yüzdeki pütürler kabartılar

merhaba süslüler. benim alnımda böyle yanaklarımda bunlardan daha küçük tam görülmeyen, elime pütür pütür gelen kapalı komedon diye tahmin ettiğim şeyler var. bunlar sizde de var mı? geçirenler nasıl başardı? Resim bana ailt değil. bende bu kadar yogun olmasa da rahatsızoluyorum. doktorlar önemsemiyor pek iki üç doktora gittim. http://i.hizliresim.com/orvr3k.jpg

1. Bende de bu kadar yoğun olmasa da var. Arada geçiyor sonra tekrar çıkıyor ancak dediğin gibi ne doktorlar ne eczacılar önemsemediği için şu ana kadar bir ilaç da kullanamadım. Ancak yalnız değilsin:)

11 şubat 2016 00:20

2. regl zamanı değil . 20 yaşımdayım ve 2-3 yıldır varlar. kaybolmuyorlar sadece daha da küçülüp gizleniyorlar.

ten makyajı yapmam ise 6 ay kadarlık bir mesele ve içerik araştırarak alıyorum. mesela yüzüme sadece absolution bb krem ve jane iredale pudra sürüyorum ve bioderma misel suyla silip yıkıyorum sonra da.

kaderim midir nedir bunlar :(

11 şubat 2016 00:30

3. cildiniz birseye reaksiyon gosteriyor.

muhtemelen pudra olabilir,ben ne zaman pudra sursem ertesi gun bu tip seyler cikmis oluyor,muhtemelen alerjiktir.

aktif sivilceniz yoksa nip+fab glycolic asitli peelingi onerebilirim.

11 şubat 2016 00:45

4. bende de mevcut ve kızarıyorlar. senelerdir ne kullandıysam geçmedi. doktora da gittim ama yok yani.

11 şubat 2016 00:53

5. La roche posay effaclar duo kullanıyorum geçti isteyene görsel atabilirim

11 şubat 2016 01:00

6. la roche posay effaclar duo + kullanıyorum bende düzenli ve uzun vadede iyi geldiğini düşünüyorum

11 şubat 2016 10:51

7. Birkaç yıl önce bende de akne değilde kapalı komedon şeklindeydi asla geçmiyordu (sebamed güneş kremi sebep oldu diye düşünüyorum) tretin krem kullanmıştım, gece cildi temizle sonrasında bundan sür 10dk sonra yıka şeklinde kullandım, şikayetleri şiddetli olanlar bu şekilde başlayıp ciltte tuttukları zamanı arttırıyorlar (max sabaha kadar), tamamen geçti hepsi

11 şubat 2016 15:20