kedili evde şans bambusu bitkisi bakan var mı?

kedilere bir zararı var mı kızlar ona göre alacağım

1. Süslü baktım tabi ki. Google'da zararlı diyen site de var zararsız diyen site de. En iyisi deneyime başvurayım dedim.

21 kasım 2022 18:00

2. yerse evet zararlı süslü kedinin erişemeyeceği bir yere koy

21 kasım 2022 18:03

3. Risk almaya değmez kedili eve bitki sokmamanızı tavsiye ederim ben asla sokmuyorum bir arkadaşım zehirli olmayan bitkilerden besliyordu kedisi ısırmış galiba çok sert olduğu için çiğneyememiş yine de yutmuş nefessiz kalmış apartmanımızın altında vet olmasa ölmüştü der kediler akla gelmeyecek şekilde yaralanıyor süslüm boşverin bence

21 kasım 2022 19:38

4. şans bambusu kediler için toksik içerir malesef. iki kedim var. bitkilerim de var. elimden geldiğince onlar için toksik içermeyen bitkiler tercih ediyorum. onları rahatça istediğim yere koyuyorum ancak toksik içerenleri ulaşamayacakları yerlere koyuyorum. oğlum çok meraklı değil ama kızım didik didik eder. o yüzden toksik içermediğini bildiğim bir bitkiyi de (dağ palmiyesi-Chamaedorea elegans) ulaşamayacağı bir yere kaldırmıştım çünkü çok fazla yiyor bi gün ne kadar koparıp çiğnediyse aynen çıkarmış o yüzden içim rahat etmedi kaldırdım onu da.

21 kasım 2022 23:27

5. Şans bambusu toksik evet. Çoğu sitede az yerse bir şey olmaz falan yazıyor ama zamanla birikip zehirliyormuş. A4ün yazdığı da çok korkunç ya. Bende de kurdela var, toksik değil diye masanın üzerinde duruyor ama yediklerinde yutmaları çok zor oluyor cidden, bazen de kusuyorlar. Kaldırayım ben de.

21 kasım 2022 23:57

6. Şans bambusu ne ilk defa duyuyorum

22 kasım 2022 11:13

7. Ev içinde bitki bulunduramıyorum. Benim şerefsiz, saksıdaki toprakları çıkarıp yere atıyordu. Genel olarak bitkiler hayır. Balkonda dayananilecek bitkilere bakıyorum ancak.

22 kasım 2022 11:55