makyajım neden gün içinde çamur gibi oluyor? adım adım ne yaptığımı anlatarak yardım diliyorum?

kızlar merhabalar, gerçekten yıldığım bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. sabah 8, akşam 17.30 çalışıyorum. yani makyaj uzun süre cildimde kalıyo ancak iş arkadaşlarımda çamurlanma gözlemlemiyorum, benim suratım akşama çamura dönmüş oluyor. öncelikle, kuru ciltliyim. makyaj bazı olarak 1 fıs nuxe kuru yağ kullanıyorum. (bu arada makyajı ofiste yapıyorum, saat 9-10 arasına tekabül ediyor hatta bazen daha geç saatlere kalıyor). nuxe iyice emildikten sonra pure beauty cc krem kullanıyorum ve kaşık fırça ile yayıyorum. bol kullanmıyorum, cildim çok çok sorunlu değil. göz altlarım için catrice likit kapatıcı kullanıyorum. far her zaman kullanmıyorum,eyeliner olarak wet n wild kullanıyorum. rimel de maybelline rocket sürüp, pastel allık uyguladıktan sonra makyajım bitiyor. bazen gözaltlarıma da kalem uyguluyorum ama dokundurarak. çizgi çizmiyorum. gün içinde suratımda sanki hiç makyaj yokmuş da, saatlerce sokakta oynamışım, çamura bulanmışım gibi bir etki gözlemliyorum. o gözlerimde makyajın m'si kalmamış, cildimde cc krem hiç yokmuş gibi bir görüntü oluyor. saydığım ürünlerin bunu yapma ihtimali var mıdır, siz deneyimlediniz mi? tavsiyeleriniz neler, ben bu görüntüden hakikaten sıkıldım ve fresh makyajlı kızlara çok özeniyorum. biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz :( teşekkürler şimdiden.

1. Ürünleri kullanmadım ama ürünün her ciltte gösterdiği performans aynı değil zaten. Kalıcılık problemi normal ancak çamurlaşma can sıkıcı.baz ve fondöten değişikliğine gitmeni öneririm. Belki ürünlerden belki de beraber kullanımından kaynaklıdır. Hatta baz kullanmayıp güzel bir nemlendirici üstüne fondöten deneyebilirsin belki.

20 kasım 2019 10:34

2. bence kuru yağ kullanmayı bırakın en neticede kuru yağ denilse bile yağ yani.

diğer yandan yağ kullanacaksanız bile pudra kullanın ve genellikle krem üzeri toz ürünler kullanın derim.

20 kasım 2019 10:39

3. Bu cc ben d e öyle duruyor. Baska fondöten bb cc kullanmayı düşündünüz mu. Ben missha bb ve revlon fondöteni birbirine karıştırıp kullanıyorum. Doğal bitiş oluyor. Ve yağı d a bırakabilirsiniz aslinda

20 kasım 2019 10:44

4. cc kremden sonra şeffaf pudra ile sabitlemeniz lazım. cc krem, sonra kapatıcı, sonra şeffaf pudra, sonra allık. sıralama böyle olmalı.

20 kasım 2019 10:48

5. Kızlar aslında şöyle, ben her türlü nemlendiriciyi denedim makyaj bazı olarak. En son nuxe'te karar kıldım buradaki tavsiyelerle. Her nemlendirici suratımı sivilce içinde bıraktı hem de içleri beyaz beyaz sivilceler yaptı. Nuxe ile bunu yaşamıyorum, ancak alternatif bir şey varsa denenebilir evet. Pure beauty için ise sanki bana biraz daha medikalimsi, çok kozmetiğimsi gelmediği için kullanıyorum ama pure beauty ürünleri için oram buram çamurlaştı diyeni çok duydum, belki önyargımı kırıp sizlerin de yönlendirmesiyle yeni bir cc bb kreme geçebilirim. Bunun dışında farkettiğim başka bir şey var, gözaltlarım çökük benim. Zamanla çöktü, bilgisayara bakmaktan, çalışmaktan vesaire. Işık dolgusu yaptırmayı düşünecek kadar çöktü yani. Acaba makyajımla birleşince kötü görüntüyü gözaltlarım mı oluşturuyor? Yani o eskimiş çamurlaşmış görüntü oradan mı geliyor, kafama takılmadı değil

20 kasım 2019 10:50

6. Anonim 4, ama benim cildim kuru, pudra sizce cakey durmaz mı? Hiç kullanmadığım için soruyorum. Ve ne önerirsiniz?

20 kasım 2019 10:57

7. Öncelikle cildindeki ölü derileri temizlemeni tavsiye ederim cildin kuru oldugu icin kullandigin fondotennyada bb kremdeki nemi emiyor buda urunlerin cildinde camurlasmasina sebeb oluyor oncelikle yapman gereken cildini güzel nemlendirmek onun yaninda nemlendirici bir baz kullanabilirsin buda hem makyajının kalicıligini artirir hemde cildin nemli kalmasını saglar . Yine nem hapsedici krem kullanabilirsin simplede var ben oldukca memnunum krem urunler kullamani tavsiye ederim daha canlı ve güzel bir bitiş sagliyolar ve yine urunlerin birbirine karısıp daha homojen durmasi icin makyaj bitirici bir sprey sıkabilirsin

20 kasım 2019 10:58

8. bende pure beauty cc kullanıyorum. hiç bir zaman yüzümden milim oynamazdı eski versiyonu ama şu yeni versiyondan bende çok memnun değilim. bende çamurlaşma değilde yağlanma yapıyo gün içinde ki benim yüzüm aşırı kurudur. nemlendirici sürmeden sürmeyi denedim bi kere onda da aynı şekilde yüzüm ayna gibi parlıyor. bence yağ ya da cc diye seçim yapın. bir gün yağ sürmeyin ya da evde yağı sürüp ccyi ofiste sürün. ayrıca yağ gerçekten kuru da olsa ben makyajı kaydırıp karıştırdığını düşünüyorum. ikili kombinasyonunuz muhtemelen cildinize uymuyor.

20 kasım 2019 10:59

9. pure beauty cc krem değiştirin. kuru ciltliyim, nemli ve doğal bir görünüm veren fondöten arayışımın sonucu: rimmel london match perfection mavi kapak fondöten. kapatıcılığı orta seviyeye doğru yani size tam gelir. kuru yağ hiç kullanmadım ama cildinize iyi geliyor olsa bile kullandığınız ürünün yapısını değiştirebilir. o yüzden çamurlaşma gibi pek rastlanmayan bir sorun yapabilir.

o fresh makyajlı kızlar genelde pudralı oluyor. ama biz kuru ciltler pudra kullanamıyoruz maalesef pütür pütür oluyor. yani en transparan en hafif pudra bile bi pütürleştiriyor ve mat görüntü hoş durmuyor kuru ciltte. ama siz bilirsiniz deneyebilirsiniz.

20 kasım 2019 11:21

10. Şahane cevaplar gelmiş çok teşekkür ederim ya siz baya bilgiliymişsiniz kızlar :) dediğiniz ürünleri de şu an araştırıyorum, aklınıza gelen başka şeyler olursa ekleyin lütfen çok yardımcı oldu 🙏🏻

20 kasım 2019 13:17