soluk boruma yemek kaçtı? ?

kızlar yemek yerken soluk boruma bir şeyler kaçtı. öksürmekten mahvoldum. bir parçayı çıkarabildim, ufak bir parça hala duruyor orada. öksürmekten dolayı boğazım şişti, sesim kısıldı. yutkunamıyorum acıdan şimdi uyumaya korkuyorum boğulurum diye.

1. Ne yapabilirim lütfen korkuyorum

3 mayıs 2020 03:53

2. Şimdi ılık süt içtim bogazım yumuşasın diye. Ufacik bir parça olduğunu hissediyorum ama boğazım aşırı tahriş oldu şişlığini hissediyorum resmen

3 mayıs 2020 04:07

3. Nefes alıp vermemde çok sorun yok sanki. Bir şey var gibi ama tahriş beni yanıltıyor olabilir.

Bu arada sağ olun hepiniz

3 mayıs 2020 04:13

4. süslüm acile git önemli bir mesele

3 mayıs 2020 04:15

5. Ben kustugum zamanlar genelde fazla egildigim icin klozete burnumdan çıkıyordu çok afedersiniz. Genzime yahut burnumun arka tarafına yemek vb kaçtığında sumkurup hapşırmaya çalışıyorum süslü öksürmek hiçbir şekilde fayda sağlamıyor bende

3 mayıs 2020 04:27

6. Güçlü bir şekilde sümkürürsen geçer mi acaba :/ geniz de değil gerçi

3 mayıs 2020 04:28

7. Muhtemelen kısmı bir tıkanma yaşamışsın ve şükür ki çıkarmışsın. Tahrişten ötürü hafif ödem oluşmuş olabilir. Yardımcı olabilmesi açısından şöyle anlatayım; soluk borusuna yabancı cisim kaçması durumunda 1.kısmi tıkanıklık, 2.tam tıkanıklığa sebep olabilir.

Kısmi tıkanıklıkta kişi hala nefes alabiliyor ve öksürüyor olur. Kısmi tıkanıklık yaşadığını düşündüğünüz insanı öne eğik bir şekilde öksürmeye teşvik edin ve asla sırtına vurmayın. Cisim çıkmazsa 112ye ulaşın ve sorumlu kişinin yönlendirmelerine uyun.

Tam tıkanma yaşayan kişi ise nefes alamıyor, uluslararası boğulma hareketi adını verdiğimiz iki elini boğazına götürmüş şekilde duruyor ve kişinin cildinde renk değişimi başlıyor. Eğer bilinci açık ise; Tam tıkanan kişinin arkasında durup öne eğip kuvvetlice elinizin ayasıyla 5 kez vurun, cisim cikmamissa pozisyonu bozmadan iman tahtasının bitimi ve göbek deliğini ortalayip ellerinizi yumruk yaparak j harfi olacak şeklinde kuvvetlice 5 kez basınç uygulayın ve cisim çıkana kadar bu döngüye devam edin. Kişinin bilinci kapanırsa iki kurtarıcı soluk ile temel yaşam desteğine (30 göğüs basısı-2 soluk) başlayın ve 112ye ulaşın.

Kendiniz tam tıkanma yaşadığınızı düşünüyorsanız sakin olun ve self heimlich (link: https://www.google.com/search?q=self+heimlich&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=inv&sxsrf=ALeKk03MHJRPJFgHl1ogG-m97HQ3ty6fpw:1588468991658&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiBsO-PxJbpAhWq6KYKHUDKCzUQ_AUoAXoECAoQAQ&biw=491&bih=926#imgrc=nH5vhKHVm_7I0M Burada) gösterilen şekilde sandalye ile j harfi basisini uygulayın. Cisim çıktığında bir süre su ve yiyecek tüketmeyin, 112den yardım isteyin. Umarım yeterince anlaşılır yazmışımdır.

Çok basit adımlar ile hem kendi hayatımızı hem başkalarının hayatını kurtarabiliriz, lütfen ilk yardım öğrenelim.

3 mayıs 2020 04:37

8. Hepinize çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalıştım ama boğazım o kadar acıyor ki öksürmeye bile halim kalmamış. Uyumaya korkuyorum boğulurum diye. Nefes alıp veriyorum ama kalbim d ehızlı atıyor sabki bilemedim vallahi

3 mayıs 2020 04:41

9. herhangi bir şey olmadığından eminsen ve zamanla öksürüğün durmuşsa, soluk bölümü rahatlatmak için odanın nemli olmasını sağla. bir kaseye buharı çıkan sıcak su koymak gibi, kaloriferin üzerine de koyabilirsin. yarı oturur veya yan pozisyonda rahatça yatabilirsin. hala "bir problem var" dersen acile gitmeni öneririm. geçmiş olsun.

3 mayıs 2020 04:47

10. süslüler çok teşekkür ederim hepinize. sabaha karşı pek uyuyamadım. boğazım çok rahatsızlık veriyordu. öksürünce boğazım daha da şişti. sonra uyudum. kalktığımda iyiydim. bir şeyler yedim. şu an iyiyim, sadece yutkununca boğazım çok acıyor.

yalvarırım yemek yerken konuşmayın. lütfen lütfenn

3 mayıs 2020 15:12