yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    5 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    kortizon iğnesi vurmayı bilen varsa anlatabilir mi, hemşire evde kendiniz vurun dedi ama biz biraz tedirginiz?

    1. bence acile gidin mümkünse

    14 kasım 2020 20:18

    2. bacağı alçıda ve risk grubunda yakınım. çaresiz kaldık napacağımızı şaşırdık. belki birileri anlatabilirse deneriz vurmayı diye düşünmüştük :(

    14 kasım 2020 20:20

    3. Kendiniz vurun derken nasıl ve nereye uygulanacağını anlatması gerekiyordu. Ameliyat olan bi akrabama iğne yapmıştım ben 1 hafta boyunca, kan sulandırıcıydı sanırım sürekli yattığı için. Şimdi hatırlayamadım baya oldu. Kolunun altındaki sallanan yağlı kısma yapıyordum zaten iğnelerin içinde ilaç hazır bulunuyor çıkarıp vuruyorsunuz direk. 

    Hemşireyle mümkünse tekrar görüşün anlatsın nasıl yapılacağını. 

    14 kasım 2020 22:03


    4. Hiçbir şey anlatmadan etmeden nasıl kendiniz vurun diyebilir, bir komplikasyon gelişse napacaksınız?

    14 kasım 2020 22:12

    5. yani şöyle söyleyeyim okuldaki revirde hemşire vardı sadece. kortizon iğnesini götürüp bana vurabilir misiniz demiştim. hemşire hastaneye git komplikasyon gelişme ihtimali yüksek demişti bana. asla vuramam doktor yokken diye ısrar etmişti. hastaneye gittiğimde de dozu biraz yüksek olduğundan sanıyorum ki serumla karıştırarak yapmışlardı iğneyi. 15 dk kadar da otur burada bir şey olursa diye gözlemleyelim demişlerdi. enn kötü sağlık ocağına gidin bence doktor değilim ama hastayım .d belki dozu düşükse böyle risk olmuyodur tabi o kadarını bilmiyorum.

    14 kasım 2020 22:44