sizce arkadasim beni kiskaniyor mu yoksa kendiyle ilgili problemlerini mi bana yansitiyor?

hic kiskanilcak biri oldugumu dusunmuyorum oncelikle ama bu konuyu actigim kisiler hep bu yonde yorum yapti o yuzden boyle soruyorum soruyu. daha objektif bir yorum almak icin buraya da sormak istedim. biraz detayli olacagi icin yoruma yazabilirim soruyu.

1. Süslü sal gitsin ya hayat kısa neden hala görüşüyorsun ki ne güzel avrupadası. Benimle sürekli biri böyle konuşacak ona laf anlatmakla dahi uğraşmam direkt keserim iletişimi.

7 temmuz 2020 17:52

2. Bu arada su an yakin arkadas degiliz baslarda oyleydik. Su an arada bir yazip hal hatir sorma seviyesinde bir arkadasligimiz var ama yine de kendini ovmeyi ve yuceltmeyi assla ihmal etmiyor

7 temmuz 2020 17:52

3. Bence her ikisi de. Yani düzgün karakterli bi insan arkadasını kıskanmaz kıskansa da içten içe kendini geliştirmek için çabalar karşıdakini kötü hissettirmek icin degil. Bana sizin iyiliginizi istemiyor gibi geldi süslü.

7 temmuz 2020 17:53

4. Hayatında ezilip ezilmediğini nerden biliyorsunuz, sonuçta aynı evde yaşamıyorsunuz. Kimi insanların ailesi dışarıdan hoş görünüyor, hatta kendisine bile hoş görünüyor ama gizli bir baskı oluyor aile hayatında. Belki arkadaşınızın asla içinden atamadığı bir aşağılık kompleksi olabilir. Ve ayrıca evet bu kıskançlık. Arkadaşınıza konduramamışsınız siz bunu ama düşünün, siz hiç arkadaşınızın bir şeyini (beğenmeseniz bile) aşağıladınız mı? Ya da yaptıktan sonra kendinizi suçlu hissetmez misiniz? Suçluluk hissettirdiği halde yapılan şey kötülüktür benim nazarımda. Ve kıskançlık da kötülüktür bence arkadaşlık ilişkinize küçük sınırlar getirin yoksa ilerde çocuğunuzu ailenizi bile kıskanabilir böyle bir insan.

7 temmuz 2020 17:55

5. A2 kestim sayilir aslinda ama arada mesajlasiyoruz sadece. O zamanlar psikolojimi cok bozmustu. Sacim bir ton acik ciksa fotografta hemen mesaj atip “kanka burda sacinin rengini shopladigin cok belli” falan derdi. Dumduz burnuma karadenizli burnu falan diyordu. Ozguvenim iyice sifirlandiktan sonra iletisimi kesmeye calistim ama annem de kizi tandigi icin yine bi sekilde hayatimda oldu hep.

7 temmuz 2020 17:55

6. 1. İkinizde de problem olduğunu düşünüyorum sanırım böyle insanlar birbirini çekiyor.

2. Özgüvensiz olduğunuzu da düşünmüyorum avrupai dış görünüşünüzle özellikle dkdkdlflx

3. Arkadaşınızla aranızda sidik yarışı var resmen siz ondan daha güzel olduğunuzu düşünüyorsunuz o da sizden.

7 temmuz 2020 17:56

7. A5 ozguvenli olup olmadigimi siz mi bileceksiniz ben mi? Hem karakterimden dolayi hem de ailemin beni yetistirme tarzindan dolayi baya ozguvensizim. Avrupai gorunusumun bununla ne ilgisi var? Guzelim falan demedim sadece sarisin renkli gozluyum. ki ben zaten arkadasimi hep guzel bulmustum ve obez oldugu icin kendini kotu hissettigini bildigimden hep ovmeye calisirdim. Kilosu konusunda hassas oldugunu bildigimden cok dikkatli konusurdum her zaman. Kendimin ondan daha guzel oldugumu dusunmedim ve asla boyle bir sey de hissettirmedim ona. Bunlari baslatan tamamen kendisi.

Ilk zamanlarda asiri saftim ve asla kotu bir sey dusunmuyordum hakkinda. Sonra kendimi ezdirmemeye karar verdim ama bunu sidik yarisina donusturen yine kendisi oldu. Zaten bu durumdan sikilip arkadasligimi kesmistim bir donem. Su an ozguvenim o zamana gore daha yerinde ve soylediklerini takmiyorum ama hala ayni davranmasi ilginc geliyor. Kiskaniyor olsa bile kac sene oncede kalmasi lazimdi bunun bence.

7 temmuz 2020 18:01

8. Biri zaten sorumu sabote etmeye calismasa olmazdi. Cok guzel oldugumu nerde yazmisim? Mesele sadece dis gorunus degil okuduysaniz anlardiniz. Guzel degilim zaten ortalamayim eger rahatlayacaksaniz. Hayatimin bi doneminde ozguvenimi yerle bir eden bir insanin bunu hangi motivasyonla yaptigini merak ediyorum sadece. Psikolojik aciklamasi da ilgimi cekiyor. Cunku su an hala ayni seyleri yapiyor. Disardan cok ozguvenli gorunen bir insan halbuki.

7 temmuz 2020 18:18

9. A6 bunun sebebi sadece kiskanclik olmayabilir benim anlatmaya calistigim sey bu. Kasimi gozumu kiskandigi icin bu kadar ustume gelmesi mantiksiz geliyor. BAzi insanlar kendilerini ustun gormek icin baskalarini eziyorlar ornegin. Su an o kiz doktor ornegin. Gayet iyi bir hayati var. zayifladi guzellesti, evli. Her sey tam yerinde ve benim hayatim onunkinin yanindan bile gecmiyor. Buna ragmen hala beni kendince ezme cabasinda. Beni cidden kiskaniyor mu yoksa ezik gordugu icin iyice ustume gelip kendini mi tatmin etmeye calisiyor soru buydu aslinda. Asla kiskanilcak bir insan degilim emin olun. Aileler tanistigi icin iletisimi tamamen kesemiyorum. Zamaninda da cok sorguladim fakat sorunu hep kendimde bulmustum su an yeni yeni farkli bir acidan bakmaya basliyorum. Kiskansa mutlu olmayacagim yani.

7 temmuz 2020 18:27

10. Benim sidik yarisi yaptigim sonucuna nasil vardin acaba a7? zaten ozguvensiz biri oldugum icin sidik yaristirmayi birak surekli kendimi kotulerdim bile.

neyse benim zaten suslusozluge soru sormam bir hataydi. Cidden bir kac kere okudum da yazdiklarimi da nerde kendimi ovdugumu anlayamadim. Sidik yarisi nerde birisi gosterirse sevinirim.

7 temmuz 2020 18:59