türbanlılar hakkında ne düşünüyorsunuz??

şahsen hiç hoşnut olmuyorum, türbanlı biri arkadaşım olamaz. kaos çıkartmaya çalışıyorsun diyenler için öyle bir amacım yok, anonimiz zaten cevaplarınızı merak ediyorum.

1. bu soruya cevap veren ben dahil aptaldir. lutfen şu sozlugun hatrina cevap vermeyin.

6 haziran 2020 16:15

2. Tamam

6 haziran 2020 16:20

3. Tesettürlüler de kuyruk olmuştu senle arkadaş olmak için

6 haziran 2020 16:26

4. bu sorunun tamamen aynısı daha önce de sorulmuştu.

tamamen düzenli aralıklarda kaos için sorular sorulardan.

6 haziran 2020 16:28

5. ben geri kafalı olduklarını düşünüyorum genel olarak. ama bir ortamda türbanlı ve açık birine farklı davranmam. bireysel bazda hiçbiriyle bir sorunum yok ama kadınların toplumdaki yerini alçalttıklarını düşünüyorum.

6 haziran 2020 16:29

6. Aynı tesettürlü olmayan kişiler gibi birey olduklarını, iyisinin de kötüsünün de olduğunu düşünüyorum. En yakın arkadaşım kapalı ve tek destekçim.

6 haziran 2020 16:38

7. “Başı açık kadınların ucuz olduğunu düşünüyorum, vücutlarını sergileyerek toplumda kadınların değerini düşürüyorlar.” = “ben geri kafalı olduklarını düşünüyorum genel olarak. kadınların toplumdaki yerini alçalttıklarını düşünüyorum.”

Kadınlar olarak zaten her gün psikolojik baskı görürken bir de siz baskı oluşturmayın. Açık, kapalı, ne olursak olalım. Kim nasıl mutluysa öyle yaşasın. Boşverin.

6 haziran 2020 16:39

8. ilk olarak davranış olarak baktığınızda açık ya da türbanlı, bir kadına davranışlarımda farklılık göremezsiniz. bence olması gereken de bu. her görüşe, inanca saygı duymamız gerekiyor.

saygı duyuyorum duymasına ama ne düşündüğüme gelirsek, genelde kafa yapımızın uyuşmadığını düşünüyorum, üniversitede kafa yapımızın uyuştuğunu düşündüğüm kişiler de açıldılar. çoğu aile baskısıyla kapanmıştı zaten.

bir de dış görünüş olarak türkiye'yi daha bağnaz gösterdiklerini düşünüyorum. yabancı yapımlarda ne zaman bir müslüman görseniz hep kapalı, hatta çarşaf giymiş olanı bile oluyor. türkiye de bir müslüman ülke olarak bilindiğinden genelde bağnazmışız gibi yaklaşılıyor. izlediğim bir reality show'da çekecekleri bir klipte aralarında türk olan ama amerika'da yaşayan kızı soktukları konsepti anlatıyorum mesela. bir partiye gidiyor, türbanlı ama bundan memnun olmadığı çok belli. daha sonra banyoya girip türbanını çıkarıp mutlu oluyor ve partide dans ediyor.... genel algı bu diye düşünüyorum ve bence rahatsız edici.

6 haziran 2020 16:44

9. örtülü değilim ama bu düşünceyi paylaşan biriyle asla arkadaş olmam :) şu yaptığınız ayrımcılık bizim kıyafetimizle ilgili olsa neler dersiniz ya. sen nerenin köpeği oluyorsun da bu şekilde insan ayırıyorsun acaba? bir söz var ya size feminizm çok sizin ağzınıza sıçmak lazım diye, tam olarak onun kanıtısınız.

6 haziran 2020 16:51

10. Ananonim 13 belli ki türbanlısınız, konuşma şeklinizden belli oluyor. Bir kere daha şaşırtmadınız.

6 haziran 2020 17:07