kaç günde bir tuvalete çıkıyorsunuz?

cidden düzene oturtamadım küçük bir araştırma ile kabız olduğumu anladım aslında araştırmaya bile gerek yok dört beş günde anca bir kere tuvalete çıkabiliyorum ne yapmam lazım of ya yaşam kalitem düştü resmen

1. Günde birkaç kere? :/

9 nisan 2020 03:18

2. Günde 1

9 nisan 2020 03:18

3. ya bir şişlik var asla geçmiyor karnım davul gibi.. her şeyi geçtim yapaken ağrısı sızısı beni benden alıyo günde bir kere mideme giren kramptan bahsetmiyorum bile. size çok özeniyorum ya

9 nisan 2020 03:21

4. Süslü karbonhidratlı besinleri çok tüketiyor olabilirsin yeterli su içmiyor olabilirsin bir çok etken var.Su içmeye çalış,hareket et mutlaka beslenmene önem göster sıvı-katı ayrımına dikkat et (yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonra su iç,bu metabolizma için çok önemli bunu uygulamamk ayrıca kilo aldırır )(gizlinot: Bunu tüm doktorlar söylüyor zaten) (gizlinot: Probiyotik alabilirsin,evde yaptığın yoğurdu tüketebilirsin her gün bir kase olarak)ama tüm bunları yapıyor olsan bile psikolojik olabilir.Küçük yaşımda maalesef ben de çekmiştim bu sıkıntıyı (gizlinot: 11-12 yaşlarında) doktora giderdim sürekli ama meğersem tamamen psikolojikmiş,kendimi öyle şartlamışım ki bu duruma sokmuşum .psikolojik olduğuna inanıyorsan kafana takmamaya çalış (gizlinot: Her gün yaptım mı yapmadım mı diye düşünme)bazı ilaçlar var buna yönelik şurup tarzı (oldukça tatlı bir şey idi) ismini hatırlamadığım uzun süre kullanmıştım fakat dediğim gibi psikolojik olduğu için işe yaramıyorlardı.doktorlar her gün belirli saatte tuvalette zaman geçirilmesi gerektiğini söylüyorlar(gizlinot: Otur bekle 10 dakika boyunca, doktorlar bunu tavsiye ediyorlar ) vücudunun bunu kodlaması için.bunu uygulamaya başladığımdan beri çok rahatım o yaşımdan bu yaşa kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.seni çok iyi anlıyorum,ikinci beyindir bağırsak ve doğru şekilde çalışmaması yaşamı ciddi olarak etkiler.umarım yardımcı olabilmişimdir süslü.

9 nisan 2020 03:22

5. çok teşekkür ederim süslüm:( günde en az bir bardak kayısı çayı içip bol su tüketiyorum ama işe yaramıyor katı da beslenmiyorum neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum şu an bile karnımın altında regl sancısı çektiğim yerde bir ağrı başladı kriz geçiriyorum artık yeter ya:(((((

9 nisan 2020 03:27

6. Bol su ve iyi yaglar. Zeytinyagi benim canim, avokado cok severim. Kuruyemisleri de tatli yerine cok yerim. Gunde 3-4-5 fincan sade filtre kahve icerim.

sabah uyaninca 0.5 lt kadar su icer, kahve demlerim. Kahvalti yok, ilk kahve sonrasi tuvaletimi yapmis olurum (2-3 dk en uzun kalisim, pit pit zorlama yok)

Regl donemimse gunde 2-3 e cikabiliyor bazen. Vucut kitle endeksim 20

9 nisan 2020 03:28

7. ya evet süslüm bir insanın en rahat olduğu an regl dönemi olur mu? deli gibi regl sancısı çeksem de günde iki kere tuvalete çıkabiliyorum dengem şaşıyor ama keşke hep regl olsam ya

bu arada üniversitede sabah uyandığımda kahve-sigara yapardım hemen çıkardım tuvalete şimdilerde sigarayı bıraktığım için kahvede içmiyorum tekrar deneyebilirim sanırım..

9 nisan 2020 03:37

8. Herkes her gün çıkmak zorunda değil demelerine inanmayın süslüm, doktor değerlendirmesi, 4-5 günde bir çıkmanız sağlıklı değil , genellikle bildiğiniz şeylerin dışında benim doktorum bana bir iki oneri daha sundu ve ben fayda gordum. Birincisi düzeniniz oturana kadar fırında satılan saf kepekten her gün iki kaşık tüketmek, ben yoğurda katıyorum. İkincisi de et tuketimini öğle saatlerinde yapmak, akşamları et tüketmemek . Salatalığı çok fazla çiğneyerek yemek (diğer türlü gaz yapıyormuş) ve domatesi kabugunu soyarak yemek. Ve daha bilineni her gün mutlaka ama mutlaka iyi zeytinyağlari kullanılan bir yemek ve salata tüketmek.

9 nisan 2020 05:42

9. Tuvalete çıkmak yemekle de doğru orantılı olan bir şey. Ben 48 kiloyum ve az yemek yiyorum bu yüzden her gün her gün tuvalete çıkmam mümkün değil zaten. Siz de az yemek yediğiniz için tuvalete az çıkıyor olabilirsiniz

9 nisan 2020 10:05

10. Genelde günde 2 kere