klinik psikoloji yüksek lisans yapanlar için?

merhabalar. öncelikle psikoloji alanında eğitimler, seminerler, yüksek lisans derken tam anlamıyla psikoterapi yapabilecek yeterlilige ulasmak icin tonla para harcıyoruz. hemen hemen her psikoloji okuyan ogrencinin hayali klinik yuksek yapmak oluyor. ancak bu 30 bin ile 65 bin arasinda degisen rakamlara yapiliyor. yeni mezun psikolog genellikle kpss den yerlesmeyi denese de alınan rakam o kadar komik ki rehabilitasyon merkezlerinin kapisini caliyor. asgari ucretle calisiyorlar. psikoterapi merkezleri klinik yl olmadan psikoloji mezunu almiyor. benim algilayamadigim bu bireyler eger anne babalarinin destegi olursa kredi yoluyla yapiyor yuksek lisans. yuksek lisans yapmak da is garantisi saglamiyor. en iyiler bile bir psikoterapi merkezinde 3-4 bin aliyor. yani isin ozeti verilen emekle kazanc cok orantisiz. sizin bu konudaki deneyim ve dusunceleriniz ne? bu alan kadar talan edilen bir alan var mı?

1. katılıyorum süslü. lisans 2013 ylisans 2016 olan bir mezun olarak yaklaşık 3 sene rehab. da çalışmak zorunda kaldım. asgarinin 100 lira üstüne. tonla para harcayacak kadar gelirin olması lazım. o nedenle psikoloji seçeceklerin para kazanmaya başlamadan önce para verecek bütçeye sahip olması gerekiyor maalesef.

25 temmuz 2019 13:35

2. freelance pek bir şey yapılmıyor süslüm. anaokulunda ben çalışmadım ama çalışan arkadaşım 1000 lira alıyordu haftada 2 gün için çok bir para yok maalesef.

25 temmuz 2019 14:30

3. Ben 2016 lisans 2019 yüksek lisans eğitimimi tamamladım.

Yüksek lisansta bir bursum vardı, özel bir burstu bu yüzden 15 bin kadar ödedim. Normalde 36 bindi.

İki eğitim aldım birini yüksek lisans kapsamında aldım yani ekstra para vermedim. Ünlü bir BDT'ci dersimize girdi öyle oldu.

Dışarıdan da kendim eğitim aldım 6 bin küsür ödedim ona da.

Benim şöyle bir şansım vardı burs buluyordum bir şekilde ve burstan hallediyordum örneğin 6 binlik eğitimin tamamını aldığım burslardan ödedim.

Ben sivil toplum örgütü peşinde koşuyorum en iyi maaşı özelde onlar veriyorlar. Girmesi çok kolay değil ama uğraşıyorum bakalım.

Açıkçası rehabilitasyon vb yerlere hiç başvurmadım bile çünkü işimi de yapamayacak ve sömürülecektim ama hayat bu ne olacağı belli olmaz kendimi idare edebildiğim için çalışmadım o şekilde desem daha doğru olur.

Belediye, özel kolejlerde çalışan arkadaşlarım var. 2,5-2,5 arası değişiyor maaşları.

Bir arkadaşıma bir okul 800 lira teklif etmişti yani bu terbiyesizliktir diyorum.

Psikolojide durum çok iyi değil. Kendini kanıtlaman ve yer açman daha iyi ama o da bir anda olmuyor ve yine paraya ihtiyacın var demek.

Devlet ataması değişken. Ama orada da ne uzarsın ne kısalırsın bu da benim hayalim değil şahsen.

Büyük Şehir gelişmek için daha ideal. Benim için em güzel hayal şu: yarı zamanlı öğretim görevlisi + kendi yerini açmak ama

Kısmet.

25 temmuz 2019 14:40

4. Malesef acı bir tablo süslüler. Bir hukuk fakultesi mezunu bitirince avukat oluyor, tip okuyan doktor oluyor. Ama psikoloji okuyan psikolog olamiyor. Yasalar psikoterapi yapma ehliyetini yalnizca klinik psikoloğa veriyor.

Aile danismanligi sertifikasiyla acilan merdiven alti nice terapi merkezi var. Aile danismasi yapiyoruz kisvesi altinda ciddi klinik vakalara bakan psikoloji mezunları var. Fırsatci universiteler en yuksek fiyatlari klinik psikoloji alanına koyuyor. Valla karmakarisik bir bolum

25 temmuz 2019 18:35

5. Anonim 3 merhaba hâlâ buralarda mısınız acaba? Neler oldu meslek hayatınızda, yeni mezun psikoloğum da rica etsem biraz konuşabilir miyiz :(

3 aralık 2021 23:51