roaccutane aknetrent farkı

Kızlar merhaba. Geçtiğimiz ay akne tedavisine başladım. Doktorum aknetrent yazmıştı ve 8 tl gibi bir fiyata eczaneden ilacımı almıştım. Bugün farklı bir doktora gittim bana özellikle roaccutane almamı tembihledi. Aralarında fark var mı dediğimde ise net bir cevap veremedi. Hatta komik bir şekilde o konuya girmeyelim dedi. Girmeyecektim ben de fakat eczaneye 50 tl ödeyince bi lan noluyo dedim. Şimdi size sorum şu. bu iki ilaç arasında etki farkı gözlemleyen oldu mu? Yan etkisi ağır olan ya da tedavi sürecine etki eden farklar. Bir sonraki ay ona göre hareket edeyim ben de. Şimdiden teşekkürler.

1. ilaç sektöründen biri olarak şu şekilde cevaplandırabilirim. kur farkı ile alakalı bir durum değil.

fiyatları;

roacuttane 20 mg 30 tablet 48,05 tl firması roche İsviçre kökenli

aknetrent 20 mg 30 tablet 35,85 tl firması Recordati italyan kökenli

roacuttane orjinal ilaç. patent süresi dolunca muadili olarak aknetrent piyasaya çıkmış.

devlet bu geri ödeme mevzurlarında diyor ki ben en ucuz ilacın tutarı kadar size yardım ederim. bu gruptaki en ucuz ilaç da 10 tl.

peki aynı ilaç nası bu kadar geniş fiyat aralıklarıyla satılabilir dersek;

firmaların etken maddeleri nerden aldıklarını bilemeiyz. neticede aliexpress te bile etken maddeler satılabiliyor.

ayrıca eczaneye ödenilen tutarda ilaç katkı payına ek olarak muayne ücreti de olabilir.

28 ocak 2016 15:08 28 ocak 2016 15:13

2. ben de geçen sene kullandım doktorlar o tip ilaçlar birbirine muadil oldukları için bazen elinde aknetrent reçetesi kalmıyor roaccutane yazıyor gibi durumlar olmuştu, eczanede de mesela aknetrent kalmadığı zaman roaccutane vermişlerdi.

28 ocak 2016 15:18

3. (yazar: aloe vera) Muadil ilaç olayı baya karışık bir durum sanırım ama birçok konuda aydınlandım çok teşekkür ederim.

(yazar: thebird) benimki özellikle roaccutane olsun diye diretti. Eczacından bunu iste dedi. Hatta reçetesi kalmamıştı zoretanin reçetesi yazdı ama roaccutane al dedi. Bu kadar bastırınca herhalde farkları büyük diye düşündüm ben de.

28 ocak 2016 16:02

4. bazı doktorların orjinal ilaç takıntısı olabiliyor ki ciddi yan etkileri olabilecek ilaçlarda hak vermiyor değilim.

ama bazı hekimlere de o ilaç firması daha cok destek oluyorsa o firmanın ilacı konusunda ısrarcı olabilir.

ben olsam ben de bu konu için roacuttane'da diretirdim. öenmli bir ilaç çünkü.

ama bütçeyi çok sarsacaksa recordati de iyi bir firmadır.

28 ocak 2016 16:33

5. (yazar: aloe vera) sonuçta tedavi oluyorum bu yüzden parası çok önemli değil aslında. Bu fiyat sarsmaz yani en azından. Ama aksi gibi şimdiye kadar gittiğim hiçbir cilt doktoru ilgili değildi sorularıma doğru düzgün cevap alamıyorum. Kaldı ki bugün ilk kez devlet hastanesine gittim. Bundan öncekiler hep özel hastaneydi. Kısacası bana deseler ki kızım al bak bu ilaç iyi diğeri şunu yapamıyor ya da şöyle kötü, üstüne de al bunu sür 6 ay sonra toparlanıcaksın. Ama yok. Teste bakıyor evet ilaç yazıyorum hadi görüşürüz diyor kafayı yedirtecekler en sonunda.

Bir dokun bin ah işit oldu özür dilerim ama bıktım yani.

28 ocak 2016 16:48