu, cesar milan netflixte yok
Linç edecek hiçbir şey yok burada ya ne alaka? Tabii ki bu durumu düşünmeniz gerekecek. Ki ortada bi bebek söz konusu. Şu an bebeğiniz yok fakat bu konuda endişe duymanızı gayet iyi anlıyorum. Ben evli bile değilim ama bebeğin yanında bi köpek görünce ne yalan söyleyeyim biraz ürküyorum ya zarar verirse diye. Hayvan bu sonuçta süslüler. Bir anda zarar verme potansiyeli var. Oturduğum mahallede birçok köpeğe mama su veriyorum hepsine sevgi gösteriyorum ama yine de korkuyorum yani. Bebek işin içine girince daha da korkarım ama kendimizi de sakinleştirmemiz gerekiyor sanırım.
Siz köpeğinizi tanıyorsunuzdur. Karakterini, hangi durumlarda saldıracağını hangi durumlarda koruyacağını. Olmadı iyi bir eğitim verdirin ya da içiniz rahat olsun diye gerçekten bakabilecek birine sahiplendirin. Sizin kararınız.
ya işin ilginç yanı, benim köpegim bu olay dısında ve canı acıyan bir yerine dokunmamız dısında saldırganlık göstermiyor, yani bazen oyun için dişini degdirme veya cok heyecanlandıgında diş degdirme yapıyor ama bunlar oyun biliyorum.
ama tuhaf olan şu; o tanıdıgımız köpegin de asla böyle bir geçmişi yok, yani bebegin yanagını ısıracagını hayal bile edemezdik anne cok üzgün ve köpegi 2-3 haftalıgına kuzenine verdi eve sokmuyor su an. beni korkutan şey, bildiğimiz tanıdıgımız ve saldırgan davranmayan bir köpegin ailesinden bebege bunu yapmıs olusu, bazıları kıskanmıstır ve içgüdüsel olarak öyle davranmıstır diyor. e benim bebegim oldugunda benim köpegim de kıskanma ihtimali hiç olmaz mı mesela, bu korkuyla mı yaşayacagım o dönemler vs gibi gibi aklımda böyle pek çok soru işareti var..
Bi şey diyim mi köpeklere hiç güvenmiyorum ben. Cok seviyorum ama evime alıp beslemek fikri uzak geliyor. Bi keresinde onedioda sahiplerine saldılaran köpekleri görmüştüm hepsi parçalamisti resmen sahiplerini. O kadar besle evlat yerine koy gelsin yüzümü dağıtsın. Her an sinirlenebilir ne yapacaklari belli olmaz. Aman aman asla güvenip çocuğumu bırakamam yanında.