kıyma kaç gün buzdolabında bozulmadan durabilir?

deneyimli süslüler kıyma aldınız köfte yapacaksınız. kaç gün içinde yapılmalı en geç ? 2 günde bozulur mu

1. Buzlukta donsa sonra çıkarıp yapsam tekrar buzluğa koysam yanlış gibi geldi? Çözünen kıyma tekrar dondurulmaz diye düşündüm yanlış mı düşündüm

6 mart 23:08

2. kıymayı köfteyi yapmadan  önce taze taze alıp max 1  içinde köfte haline getirip buzluğa atman lazım.

eğer buzluktan indirdiğin kıymayı köfte yapacaksan o köfteyi yaptıktan sonra pişirip tüketmen lazım.

buzluktan indirdiğin kıyma köfte yapılıp tekrar buzluğa atılmaz süslüm.

6 mart 23:13

3. suslu donup cozulen hicbir et tekrar dondurulmaz. kofte haline getirip buzluga atabilirsiniz ya da yiyeceginiz kadarını cıkarıp aynı gun icinde bitirebilirsiniz. hadi diyelim yanlıslıkla fazla oldu falan ve cope gitsin istemiyorsunuz yaptıgınız kofteyi kızartıp tekrar dondurucuya koyma sansınız da var. kıymayı eti de pisirdikten sonra tekrar dondurucuya atabilirsiniz 3 ay sureyle bekleyebiliyor.

6 mart 23:19

4. En fazla 2 gün ss. 2 günü geçirmeden köfteni yapıp buzlupa atmalısın.

6 mart 23:38

5. Teoride 2 günden fazla beklememeli ama ben geçenlerde kokusunda sorun görmediğim ve atmaya acıdığım için 5 gün beklemiş kıymayı kullandım, bir sorun yaşamadım

7 mart 00:15

6. Kıymayı kullanmayacaksam hemen dondurucuya atarım. Buzdolabında max 2 gün kaldı 3. Gün rengi değişir zaten çöp

7 mart 01:41