1. Şansı nerde aradığına bağlı. Mesela ben köklü bir üniversitede okudum, şartları pek de iyi olmayan bir yerde işe girdim. Benimle nerdeyse aynı pozisyonda Anadolunun kötü bir okulundan mezun birini işe aldılar. Kpssye çalışanları ayrı tutuyorum özel sektörde iş arayan çoğu kişi bu kadar işsizken, hatta benim mezun olduğum okulda bile birçok kişi iş bulamamisken bu arkadaş bir şekilde bu işe girdi ve deneyim kazanmaya başladı. Sorsanız beni şanslı biri olarak düşünüyordur. Ama saydığım bu şartlarla asıl kendisi şanslıydi. Benim lisansın ondan kat be kat daha ilerideyken ben onunla hemen hemen aynı pozisyonda çalıştım. İnsanlar bence biraz doğduğu aileye göre şanslı ama yasarken hayatımızı kendimiz şekillendiriyoruz. Doğru tercihlerle hayallere ulaşmak daha olası hale geliyor. Mesela ben kura çekimi gibi olaylarla inanılmaz şanssızım. Hep en sona çıkarım, hep kıyıda köşede kalan şey bana denk gelir veya hiçbir şey çıkmaz gibi. Bazi kisiler bu konularda inanılmaz şanslı. Ben daha kura çekilmeden bilirim bana iyi bir şey gelmeyeceğini.
nasıl şanslı olunur? şans nasıl arttırılır? başarı için gereken şans?
- cevaplar
10 haziran 2021 09:41