rosacea hastalığına sahip süslüler, cilt bakım rutini oluşturalım mı, bana fikir verir misiniz?

merhaba süslüler. yaklaşık 7-8 ay önce alnımda garip bir kızarıklık çıktı. o ara evde bir sürü yüz temizleme ürünleri vardı ve bitsin diye hepsini sırayla kullanıyordum. ona yormuştum. ha geçti ha geçecek derken yanaklarımda minnacık kızarıklıklar çıktı. ben de dermatologa göründüm ve rosacea teşhisi kondu. ************* doktor bana cetaphil ürünlerini önerdi ve ürünlerin toplam fiyatı yanına da güneş kremi ekleyince beni aşıyor. şu an işsizim en azından işe girene kadar daha az bütçeyle olabildiğince minimal bir cilt rutini oluşturmak niyetim. ************* yanaklarım kuru, geri kalanı normalden kuruya dönük. eczaneye sorduğumda bioderma sensibio serisinin yıkama jeli ve ar nemlendiricisini önerdi muadil olarak. bu hastalığı yaşayanlardan isteğim, nemlendirici, misel su, göz kremi ve güneş kremi önerileri vermeleri. yardımcı olursanız çok sevinirim. bu arada hastalığın başlangıcıymış, ileri seviye değil. annemde de var ve genetik olabilirmiş. ************* belki rahat okunur diye araya yıldızlar serpiştirdim, uzun olduysa kusura bakmayın lütfen.

1. Suslu bencede bioderma pembe olan jeli kullan hassasiyet olan ciltler icin cok iyi bi secenek. Cetaphil yerine belki cerave kullanilabilir cetaphil in icerigine bakmadim gerci ama ceravede guzel temiz icerikli.

29 mayıs 2021 17:50

2. Bu arada bu zamana kadar cildimde kuruluktan başka bir problem yoktu. Sivilce gözenek akne vs. Yaşım 30.

29 mayıs 2021 17:51

3. A1 süslü peki bioderma sensibio jel hafif makyaj çıkarmada başarılı mı sizce? Ten makyajı yapmıyorum sadece bazen gözaltı kapatıcısı kullanırım.

29 mayıs 2021 17:53

4. Ten makyaji yapmiyorsan yeterli ama gunes kremini cikarmayabilir yaninda misel suyunu da almaya butcen elverirse o da yatistirici guzel bir urun kucuklerinden alip deneyebilirsin o ikisi ve cerave guzel bir set olur bence

29 mayıs 2021 17:55

5. Evet, buraya da baktım misel suyunu kullananlar memnun gibiler, onu da alacağım o zaman. Yani amacım sürekli alabileceğim bir rutin oluşturmak aslında. Bir kere kullanıp geçen bir şey olsaydı doktorun önerdiğini de alırdım gerçi ama sürekli olunca alternatif arama durumunda kaldım. Cerave markasını da detaylı bir araştırayım çok teşekkür ederim 🖤

29 mayıs 2021 17:59

6. Suslu bir de suna bak istersen (link: https://ty.gl/qsjdmnq ) bununda icerigi temiz ve yumusak bir urun

29 mayıs 2021 18:06

7. Sulfat paraben alkol parfum yok yapisi biodermaya cok benziyor ikisinide kullanmistim

29 mayıs 2021 18:09

8. ayy yardımcı olabileceğimi hissettiğim bir konu sonunda, ben de aynı şeyleri 22 yaşında yaşadım, o güne dek hiçbir cilt sorunum yoktu aynı şekilde kuruluk hariç. 2-3 yıldır denemediğim ürün kalmadı ama en uygun fiyatlı olup çok iyi performans aldığım ürünler şöyle oldu:

yıkama jeli olarak celenes thermal serisinin jeli (iki tane mavi kaplı var, özellikle üstünde kuru ve hassas ciltler için yazana bakmak gerekiyor) veya bioderma pembe olan hiç üzmüyor ama celenes de aynı performans yarı fiyatında

dermoskin bebekler için çıkarttığı serideki nemlendirici krem cildimi hiç ama hiiç irite etmedi, ondan da çok memnundum. Onun dışında bioderma atoderm intensive gel-creme, alırken pahalı gibi geliyor ama gramajı çok yüksek olduğu için çook uzun süre gidiyor.

Isıs Pharma Metroruboril A.Z Anti Redness Cream bu mucize gibi bir şey kızarıklık için ama fiyatı son 3-4 ayda iki katına fırladı uygun fiyatlı değil artık :(

Güneş kremi için favorim de avene mineral sıvı güneş kremi <3

ara ara farklı ürünler denesem de beni en mutlu eden rutin böyleydi.

29 mayıs 2021 18:26

9. misel su olarak da celenes ve cosmed çok iyiydi bence, celenesin pembe olanını kullanıyorum sanırım favorim o. göz kremi kullanmadığım için bir fikrim yok :(

29 mayıs 2021 18:28

10. Ayy çok teşekkür ederim cevaplarınız için. A1 simple ile yüzüm hiç anlaşmamıştı çok kurutmuştu. Ama belki başka bi ürünü iyi gelebilir bir deneyeyim.

A3 avene e bakıyorum güneş kremi için sanırım onu ekleyeceğim rutine. Cerenes yi de duymuştum onu da araştırayım. İlk defa böyle bir şey başıma geldiği için her şeyi ince ince araştırmam gerek hiç bu tarafa bakmamıştım çünkü. Göz kremi ben de normalde kullanmıyorum ama bu hastalık için doktor 30dan sonra hormonlar değişmiştir ondan da ortaya çıkmış olabilir dedi. Kırışıklığım hiç yok ne olur ne olmaz diye rutine eklemek istedim göz kremini de :) teşekkür ederim tekrardan.

29 mayıs 2021 18:59