nişanda bilezik takılmaz mı süslüler ?

süslüler merhaba, yakın zamanda nişanım var. takıları almak için kuyumcuya gideceğiz erkek arkadaşımla ama planımız ne önden bakayım dediğimde sadece set alacağız dedi, bilezik alacak mıyız diye sorduğumda bilezik alınmayacak dedi. bizim adetlerimize göre nişanda 1-2 adet de olsa bilezik takılır ama takılmayan yerler mi var acaba ? çevremdeki tüm arkadaşlarıma da takıldı, şaşırdım biraz. erkek arkadaşıma da soramıyorum yanlış anlar diye ama takılmazsa ailem biraz yadırgayabilir. böyle bir şey genelde yok mu ?

1. Ya bunlar yazılı kural değil sen de bir mal değilsin ki ailen hmm kızımıza bilezik takılmadı diye trip atıp bunun nesini yadırgayacak? Tutturmuşsunuz yüzyıllar öncesinden kalma bir adet hala onun peşinden gidiyorsunuz. Eskiden pek böyle set vs yoktu onun yerine bilezik takılırmış şimdi çeşit çeşit setler var bileziği de bütçesine göre isteyen takar istemeyen takmaz. böyle şeylere takılırsanız çok işiniz var demek. aileni de sen susturacaksın böyle bir şeyin lafını edip ortamı da seni de germesinler yoksa başınız çok yanar.

15 mart 2025 05:13

2. Aileniz yadırgarsa yadırgasın? Kaç yaşındasınız siz? Kendi ailenizi kuruyorsunuz takıldığınız şeye bakın.

15 mart 2025 07:15

3. İnanma yukardakilere. Böyle şeyler konuşulur iki tarafında adeti neyse orta yol bulunur. Kimse vay bizim gelin bi şey istemedi diye madalya takmıyor, daha çok değersiz oluyorsun. İlka bokunu çıkar demiyorum ama ben de ilk defa duydum bileziksiz nişan mı olur. Biz de böyle değil hiç yoktan 1-2 bilezik alınır demeyi de kendine hak gör yani.

15 mart 2025 07:46

4. Evliliğiniz boyunca göreceğiniz değeri bu aşamadaki talepleriniz belirliyorsa o adamlarla evlenmeyin arkadaşlar.

15 mart 2025 11:11

5. Benim ailemin adetlerine göre de nişanda hiçbir şey takılmaz, bana da takılmadı. Kendim de zaten bilezik, takı seti vs gibi şeyler kesinlikle istemiyordum ve kayınvalideme tembih ettik asla takılmayacağını. Onlar biraz garipsedi ama bize uydular. Benim örnek biraz uç olabilir ama, çünkü ben kendim tek taş da kesinlikle istemedim, nişanda sadece alyanslarımızı taktık. Sizin ailenizde bilezik takılıyorsa bunu konuşursunuz, bir orta yol bulunur ama herkesin adetleri farklıdır yukarıda söylendiği gibi.

15 mart 2025 12:26

6. Bende de kimse bilezik takmadı takı alındı o kadar, üzerine de pek dusunmedım acıkcası

15 mart 2025 13:38

7. Takılır veya takılmaz ama takılmayacak diye konuyu direkt kapatmak garip geldi bana

15 mart 2025 13:45

8. Böyle şeylerde konuşulur. Sormaları gerekir adetiniz ne, sizde ne yapılır gibi. Bence demelisiniz süslü bizde takılır diye. Kuzenimin nişanlısı beş tane burma bilezik istedi gramına kadar söyleyip. Belki o kadar değil ama bu karşılıklı konuşulması gereken bir konu. Maddi durumları yoksa o başka, o zaman da bu kadarını yapabileceğiz derler.

15 mart 2025 13:56

9. Sizin değerinizi üzerinize takılan takılar belirleseydi doğuda kilo kilo altın takılan kadınlar evlerinin kraliçesi olurdu. Oysa kadınlara verdikleri değer malum öyle değil mi?

16 mart 2025 01:19

10. Karmacilt nerelisiniz? Bizde de nişanda bir şey takılmaz ama takanlar oluyor doğuluyuz.

Süslü bana sorarsan bu konuları sakın ama sakın sevgiline bırakma. Bilezik takılmayacak diye karar alınmış ve bunu sana sorduğun zaman söylüyor. Takı konusunda söz sahibi her zaman kız tarafıdır. Eğitim seviyen şu bu ne olursa olsun bu konuda taviz vermeyin. Ailen bir şey demiyor mu? Benim arkadaşım evlendi onlar da doğulu ve her iki tarafın çocukları da doktor ve bu devirde takı mı kaldı filan demedi kimse. Hatta arkadaşımın ailesi aşırı fazla takı istedi. Arkadaşımı görsen günlük hayatında hiçbir süsü püsü olmayan yakı kullanmayan birisi asla beklemezsin yani ama sevgilisine dedi ki aşkım çok haklısın ama aileme bir şey diyemem adetlerimiz böyle. Aynen bunu dedi ve 1 parçadan vazgeçildi hadi olmayıversin diyerek ve bütün takıları aldı erkek tarafı. Sen Yukarda yazanları ciddiye alma. Ha ama şu var, sevgilinin ailesinin "gerçekten" hiç mi hiç durumu yoktur o başka.

16 mart 2025 01:36