koltuk altında çıkan beze ne yapabilirim?

kızlar koltuk altında 2 tane, fındık büyüklüğünde beze çıktı. 3 gündür var. çok ağrılı ve acılı. nasıl geçer tavsiyesi daha önce yaşamış olan var mı? doktora gitmeye gerek var mı?

1. Tabi ki gerek var, lütfen sağlığınızla alakalı şeyleri dikkate alın ve burdan trol amaçlı bile yazılabilecek şeyleri tedavi yerine kendiniz uygulamayın!

19 ağustos 2019 02:50

2. elbetteki var kötü huylu çıkma ihtimali vs vs. bu süre boyunca sadece jilet kullanın. ve acilen doktora gidin.

19 ağustos 2019 02:53

3. Lenf bezleriniz tıkanmış olabilir mutlaka doktora görünün. Eğer roll on kullanıyorsanız ter bezlerinizi tıkayıp beze yapabiliyor, mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın

19 ağustos 2019 03:01

4. Lenf düğümü olabilir doktora görünmeniz gerek, benim de olmuştu.

19 ağustos 2019 03:05

5. Bildiğim kadarıyla eğer beze ağrılıysa genelde ter bezi tıkanması ve iltihaplanması söz konusu oluyor ama siz tabi ki doktora görünün. Ben bu sorun yüzünden alüminyum içeren deodorant kullanamıyorum. Eğer doktor daha ciddi bir sorun olmadığını söylerse alüminyum içermeyen, ter bezlerini tıkamayan deodorant kullanmanızı öneririm.

19 ağustos 2019 07:52

6. Koltuk altımda ve mememde benim de açılı bezelerim oldu/oluyor ara ara. Hatta en son elime bilye büyüklüğünde bir kitle gelmişti. Bu durumlarda ultrason çektirerek emin olmakta fayda var. Muhtemelen iyi huylu kistlerdir çünkü birçok kadında görülen normal bir durum olduğu söyleniyor. Yine de genel cerrahiye görünüp emin olmakta fayda var ama benim yaptığım gibi kafanızda en kötü senaryoları yazıp kendinizi yıpratmayın :)

19 ağustos 2019 11:56

7. Ben aslında doktora gitmeyi bile düşünmüyordum ara ara koltuk altımda, genital bölgemde böyle küçük küçük beze gibi şeyler çıkıyordu birkaç gün sonra geçiyordu, öyle zannetmiştim ama bu kez çok sancılı bir hal almaya başladı. Lenf bezlerinin şişmiş olmasından korktum ama ağrısız oluyormuş. Büyük ihtimal ter bezleri. Çünkü hergün koltuk altımı jiletleyip üzerine roll on ve onun üzerine ter kokusunu önleyici güçlü bir deodorant kullanırım.

19 ağustos 2019 12:15

8. Süslüm alüminyumsuz deodorantlar ter kokusunu önlemede çok başarısız ve benim ciddi bir tee kokusu problemim var. Ne önerirsiniz başka?

19 ağustos 2019 12:17

9. Süslüm 8x4 hiç kullanmadım, yıllardır ya nivea ya da rexona kullanırım. Geçenlerde deotak in kremini almıştım ama kullanımı zor geldiği için yine rexonaya döndüm hatta geçen indirimde 4 5 tane stok yapmıştım bakalım bir doktora gidiyim ona göre değiştireceğim daha temiz içerikli bir şeye geçeceğim

19 ağustos 2019 12:43