süslüler ritalin ve kahveden dolayı kötü oldum, rahatlama öneriniz var mı ne yapmalıyım ?

adhd hastasıyım, ilaca tekrar başladım. bugün 2 ritalin aldım ve kahve içtim. hatam ikinci ritalini ve kahveyi öğleden sonra yani nispeten geç bir saatte içmek oldu. şu an bayağı kötüyüm, göğsüm daralıyor ve yetişmesi gereken bir işim var onun stresi de çok etkiledi, sabahtan beri düzgün çalışamıyordum zaten. daha önceki concerta kullanımımda zaten anksiyetem fena azıyordu, bu benim için ilaç fobisi oluşturmuştu zaten. böyle durumlarda iyileşmek, rahatlamak için neler yapıyorsunuz? lütfen deneyimlerinizi, püf noktalarınızı benimle paylaşın. teşekkür ederim.

1. En iyisi bundan sonra kahve içmemek. Çünkü ritalin hafif taşikardi yapar kahve etkisiyle daha da fazlalaşır bu. Ayrıca concerta ve ritalinin tek farkı etki süresi bir anksiyete yapıyorsa öbürü de yapar

7 aralık 2020 19:15

2. süslü doktorun bir beta blokeri yazmadı mı? ritalin kullanmıyorum kullanan da bilmiyorum ama ben concerta kullanıyorum, çevremde kullananlar da aynı şekilde doktorlarımız bu gibi durumlar için bir beta blokeri reçete ettiler bize.

ama size kesin çözümüm var yine de :) şimdi suyu kaynatıyorsunuz, önce bir sıcak su torbası yapıyorsunuz. sonra bir bitki çayı demliyorsunuz, onu da alıyorsunuz, pencerenin önüne bir yastık yerleştiriyorsunuz. çöküyorsunuz önüne, nefesinizi yavaşlatmaya çalışarak kontrollü bir şekilde şehrin ışıklarını izliyorsunuz. hemencecik geçecek :)

7 aralık 2020 19:15

3. ow ben ritalin içince kahve içmeye cesaret edemiyorum. süslü evde bi papatya melisa falan varsa yap bence.

7 aralık 2020 19:37