kot 1 dairede oturan süslüler ?

süslüler merhaba, kot 1’den daire tutmayı düşünüyorum, ev arka cephe olduğundan 2.kat konumunda kalıyor aslında. yani binaya girince 1 kat aşağı iniyorsunuz ama evin baktığı cephe ve konum 2.kat gibi görünüyor. evin etrafı açık ve aydınlık. evi çok beğendiğim için değerlendirmek istedim, aranızda bu şekilde kot1’de yeni binada oturup sorun yaşayan var mı ? dezavantajları nolabilir ?

1. Ben de yakın zamanda ev tuttum. İstanbul göktürkte benzer bir ev gösterdiler, belki aynı evi tutmuşsundur süslüm :), böyle sokaktan girince -1 katında ama arka tarafı baya yamaçta ve önü açıktı. Yine de bir mimar olarak kılı kırk yardım ev arayışında, öncelikle maalesef sene kaç olursa olsun tesisat ve alt yapı işleri ülkemizde hala doğru düzgün yapılmıyor ve üst kat komşularınız tuvalet kağıdını tuvalete atan birileri olduğunda senede birkaç kere alt kaltlarda tuvaletlerde taşma yapıyorlar.

Deprem riski olan bölgelerde yeni binalarda bile sağlamlığa güvenemiyorum açıkçası, hataları ve kötü malzemeyi boya ve sıvayla kapatmayı becereceğimize keşke sağlam yapılar yapmayı öğrenebilsek.. bu yüzden de alt katlarda oturmak içime sinmiyor.

Yola yakın katta oturmak araç ve insan sesinin eve çok fazla geleceği anlamına gelir, ayrıca ot böcek de eve kolay tırmanır.

Eğer su yalıtımı iyi yapılmamışsa zemine yakın evlerde suyun duvardan tırmanması daha hızlıdır, kısa sürer.

Alt ve üste yakın dairelerin ısınması için daha fazla enerji gerekir. Merkezi sistemde değilseniz kombiniz sizi ve üst kat komşunuzu birlikte ısıtacak demektir.

19 nisan 2024 10:45

2. Süslüm teşekkür ederim açıklamaların için. Ankara'da yaşıyorum o yüzden deprem bölgesi değil diyebilirim. Açıkçası börtü böcek de çok korkutmuyor da şu tesisat işi tat kaçırıcı olur eğer öyleyse :/

19 nisan 2024 10:52

3. Binamız yeni olduğu halde mutfakta ve banyoda akıl sağlığımı yitirmeme sebep olacak kadar sorun yaşadık. Bir gün eve geldiğimde bir baktım mutfak giderleri taşmış bütün çekmeceler baharatlarım tencerelerim tavalarım alt dolaplarda ne varsa pis su içinde su koridora kadar gelmiş ve kedilerim pisliğin içinde geziyor. Yaptırdık ama son olmadı bu kabusu 2 kez daha yaşadım. Mutfağa kamera taktık her an kontrol ediyoruz düşünün. Bir gün de tuvalet gideri taştı yine ben işteyken. Banyoyu ağlayarak temizledim evin tamamını temizlemek zorunda kaldık çizmelerle gezdikleri için. Hayatımda başıma gelen en iğrenç şeydi. Alt katlar pişmanlıktır.

19 nisan 2024 10:54

4. Bu arada evin önü yola değil de iki binanın arasına bakıyor diyeyim, yani yol ya da insan sesi de olmayabilir.

Isınma konusu beni de biraz düşündürdü, sıfır bina, yalıtımı kötü müdür acaba ?

19 nisan 2024 10:54

5. A4 beni mahvettin ya :/

19 nisan 2024 10:57

6. süslü biz öyle bir evde oturuyorduk normalde öyle evler çok karanlık oluyor. yani sadece ön cephe güneş alıyor en büyük dezavantajı bu bence. bina yeni bir bina mı bilmiyorum ama eski bir binaysa sorunlar artıyor. bizim ev izmirdeydi faresi ayrı dert, hamam böceği ayrı dert. kötüydü yani.

19 nisan 2024 12:06

7. A5 evin önü baya açık o yüzden güneş alma ve karanlık olma sorunu yok diyebilirim.

Şu wc tıkanması asıl sorun gibi duruyor.

19 nisan 2024 13:16