vanilya tozu yerine vanilya şurubu?

merhaba süslüler. pasta yapacağım ama kreması için gerekli olan vanilya tozu yaşadığım yerde yok. onun yerine vanilya şurubu var sıvı. bir paket vanilya tozu yerine ne kadar şurup koymalıyım sizce? bir kaşık yeterli olur mu? şimdiden teşekkürler.

1. benim bildiğim vanilya şurubu çok daha yoğun bu yüzden baya az koymanız yeterli. tam ölçüyü bilmiyorum ama google'a yazarsanız kesin çıkar. türkçe olarak çıkmazsa ingilizce bakın

25 mart 2020 06:13

2. Teşekkür ederim süslü, yapacağım alman pastası tarifinin ingilicesini vanilya şurubu içeren olarak arattım çıktı. 2 çay kaşığı diyor, haklısın daha yoğunmuş. Sevgiler.

25 mart 2020 06:53

3. Rica ederim afiyet olsun

25 mart 2020 11:22

4. Süslü bende dr oetkerin vanilya aroması vardı aynı şey mi bilmiyorum ama minicik ağzında damlalık olan bir şişe. O kadar yoğun ki 2 damla koyduğumda bile kekte inanılmaz bir vanilya kokusu vardı. Yoksa benim baktığım tariflerde de 1 çay kaşığı tarzı ölçüler vardı. Aynı üründen bahsediyorsak dikkatli kullanın.

25 mart 2020 16:52

5. Vanilya şurubu dediğin şey vanilya extract mı süslü? Koyu renkli? eğer öyleyse bu sıvı gerçek vanilya çubuklarının alkolde bekletilmesiyle yapılıyor. oldukça güçlüdür gerçek vanilya aroması verir. 1 tatlı kaşığı yeterlidir.

Diğer süslünün söylediği dr oetker vanilya aroması ise sentetik.

25 mart 2020 17:55

6. Süslü bendeki (link: https://static.openfoodfacts.org/images/products/01732979/front_en.5.full.jpg Bu), sanırım sizdeki de bu çünkü dr oetker'de de madagascan yazıyor baktım şimdi. Evet baya yoğun aylardır bitmedi küçücük şişe ama belki alman pastası için ölçüsü farklıdır dedim. Teşekkür ederim ❤️

25 mart 2020 18:00

7. Evet extract yazıyor süslü, enteresanmış hiç bilmiyordum bunları teşekkür ederim ❤️ Tamam bi tatlı kaşığı 👍🏻

25 mart 2020 18:02