yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    3 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    sanırım psikolojim bozuldu, bu durum ne olabilir?

    süslüler merhaba, özellikle aramızda psikolog varsa yardım istiyorum. son 2-3 gündür zihnim farklı çalışıyor gibi hissediyorum. anksiyete mi obsesiflik mi bilmiyorum ama mesela şöyle bir şey oluyor. diyelim ki sınava girdim ve sonuç bekliyorum. atıyorum yolda yürüyorum, şu sokağa girmezsem sınavı geçemicem, şu direğe dokunmazsam sınavı geçemicem gibi saçma sapan şeyler geçiyor zihnimden ve ardından içim rahat etsin diye yapıyorum. bayram sonrası hemen bir psikologla görüşmeyi düşünüyorum ama cidden bunu bu kadar yoğun yaşamak beni çok rahatsız etti ve kafama taktım bu durumumu. benzer şekilde olan var mı? 

    1. Ss ben de benzer birşey yaşıyorum son yıllarda. Benimki öyle yürürken şu sokaktan geçmeliyim gibi anlık durumlardan ziyade sanki biraz rutinleşti mesela herşeyi tek sayı olarak yapmazsam kötü birşey olacak gibi. Ya da uyurken yüzüstü yatarsam kabus görürüm gibi. Ama bazen o an birden aklıma gelen birşey de olabiliyor senin verdiğin örneklerdeki gibi. Mesela atıyorum şimdi kalkıp şu kitabı şuraya koymazsam kötü bir haber gelecek gibi. Ben son yıllarda zor şeyler yaşadım ve bir iki batıl inanç gibi şeyler bu takıntıları tetikledi diye düşünüyorum. mesela bir ayna kırılmıştı o gün kötü birşey oldu ya da bir yolculuğa cıkarken otobüs arıza yaptı benim aklımdan da gittiğim yerde kötü bişe olacak diye geçti ve oldu. Böyle birkaç kez olunca ben sürekli birşeyler arasında bağlantı kurmaya başladım ve saçma bir hal aldı. Ben psikologa gitmiştim, bu durumdan da bahsettim ama henüz birşey dememişti psikolog, sonra yarıda kaldı. Yani bir cevabım veya önerim yok aslında, sadece benzer durumda oldugumu yazmak istedim. Bir de ben de mutlaka içimi rahatlatmak için o yapılması gerektiğini düşündüğüm şeyleri yapıyorum ve cok yorucu oluyor.

    16 haziran 2024 02:01

    2. Çok teşekkür ederim süslülerim ❤️ Profesyonel bir bakış açısı almak ve yalnız olmadığımı hissetmek iyi geldi. Zaten anksiyetem mevcut ve bu durum için uzun zamandır terapi almayı düşünüyordum fakat genel olarak anksiyetemle baş edebildiğim için hep erteledim malesef. Ama sanırım artık bu durumu idare edemiyorum ve en kısa zamanda terapiye başlamayı düşünüyorum. Anonim 2 özellikle senin hissettiğin yorgunluğu bugün yaşadıklarımdan sonra çok iyi tahmin ediyorum. Dilerim sen de bu kaygı durumunu en kısa sürede atlatırsın 🌸

    Anonim 1 sana da profesyonel bakış açın için çok teşekkürler, birazcık içim rahatladı 🌸

    16 haziran 2024 02:39

    3. Onunu simdiden almaya bak ss. Ben bir sure cektim bunu ama en son tak etti ve Sunu yapmazsam bu olacak diye aklimdan gectigi anda o seyi yapmadim ve bekledim. O korktugum sey olmadi tabii ki.

    Bunu kendime ispatlamadan asamazdim. 

    16 haziran 2024 19:16