karma felsefesi hakkında konuşalım mı?

süslüler karmaya inanıyor musunuz? hiç şahit olanınız, yaşayanınız var mı? ya da karmanın işlemesi için ne yapmak gerekir? veya inanmıyorsanız neden inanmıyorsunuz? biraz bu konu hakkında muhabbet edelim istedim :)

1. merhabalar, insanın dileklerinin bir şekilde kendine döndüğüne inanıyorum. dünyadaki her şeyin, varsa tanrının bile enerjiden oluştuğunu ve her canlının kendi enerjisi olduğuna düşünüyorum.

sonuçta evrenin başlangıcı da büyük bir enerji patlamasıyla başladı. sonu da öyle olacak. ben de mümkün olduğunca pozitif-yapıcı takılıp hem yakınımdaki insanları hem kendimi koruyorum.

26 temmuz 2018 00:04

2. Ben karmaya inanıyorum. Hangi duyguyu beslerseniz ayna gibi onu yansıtırsınız. Yansıttığınız duygu aynı şekilde size döner. Hayata olumlu bakarsanız bu şekilde kendinizi motive ederseniz hayatı daha barışık yaşarsınız. Keza kötü duygular da sizi daha karamsar yapar. Esas konuya gelirsek birine kötülük yaptığınızda bir şekilde kötülük senide bulur keza iyilikte aynı şekilde. Diz bir çocuğun gülümsemesine sebep olursunuz farklı bir zamanda size bir başkasının iyiliği dokunur. Çok uzattım cennette bu dünyada cehennemde.

26 temmuz 2018 00:07

3. Bir arkadaş grubum vardı, dört kişilik. Bu arkadaşlardan birinin hem kişisel sorunları hem de benimle sorunu vardı, hoşlandığı çocuk beni beğendiği için. Benim bundan bi sene sonra haberim oluyor tabii, olay çıkınca aramızda. Ki o da o çocuk için 12 senelik kardeşim derdi, meğersem başka bi durumlar varmış. Ben de bir sene boyunca yaşadığımız şeylere bir anlam yüklemeye çalışıyordum, rahatsız edici bi tavrım mı var diye düşündüm ya da bende olup onda olmayan bi şey varsa elinde olmadan belki mutsuz oluyordur bu konudan diye, bi sene sonra çıktı sebebi ortaya. Ben de o kişiyi hayatımdan çıkardım, başka sebeplere bağlı olarak da. Neyse işte diğer iki arkadaşım onun başka problemleri de olduğundan yalnız kalmasın diyip hep onunla takıldılar, ben yalnız kaldım hep. Bu kişi ise tabiri caizse arkadaşlarımı benden kaçırdı durdu hep. Benimle bi plan yaparken kızlar benim duyacağım şekilde o yer hakkında “kızlar gidiyoruz di mi” filan diyordu, bi kere metroya binmiştik bu kişi ve grubumuzdan bi kişi ile daha, konuşmuyorduk o zaman. Ve kızın benimle konuşmasına dahi izin vermemişti yine hareketleriyle. Neyse işte arkadaşlar bu kız sonunda dımdızlak kaldı ortada. Tek başına, hiçbi arkadaşı yoktu aylarca. Diğer kızlarla da arası bozuldu çünkü. Hatta bi grup çalışması yapılacaktı, bu arkadaş dışarda kalmıştı. Hoca bir grup seç diyince kararsızım demişti, bütün sınıf için. Hoca da hiç yok mu arkadaşın gibisinden bi soru sormuştu o şaşkınlıkla. Herkesle iyiymiş gibi bir imaj oluşturmaya çalıştı hep çünkü. Ama yapayalnız kalmıştı.

26 temmuz 2018 00:09

4. Evet adı karma olur ilahi adalet olur fitne fesatlık yapıp kınayıp başına gelmesi olur büyük konuşma olur, İnanıyorum.

Büyük konuştuğum çoğu şey başıma geldi. Kınayıp küçümsediysem bir ay içinde yaşadım. Ailem birinin çocuğunu ya da birini kınadıysa yaşadım. Annem mesela gerçekten kötü olan baba tarafından birkaç akrabamı çok kınadı. Haklı mıydı evet gerçekten ben dahil kötülük yaptılar ama annem hep kınadığı için böyle insanlarla yapamam asla dedi ve abimin bazı karakteri aşırı benziyor kendisi de diyor zaten kınadım vs diye. Oluyor yani her geçen gün görüyorum ben yaptıysam bende ailem yaptıysa onlarla ilgili.

Bana yapılan bir şey de oldu benimle dalga geçen bir akrabamın başına beni küçümsediği olayla ilgili bir şey geldi yıllar sonra. Ha anladı mı bilmiyorum.

Allah bana anında gösteriyor yaptığımı açıkçası. :)

Ama yine de var hala beklediğim şeyler. Henüz gerçekleşmediler. Bu da bana yapılan kötülükler. :)

26 temmuz 2018 00:14

5. Ben @4.

Aslında buna inanmam yani nasıl desem ben daha çok ilahi adalet kavramı üzerinden inandığım için Allah'tan bekliyorum. O uygun zamanda uygun cezayı verir diye. Enerji gönderdim olmadı Vs gibi değil.

Ama olabilir yani annemin yıllardır bitmeyen öfkesi ve karşılığında hala o kişilerin bi ceza almıyor görüntüsü buna uyuyor.

26 temmuz 2018 00:25

6. karma inandiginiz surece var bence. ama su buyuk konuşma muhabbetini dibine kadar yaşadım. artık asssla ama asla zengin biri olmayacagim diye buyuk konuşuyorum 😁 ama ictenpazarlikli bir dusunce oldugu icin basima gelmiyor

26 temmuz 2018 02:12

7. ben şöyle bir şeye şahit oldum süslüler bu tam olarak karmaya girmiyor sanırım daha çok beddua tutması gibi :D

ev arkadaşımın bir sevgilisi bir de bir kız arkadaşı vardı. bunlar grup şeklinde dolaşıyorlardı falan. derken ev arkadaşım, sevgilisinin kendisini o kızla aldattığını öğrendi. tabi bu kadar kolay anlattım ama cidden travmatik bir olaydı çünkü kızla da araları iyiydi. neyse ev arkadaşımın gözüne soka soka yaşamaya devam ettiler ilişkilerini. bir gün oturuyoruz ev arkadaşım dediki "eğer bir gün evlenirlerse bile dilerim çocukları olmaz". hatta biz beddua etme diye uyardık ama beddua değil bu hakkın yerini bulması demişti.

olay üzerinden 7 sene geçti bu çiftimiz evlendi. kızın ağır ve ömür boyu sürecek bir hastalığının olduğu ortaya çıktı ve doktor çocuk doğurmasının mümkün olmadığını aksi halde vucudunun kaldırmayıp ölebileceğini söylemiş. bunlar ev arkadaşımı arayıp helallik istediler. valla bunun adı ne bilmiyorum ama bu tarz hakkın yerini buluşlarına kalben inanıyorum.

26 temmuz 2018 09:45

8. ayrıca 9.anonime katılıyorum. çok hakim olduğum bir kavram değil fakat öyle ufak çaptaki araştırmalarıma göre ucu reekarnasyona dayanan bir inanış. yani mesela bugün çok zengin biri varsa demekki bir önceki yaşamında çok iyilikler yapmış ve bu yüzden şimdiki yaşamında ödüllendiriliyor gibi düşünüyorlar. ya da tam tersi şimdiki yaşamında çok zorluklar yaşayan hatta bedenen yetersiz insanların bir önceki yaşamında kötü oldukları için cezalandırıldıklarını söyleyen bir felsefe. hatta çok çok kötülerin bir sonraki yaşamında ot, hayvan gibi canlılar olarak gönderildiklerine inanılıyor. ilginç

26 temmuz 2018 09:50

9. (yazar: rain26) ya çok alakasız olacak kusura bakmayın ama merak ettim ev arkadaşınız ne dedi helallik istediklerinde? Kendimi ev arkadaşınız yerine koyup baya sinirlendim de.

Karma denir mi bilmiyorum ama ne ekersen onu biçersin'e inanıyorum ve defalarca gördüm bunu.

26 temmuz 2018 10:21

10. Son anonim süslüm, arkadaşım helallik verdi. çünkü aradan çok zaman geçti ve arkadaşım da şu an evililik arifesinde. artık umurunda değiller o yüzden kendi üzerinden gitsin diye helallik verdi. ben olsam ben de verirdim heralde iyilik bizde kalsın :)

26 temmuz 2018 10:37