kızlar dedem yunanistan doğumlu olduğundan ötürü babam vatandaşlık alabiliyor mu?

bence böyle bir şey mümkün değil.fakat geçen gün dedesi makedonya doğumlu olan arkadaşımın babasının vatandaşlık aldığını söyledi.araştır falan dedi de eğer anne ya da baba yunan ise vatandaşlık alınır aksi takdirde öyle bir şey yok yazıyor.e bunlar nasıl vatandaşlık aldı onlarda da makedon yok :d bilen yardımcı olabilir mi öyle bir şey varsa çok isterim babamın oralara gidip akrabalarını görmesini

1. Makedonya ve yunanistan iki ayri ulke ya hani. Haliyle vatandaslik konusunda da farkli kurallari var. makedonya'da da kisa zaman oncesine kadar yoktu mesela yeni yeni basladi. Yunanistan'da su anda oyle bir sey yok.

13 mart 2022 11:31

2. Her ülkenin prosedürü farklıdır. Doğum belgesi bulunabiliyorsa alınabilir. Tabi Yunanistan da böyle bir uygulama varsa. Mesela Romanya vatandaşlık veriyor çok zorlamadan. Dedesi, ninesi Romanya'da doğan insanlar deli gibi vatandaşlık alıyor şu aralar, sırf Romanya Avrupa Birliği ülkesi diye.

13 mart 2022 12:03

3. Anlıyorum tesekkür ederim kızlar

13 mart 2022 12:04

4. evet alabiliyor. fakat öyle hadi al sana vatandaşlık olmuyor. 5-6 yıllık uzun bir süreç bu, hem maddi hem manevi olarak yorucu. ayrıca yunanistan en son türk vatandaşlığından çıkma şartı getirmişti böyle durumlarda. belki değiştirmiştir, bir araştırın derim.

13 mart 2022 12:37

5. Dedeniz sağ ise onun gidip vatandaşlık alması gerekiyor önce. Sonra babanız ona dayanarak vatandaş olabiliyor. Dede sağ değilse babanız gidip benim babam burada doğmuştu diye hak iddia edemiyor. Benim bilgim bu yönde.

13 mart 2022 13:34

6. Evet ama para ve zaman gerekiyor

13 mart 2022 13:52

7. yunanistan makedonya kadar kolay vatandaşlık verir mi sizce?yukardaki süslünün belirttiği gibi mübadele zamanı vs vs.hatta başvurursanız ve bunu biraz ince eleyip sık dokurlarsa inatlarına vermeyebilirler de .lfxngmildn

13 mart 2022 17:06

8. bırakın vatandaşlığı dedenize vizeyi bile zor verirler, gidip oradaki malın mülkün peşine düşmesin diye. romanya dil şartı koydu en son vatandaşlık için. eski yugoslavya ülkelerinde nispeten kolay oluyor vatandaşlık ama yunanistan çok mümkün değil.

13 mart 2022 22:59