nasıl şanslı olunur? şans nasıl arttırılır? başarı için gereken şans?

geçen gün burada çok basit bir cevap okudum ve sonra dedim ki inanılmaz haklı, ben bunu nasıl daha önce düşünemedim(gizlinot: düşünülecek bir şey yok gerçi ama). süslüler burada şans vs elle tutulmayan şeylerden bahsedilmesinden pek hoşlanılmıyor biliyorum ama birçok şey için şans çok önemli bir faktör ve ben şanslı bir insan olmak istiyorum. dünyada milyonlarca insan hayatını başarmak istedikleri şeye adıyor ama sadece çok küçük bir kısmı istediğini elde edebiliyor ve bence bunda şans faktörü çok önemli, ben ne kadar çabalarsam çabalayayım olmuyor tabii ki farklı şekillerde deniyorum, daha iyisini yapmaya çalışıyorum ama çok daha kötü işler çıkaranlar bile başarılı oluyor çünkü şanslılar. ben şansımı yükseltmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? şans sonradan edinilen bir şey mi yoksa bahtsız doğan bahtsız gider, düzeleceği varsa hiçbir şey yapmadan düzelir mi diyorsunuz?

1. Şansı nerde aradığına bağlı. Mesela ben köklü bir üniversitede okudum, şartları pek de iyi olmayan bir yerde işe girdim. Benimle nerdeyse aynı pozisyonda Anadolunun kötü bir okulundan mezun birini işe aldılar. Kpssye çalışanları ayrı tutuyorum özel sektörde iş arayan çoğu kişi bu kadar işsizken, hatta benim mezun olduğum okulda bile birçok kişi iş bulamamisken bu arkadaş bir şekilde bu işe girdi ve deneyim kazanmaya başladı. Sorsanız beni şanslı biri olarak düşünüyordur. Ama saydığım bu şartlarla asıl kendisi şanslıydi. Benim lisansın ondan kat be kat daha ilerideyken ben onunla hemen hemen aynı pozisyonda çalıştım. İnsanlar bence biraz doğduğu aileye göre şanslı ama yasarken hayatımızı kendimiz şekillendiriyoruz. Doğru tercihlerle hayallere ulaşmak daha olası hale geliyor. Mesela ben kura çekimi gibi olaylarla inanılmaz şanssızım. Hep en sona çıkarım, hep kıyıda köşede kalan şey bana denk gelir veya hiçbir şey çıkmaz gibi. Bazi kisiler bu konularda inanılmaz şanslı. Ben daha kura çekilmeden bilirim bana iyi bir şey gelmeyeceğini.

10 haziran 2021 09:41

2. Anon 1 seninle ayni pozisyonda calisti diye anadoludan gelen insanı kafana takıp burda anlatıyorsun. Bence de baya şanssız bir durumdasın

10 haziran 2021 10:23

3. kendini tanımayanın şanslı denilen grupta olabileceini düşünmüyorum. çalıştım çalıştım olmadı diyenlerin hepsi aslında tanımayan, ezbere hareket edenler.

10 haziran 2021 10:38

4. Öf ne duyarcısınız hepimiz sonuçta daha iyi yerlerde çalışmak için çalışıyoruz benden kötü yerden mezun olmuş biriyle aynı pozisyonda çalışsam ben de sorgulardım durumu. Sanki Anadolu'da üniversite okuyan kasiyer olmamak için okumadı. Bunun da duyarını yapın ama yapmazsınız çünkü muhtemelen siz de kasiyer olmamak için anca bir Anadolu üniversitesinde okumuşsunuz.

10 haziran 2021 21:22

5. Bence şans işi kafa yapısıyla alakalı. Enerjimizle kendimize çekiyoruz bence bi şeyleri. Sen ne kadar şanslı olduğuna inanırsan o kadar şansın yaver gidiyor. Eskiden çok şanssız olduğumu düşünürdüm ve öyleydim. Ayrıca gergin bi insandım bunun da etkisi vardı bence. Sonra çevrem değişti, daha rahat bi insana dönüştüm. Şanslı olduğuma inanmaya başladım ve şanslıyım. Bir arkadaşım topluca bi yere gideceksek senin yanında oturayım hiç işin ters gitmiyor çok şanslısın diyor. Özetle rahat gamsız sayılabilecek hallderiz insanlarının ve kendini şanslı olduğuna ikna edenlerin şanslı olduğuna inanıyorum.

10 haziran 2021 23:20

6. Anon 4 marmara endüstri diplomam var anadolu universitesinden mezun degilim hadi simdi git burdan

11 haziran 2021 02:49