nermin yazılıtaş abla ve yemekleri ?

süslüler ben de bu ablanın yaptıklarını çok beğeniyorum yapmaya çalışıyorum ama genelde bol malzemeli şeyler olduğu ve türkiye’de yaşadığımızdan mütevellit sürekli kıymadır ettir alamadığımız için daha uygun olanlarından yapmaya çalışıyorum. merak ettiğim şu ki yurtdışında yemek gıda vs bu kadar ucuz mu bir de evi cidden villa gibi bu gibi daha çok hesap var yurt dışında yaşayan yurt dışında ev vs almak kolay mı ya nasıl hayatlar bunlar ağzım açık izliyorum çoğu zaman hayatımızın pahalılığını.

1. Evet? Alim gucu diye bir sey var duydunuz mu

5 mayıs 2020 17:45

2. Düzgün cevap vermeyin aman hani verirsiniz falan bir yeriniz eksilir uyuyamazsınız falan.

Evet ucuz. Almanyada et özellikle bayağı ucuz. Dayımın boşluğunu görünce kalmıştım bi kaç saniye. Ve hani dayım öyle aman aman kazanan biri değil. Yine aynı şekilde bilgisayar mühendisliği okuyan kuzenim 30 yaşına girmeden ev aldı kendine. 1+1 Ama gene de kendi evi.

5 mayıs 2020 17:49

3. Kadına helal olsun herşeyi dolu dolu yapıyor. Her gün baklavalar, etli tarifler sebzeler meyveler dolabında dolu dolu. Bizdeki gıda enflasyonu sayesinde kadının normal yaptığı şeyler lüks geliyor artık. krema pahalı diye cheeskek yapamıyoruz ceviz fıstık zaten ateş pahası. Ev baklavasını en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum bile. insanca damağımızı tatlandıracak birşeyler bile yiyemiyoruz artık. Bu pahalılık sadece bizim mi cebimizi yakıyor herkes çok mu kazanıyor diye düşünmeye başladım :(

5 mayıs 2020 17:50

4. Süslüm o ablanın 4 oğlu 1 kızı var ve oğullarının yaşları baya büyük, e eşi çocukları çalışıyodur. Kendiside kaç senedir instagramda reklamlar olsun ,bir ara bez çıkartmıştı kendi adında ondan elde ettikleri olsun biriktiriyordur bir şekilde. ayrıca yurt dışında çoğu şey daha uygun biz türkiyede çok sıkıntı çekiyoruz. Onlarda çalışanda çoksa gayet rahat edebilirler.

5 mayıs 2020 17:51

5. Ben asıl sümeyyeömere şaşırıyorum. O kadar çok şey alıyor ki. Eşi tüy kremi satıyordu tvde nasıl bu kadar kazanabiliyorlar anlamadım. Bir videosunda bahsetmişti avmye geldiğimi duyan taç markası bunları bunları hediye etti diye aşırı şaşırmıştım.

5 mayıs 2020 17:54

6. ablam annem ben hatta dayım babam da bizim zorumuzla hatta ve hatta arkadaşlarıma bile gösterdim. bu kadın ortalama bir yemek yapma ile bile muazzam şeyler çıkartıyor, ben sağlıklı beslendiğim için tarifleri pek bana uygun değil ama annem her yaptığında o yaptığı şey bitene kadar nerminciğimi övüyor çok iyiymiş tarifleri ve artık neredeyse başka tarifleri hiç yapmıyor annem.

cidden lezzetli şeyler yapıyor ama ben nedense o kadınla yaşamayı istemezdim. ne zaman izlesem potansiyel kalp krizi ve şeker hastalığı üzerime yapışmış gibi hissediyorum, aşırı sağlıksız geliyor çoğu şeyi.

almanyayı gördüm ama çok kalmadım bence evi orta sınıf bir ailenin yaşadığı ev tarzında türkiye ile kıyaslamak yanlış olur zaten türkiye çok iyi olsaydı birçok alman-türk burada yaşardı ama tam tersini görüyoruz. almanyada türkiyeye kıyasla alım gücü yüksek, ekonomisi zengin bir ülke.

kadın kendi bahçesinde de bir şeyler yetiştiriyor yine de ben aşırı zengin olduğunu düşünmüyorum bunun yanısıra kadının evi çok sade bizim yeni gelinler gibi 10 çeşit yemek takımı yok kadın yaptığı yemeklerle öne çıkıyor aldığı ev eşyalarıyla yaptığı pembiş sunumlarla değil evi de muazzam gerçekten sade tam istediğim gibi bir ev kendisini çok severek takip ediyoum valla anlamışsınızdır rihanna için bile bu kadar uzun yazmam hahaha

5 mayıs 2020 17:55

7. Anon3 duygularıma tercüman oldun aynı şeyleri düşünerek yazmıştım soruyu krema bile pahalı geliyor çünkü 5 TL şaka gibi kıyma var evde hangi yemekte kullansam diye düşünüyorum bence gıda olarak yıllarca Türkiye'yi övenler herşey bol diye şimdi bir daha düşünmeli herşeyi taneyle alıyorlar diye küçümsedikleri Avrupa'da şartlar bizden iyi çok çok iyi keşke öyle olsak en azından gıda ucuz olsa

5 mayıs 2020 18:00

8. Onlar doğma büyüme oralı o yüzden normal, luks degil orada. Söyle soyleyim almanyada muz daima 1 eurodur. Et tavuk 5-6 euro. Un 50 kurus. Krema 50 kurus. Sen hesap et artik et yemek sebzeden daha ucuza geliyor.markette %90 herseyin fiyati 1-2 euro en fazla.

5 mayıs 2020 18:01

9. Anon4 ona da bakayım bilmiyordum bu dediğin kişiyi resmen guilty pleasure oldu bu hesaplar bende sjsjsjd bir de bi abla vardı Ayşe diye o Türkiyedeydi ama devasa sofralar kuruyordu yer sofrasında bulamıyorum onu artık .d

5 mayıs 2020 18:03

10. Anon5 kadının evi evet sade ama Bahçeli falan gayet de pahalı bir ev modeli Türkiye için en az 500 bin burada. ki benim yaşadığım yerde 900bine saçma sapan yol manzaralı apartman daireleri veriyorlar bu yüzden ortalama değil bence. Ama evet yaptıkları aşırı yağlı ve sağlıksız benim için de ev için yapıyorum bazen tüketiyorum sürekli o tarz beslenemem hazmetmez bünyem açıkçası haklısın

5 mayıs 2020 18:08