sırf depresyonda olduğunuz icin sevgilinizden ayrılır mısınız ?

susluler benim iki aydır ciddi manada psikolojim bozuk, hiç sevmediğim bir işe  katlanmak zorundayım kendime vakit ayıramıyorum ve kendimi bildim bileli zaten mutsuz bir insanım ve artık sürekli ölmek istiyorum modunda dolaşıyorum ortalıkta. çekilmez bir haldeyim yani. bahtsız hayatımda da  ilk kez bir sene önce erkek arkadaşım oldu çok  sevdiğim ve beni çok seven birisi, o da tam tersiz enerjisi cok yüksek vs. fakat ben kronik mutsuz ve enerji emici bi insan olduğum icin ona zarar verdiğimi düşünüyorum. dengesiz davranıyorum pat diye modum düşüyor onun yanındayken mesela. o bunlara şu an katlanıyor ben senin yanındayım diyor ama mutsuz biliyorum ve bu sebeple iliski bitirmek istiyorum çünkü o bunları hak etmiyor . benim açımdan bakarsak ben ondan ayrılırsam daha cok dibe batarım yüzüm hiç gülmez artık biliyorum ama ona daha fazla zarar vermek istemiyorum. tedaviye gidecek gerçekten vaktim de param da olsa belki de  bu kadar bitik durumda olmazdım. siz olsanız ne yaparsınız?

1. Bu arada kendimi pek anlayamamışım, normalde zaten hep melankolik bir insandım iki aydır normal hayatımı sekteye uğratacak şekilde dengem şaştı iki aydır kendimi kötü hissediyorum tarzı bi şımarıklık değil yemin ederim

29 haziran 2021 15:14

2. Onla hislerinizi konusun, birlikte karar verin. Ama sizin acil bir terapiste gidip gerekirse medikal destek almaniz gerek. Onla ya da onsuz...

29 haziran 2021 15:18

3. depresyonda olduğun için ona yük olduğunu hissediyorsun ama o bu durumdan rahatsız olsa zaten senden ayrılır. bence de konuşabilirsin bu konuyu hatta terapiye de katılıyorum ama ayrılmanı desteklemiyorum neden daha kötü olasın durduk yere

29 haziran 2021 15:26

4. Bana sanki bi gün zaten artık o patlayıp ayrılır gibi gelir suslu nedense ya :( konuşuyorum sık sık ama mesela depresyonda olmama sebep ailevi veya ona anlatamadığım içime akan cok şey var ama iste el oğlu sonuçta cok yüzeysel anlatıyorum içime kapanıyorum. Ona yük olduğumu düşünüyorum. Onun yanındayken iyiym ama mesela akşam iyi geceler diyesim gelmiyor nasılsın napiyorsun muhabbeti bomboş geliyor hayal kuramıyorum vs vs veya cok ufak bi lafına üzülüp ona vicdan yaptırıyorum gibi iğrenc seyler iste

29 haziran 2021 15:36

5. Süslü kusura bakma, ben modumu düşüren birini yanımda istemezdim. Kimsenin hayatı mükemmel değil ama ben yanımdakini mutlu etmekten, mutlu görmekten mutluluk duyan biriyim mesela. Kronik olarak mutsuz biriyle çok aşıksam şimdi mutlu olsam ilerde olamam. Hayatımı geçireceğim insan hiçbir şeyden zevk almayan, mutlu olamayan, hayata karşı bir tutkusu olmayan biriyse benim için bundan daha geçerli bir ayrılık sebebi olamaz.

29 haziran 2021 15:45

6. Süslü seni çok iyi anlıyorum. Ben de benzer şeyleri yaşıyorum. Artık kendimi yük gibi hissetmeye başladım. Bilmiyorum ben ayrılmak istemem ama o da artık ben yapamıyorum derse diyecek bir şeyim olmaz. Bence zamana bırak. İnan ki psikolojik sorunlar öyle ya da böyle gerekli destekle bir şekilde çözülüyor. Şu an bu hislerde olmanız ileride de böyle olacağınız anlamına gelmez.

29 haziran 2021 15:45

7. A4 suslum iste ben de omun gözünden kendimi sizin gördüğünüz gibi görüyorum, o yüzden bu soruyu açtım

A5 suslum insallah siz de hemencecik atlatırsınız bugünleri, ama ben çocukluğumdan beri içedönük bi insanım yani yapım negatifliğe meyilli ışık saçan bi insan olmadım hiç :)

29 haziran 2021 15:49

8. Süslü bir an önce kendin için bir şeyler yap, sevgilinden ayrılırsan kendini iyice dibe çekersin

29 haziran 2021 16:50

9. ben sizin sevgilinizin yerinde oldum. aylarca süren depresyonunda erkek arkadaşımın yanında oldum. kendi derdim başımdan aşkındı ama çalışmaya koşturmaya devam ediyordum, bunun dışındaki tüm vaktimi ve enerjimi ise ona harcıyordum.

siz sevgilinize değer veriyorsunuz belli. Benim erkek arkadaşım bir yerden sonra acısını benden çıkarmaya başladı. Sanki beni kendinden uzaklaştırır gibi kavga çıkartıyordu. çok mutsuzdum, bu şekilde hayat geçmez biliyordum ama o kadar seviyordum ki ayrılmak aklımın ucundan bile geçmedi. lütfen siz de "nasılsa mutsuzsa o ayrılır." diye düşünmeyin.

bizim hikayemizde aylarca dertlerini sırtıma yüklediğim, hayat enerjimi yiyip bitiren erkek arkadaşım bir de sonunda "artık kendi hayatımı toparlamam gerekiyo" diyip beni terk etti :d ne kadar boktan bir his olduğunu anlatamam. ama iki gün de bir de mesaj atmaya, aslında biz iyiydik ama benim düzen kurmam gerekiyodu falan demeye devam eder.

bence yapabileceğiniz en iyi şey erkek arkadaşınızla sakince konuşmak. onu sevdiğinizi ve içinde bulunduğunuz durumu, endişelerinizi anlatmak. ayrılmak istemiyorsunuz diye anladım zaten.

30 haziran 2021 00:37