kaynanam ve yatak yorgan döşek merakı?

6 aydır evliyiz.eşimin bekarken aldığı eve yerleştik.evimiz 2+1 (ve büyüklüğü bence 1+0 kadar).o kadar küçük ve zor sığıyoruz…neyse. evleneceğimiz zaman ben bohça muhabbetini istemiyor olmama rağmen eşimin annesi (başka şehirde yaşayan bağnaz değil ama gelenekçi aile)  heves etmiş bana bohça yapmak istedi, yaptı.fakat içinden geline şahsi tek 1 ürün dahi çıkmadı, komple yorgan döşek yatak cart curt doldurmuştu çeyiz hazırlıyormuş gibi.o kadar çoktu ki ben dolaplara kendi eşyalarımı koyacak yer hala bulamıyorum.çoluk combalak geldiklerinde yatabilmek icin yer yatağı bile hazırlamış.sorun şu; bu eşyaları 2 yer yatağı , 2 beton yorgan 4 yastık bizim minnacık olan evdeki azıcık yüklüğümüze ben kendi ceyimizi indirmeden doldurmuş da doldurmuş.su an ben artık sığamadığımdan istemiyorum o eşyaları.napim ben atim mi satim mi? gerçekten  yerimiz yok diyip veriyim mi napiyim.eşim de hafif lafını ettim ona bile bik bik edicek gibi etti ben napim ya bişe diyin (bu konunun henüz ortaya çıkmasının sebebi de şu; biz deprem bölgesindeyiz evimiz 2 aydır yıkıl döküntü yeni yaptırdık geçeceğiz ve temizlik yapılıyor, ondan yer değişikliği yapmak istiyorum)

1. ihtiyacı olan bir aileye ver tabii. sizin ihtiyacınız yok. cidden bir yastık bir yorgana ihtiyacı olan o kadar çok kişi var ki.

16 nisan 2023 17:48

2. Süslü dolaptan uygun bir fiyata sat. Parasını da yeni alacağın şeylere harcarsın. Gelince de bu eve onlar sığmazdı yerine bunları aldım diyiver.

16 nisan 2023 17:49

3. Kocan bil bik ediyorsa yapacak çok bir şey yok. Onun rahatsız olmasına neden olacak ayarlamalar yap.

16 nisan 2023 17:52

4. Deprem bölgesindeysen ihtiyacı olan birine ver. Cici kız moduna giripte kaynanada anne ihtiyacı olanlar varmış onlara verdim evde boşuna duracağına ihtiyacı olan kullansın dedim de.

16 nisan 2023 17:59

5. Verecek milyon tane insan var verecem hepsini .o deprem anında üstümüzdeki montu ayağımızdaki botu çıkarıp giydirdik.bizim bu kadar yatak döşeğe ihtiyacımız asla yok.meyin yükünü tutuyoruz anlamıyorum ama dediğinizi yapıcam

16 nisan 2023 20:03

6. Depremzede bir aileye verin. Eşiniz veya kaynananız sorarsa depremzedelere verdim dersiniz. Buna bir şey diyebileceklerini sanmıyorum.

16 nisan 2023 20:56

7. bir sürü yorgan döşek falan getirip senden önce küçücük evine dizivermesi çok ama çok ayıp. bu kadar aydır evde tutman fazla bile, eşin de bik bik edecekse kendi bir çözüm bulsun. geri annesine mi götürür, başka bir şey mi düşünür artık küçük evinizde kendinize göre çok planlı bir düzende yaşamanız gerekiyor yani, kimsenin şımarıklığı için çekilmez bu. depremzedelere verin süslü.

16 nisan 2023 22:20

8. Bence kafanıza göre başkasına verirseniz sorun olur. Konuşun eşinizle. Gerçekten ayıp sizin evinize sizden önce eşya getirip koyması. Ben eşyalarimi koyacak yer bulamiyorum, sığamıyoruz, ihtiyacımız da yok diye anlatın. Eski köy evlerindeki yüklükler gibi mi sanmış evlerde zaten küçücük kıyafet konacak gardıroplar var artık. ne alaka koca koca yataklar yorganlar falan...

16 nisan 2023 22:58