yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    8 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    kedime sonda takıldı?bir kez tedavi edilimce kökten çözülür mü?çok zorlandı üzüldüm?

    kronik bir şey olmaz değil mi?

    1. eğer idrar yolları sıkıntılı ise malesef ise yaramıyor sizin kendinize tam olarak ne dendi? 2 yıldır bu sorundan muzdarip kedimi yeni kaybettim, sizin yavrunuzu kurtarmak adına yardımcı olmak isterim

    2 ocak 2022 00:28

    2. Soru sahibi geçmiş olsun

    Anonim 1 başın sağolsun :( minnoşlar hiç acı çekmeseler keşke

    2 ocak 2022 02:16

    3. Umarım olmaz süslücüm, a1 başın sağolsun çok çok üzüldüm :( bir arkadaşımın kedisi de aynı senaryoyu yaşadı, uzun süredir urinary mama ile beslenerek sorunsuz devam ediyor hayatına, umarım senin bebeğin için de öyle devam eder her şey, içini ferah tutmaya çalış.

    2 ocak 2022 03:04


    4. Süslüm böbrek hastalıkları çok tehlikeli. İyi bir vet bulun vetten memnun değilseniz. İyi bir vet. Zaten napmanız gerektiğini anlatmalı. Üriner mama kullanmalısınız, veteriner kliniklerinde satılan mamalardan. Üriner yollar için bi çok takviye nalt vitamin vs var danısın hekiminize. Su içimini arttırmalısınız, su içmek önemli. Ve düzenli check up yapılmalı. Böbrekler iflas edene kadar bazen sinyal vermeyebilir bütçeniz yettiğince senede 2 3 kez idrar ve böbrek tahlili yaptırın. Doğru müdahaleler ile önüne geçilebilir, umarım çok iyi olur <3

    2 ocak 2022 03:41

    5. Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Başın sağolsun süslü. Teşhis kristalleşme olduğu yönündeydi . Ben çok idrara çıkmasından dolayı şüphelendim hemen götürdüm. bundan iki gün sonra hiç yapamamaya başladı :( kustu.10 aylık. dün sabah götürdüm acile.sonda taktılar.kanli sıvı boşalttılar.sonra kendine geldi.serum verdiler. Virbac urology aldım.iyi bir mamaymis.su içmesini de sağlamış. Antibiyotik verdiler damar yolundan. Oyuncu bir minnoş , böyle sessizleşince üzüldüm. Belli zorlanıyor ama belli de etmiyor canım.bir daha olmasa keşke. Evet kedicikler hastalanmasa hiç.

    2 ocak 2022 10:38

    6. Özet geçeceğim, kedimin çiş yapamama sebebiyle veterinere gittik, idrar tahlili yapıldı, bir hafta antibiyotik kullanıldı, ultrason bakıldı ve sonda takıldı, reçete mamayla beslenmeye başladık, ilk zamanlar her şey normaldi fakat sonrasında evin muhtelif yerlerine çişini yapmaya başladı. Sonrasında başka bir veterinere gittim. Üç günlük bir enfeksiyon tedavisi uyguladı, gelişme kaydetmezsek biyokimya yapalım dedi. Kedim çişini yapabilmeye başladı ancak bu sefer de kusmaya ve hiçbir şey yememeye, aşırı halsizleşmeye başladı. Hemen tekrar götürdüm ve biyokimya yapıldı. Sonucunda böbrek yetmezliği teşhisi konuldu, bir iki gün yoğun bakımda kaldı. Değerleri çok anormaldi. Ve gerçekten sinsi bir rahatsızlık. Sonrasında bir hafta boyunca üçer tane sabah akşam iğne vuruldu, evde ağızdan verdiğim de iki ilaç vardı sabah akşam. Özellikle ipakitine böbrek takviyesini uzun bir süre kullandık. Sonrasında ikinci bir biyokimya testi yapıldı. Her şeyin normal olduğunu gördük ve üriner mamayla devam ettik. Allaha şükür, allah gerçekten o günleri bir daha yaşatmasın, şu an durumumuz iyi. İyi bir veteriner bulun. Gerçekten ne test gerekiyorsa yapsın. İlk gittiğim veteriner her şeye etraflıca bakmış olsa belki böbrek rahatsızlığı bu kadar ilerlemeden önüne geçebilirdik. Ne gerekiyorsa hepsini yapın karşılayacağım dememe rağmen, belki de veteriner ihtimal vermedi bilmiyorum, yoğun bakıma girecek kadar kötüleşti yavrum. Bizim de ilk teşhisimiz kristalleşmeydi. 

    2 ocak 2022 13:50

    7. Ve ilk gittiğim veteriner tedavisini yapıyoruz ancak ileride tekrarlayabilir de diye söylemişti. Sizin yapmanız gereken tek şey kedinizi iyi gözlemlemeniz, veteriner hekimin dediklerini harfiyen uygulamanız ve üriner mamadan başka hiçbir şey vermemeniz. Bilinçli davranırsak tekrarlasa bile ilerlemeden önünü alabiliriz. Son zamanlarda genç kedilerde dahi böbrek rahatsızlıkları çok çok görülüyormuş, benim kedim sadece 2.5 yaşındaydı. 

    2 ocak 2022 13:54


    8. Geçmiş olsun. Deneyimlerini yazdığın için teşekkürler. salı günü ek olarak dahiliye bakacak. mama yemeye başladı. Şuan uyuyor. sondası akıyor tabi .açık bırakıyoruz bu süreçte. Özel alanı mevcut. kumu yapışıyor üstüne. Tüylü yumak bizimki biraz.tuvaletini bosaltsam kumsuz yapar mı yine de? Çünkü ıslanıyor tüyü yalamak istiyor.kum tutabilir :(

    2 ocak 2022 20:36