yaprak dökümü batağına saplandım. yorumlaşalım mı ?

süslüler bu bataktayim saatlerdir hatta günlerdirr :( önce bu bataga kim suçlu onu bulmak için düştüm. sonra baktım olacsk gibi degil her dakika başka biri suçlu çünkü. derken özellikle ilk 50-60 bölümde ferhunde'nin kadın hakları savunuculuğuna yatkinligini krsfedip bu sefer ferhundeli sahneler izlemeye başladim. oradan fikret nofrostunun herşeyi bilip sustuğunu fark edip fikretli videolara daldım. oradan cem'e, necla'ya derken suçluyu bulamadim :d benim gibi bu batakta olan var mı? karakterleri yorumlayalim mi?

1. bu dizide en takıldığım nokta cem'in necla'ya aşırı sabrı ve ali rıza'nın şevket'i ne olursa olsun diğer çocuklarından bayağı kayırması bi de en son bütün parayı neden şevket'e verdiniz ki senin küçük çocuğun da var onu düşünerek ev alsana be adam şevket bir yetişkin olarak hata yaptı sonuçlarına katlandı

26 ekim 2020 15:45

2. Aylardır izliyorum. Ben de sevketin ali rızanın insaat işine girmelerine her seferinde kızıyorum. Siz ne anlarsınız müteahhitlikten ya bu kadar gerizekalıca hareket olamaz. Annesi leyla falan sanırım karşı çıkıyorlardı sevket hemen kusuyor. Ali rıza tripkolik heer sey dokunuyor. Mayinlara basmadan konuşmak imkansız.

26 ekim 2020 15:49

3. Tek sıkılıp izlemediğim partlar şevket partları oldu süslüler. Konuya hakimim ama daha da sinirlenmemek için o kısımlari hep atlayarak ilerliyorum :d ben de necla'nın cem'i asla gercekten sevmedigini fark ettim. Bi tane bölümde cem neclayi clubta tek başina birakiyodu(mekana leyla ile oguz girdigi için), o gece necla cem'e ben de bıktım artık bitti dedi ve baba evine döndü fakat hayriye ile ali riza bizim de artik evimiz yok, yeni eve cikacaz orasi küçücük napacaksin falan dediler diye cem'e zorla tıpış tıpıs döndü gurursuz. Neclanin gidecek başka yeri olsaydi asla cem'e dönmezdi. Necla cem'i hep cansimidi olarak gördü taa ki öldürene kadar... hatta öldüktrn sonra bile cem ona miras birakip hayatini kurtardi fakat pis necla daha adamin 40i çikmadan ali sarperle kırıştırdı

26 ekim 2020 15:55

4. Leyla'yı savunduğumdan değil fakat empati kurabiliyorum ve leyla'nin oğuza tekrar dönme psikolojisini anlayabiliyorum. Nazmi leyla'yi gecmişi için (necla ve şevket) terk ettiğinde leyla artik beni bu saatten sonra hiç kimse geçmişim için istemeyecek psikolojisine kapilip oğuz'a geri döndü. Tamam suçlu ama kendine suçlu. Ay çok doluyum süslüler ;d

26 ekim 2020 15:58

5. Ayy leyla salak. Hayır bir gittin kal o zaman gidip gidip dönüyor. Ağlıyor beni affedin de affedin. Ulan aynı hayatı kaç kez yapacaksın. Bir de sedef var. Bir bölümde annesi sesleniyor bu oturmus odasında sevketlerin evine dalmış gitmiş. Yok küçücük yüreğim. Tam sinsi sevimsiz.

Yeni sevket özellikle izlenecek gibi değil süslü. Adam sıfır her şeyi komutla yapıyor. Ali rıza dur diyor duruyor annesi koş diyor koşuyor.

26 ekim 2020 16:07

6. Necla affedilmek için evlendi Cem ile. Vicdanını rahatlattı. Cem de baktı kimseyi alamıyor hayatına adamakıllı aklı hala Neclada evlendi Necla ile ama büyük hataydı. Öyle bir olayın üzerine mutlu bir evlilik kurulamaz. Cem hiçbir zaman unutmadı yaşananları her fırsatta Neclanın yüzüne vurdu. Necla tam lanetti ama Leyla benim nu suçum var diye üstüne saldırdığında kendi yaptıklarını unutup Leyla’ya bilendi hemen. Yaptıkları unutulsun herkes hafızasından silsin diye bekledi resmen. En çok üzüldüğüm karakter Suzan Hanım. Cem’e Neclayı istediklerinde kapıda hüngür hüngür ağlamıştı. Hayriye söylenip duruyordu kadına kızını kabul etmiyor diye. Bu ailede herkes kibirliydi herkes kendinin ve ailesinin yaptığını unutuyordu.

26 ekim 2020 16:11

7. ayy en sevdiğim konu :D

soru sahibi o dediğiniz sahnede necla defalarca gidecek yerim olmadığı için değil sevdiğim için döndüm falan demişti. halbuki ailesinde alıştığı konforu rahat hayatı bulamayacağını anladı sinsi. cem de bu kadar saf olabilrdi yani. aşk bile diyemiyorum buna.

26 ekim 2020 16:14

8. Ferhunde ilk sezonlarda favori karakterimdi. Sevgi görmemiş, yurtt büyümüş, üvey baba travması var. iyi bi aile bulmuş ve onlara tutunmaya çalışıyor. Şevket ilk hapse girdiğinde bebeği aldırmasında herkes kızdı ama ben kızamadım. Ayrıca ali rıza sırf kadın evlenmiş boşanmış diye fazla önyargılıydı. Necla pek karışmıyordu ama leyla iyi görümcelik yapıyordu kadına sofrayı topla demeler falan. Bariz bi kötü muamele görüyordu. Sonra evi terk ettiğinde aileyi ve ortamı çok özledi yani ne bileyim sonlara doğru saçmaladı ama onlar kendini garantiye almak için yaptığı şeylerdi. Tabi necla ve leyla'ya durup durup bulaşması ayrı oralar bariz kötülük.

26 ekim 2020 16:16

9. kesinlikle ailedeki herkes kibirliydi küçük ayşe ve leyla safı hariç. anonim4 ferhunde, leyla hamile kaldığında ve necla oğuzla öpüştüğünde de çok destek olmuştu. necla gidip fikrete her şeyi anlatacakken fikret "sakın bişey söyleme git buradan necla" diye çemkirmişti. necla ağlaya ağlaya gitti. belki orada oğuzun leyla'ya tecavüzünü necla'ya anlatsaydı fikret, her şey çok farklı olabilirdi. necla ile cem'in ilk nişan gününü hatırlarsanız fikret sinsi gibi camdan izlemişti tüm nişanı. o esnada oğuz sürekli neclayı darlıyordu. fikret sadece seyirci kaldı. sonrasında oğuzun neclaya olan mesajını yakaladığında direkt sildi. salak mısın be kadın. gördün de ne susuyorsun? desene kardeşine bak bu adam leylaya tecavüz etti diye ayy çıldırıyorum. neyse nerelere daldım yine ama fikretin ablalık yapmadığı yerlerde cidden ferhunde yaptı diye düşünüyorum

26 ekim 2020 16:16

10. a7 kesinlike necla sinsiliğinden döndü cem'e :D hatta o gece bayağı sevişmişler cemle belli. sabah kalktığında geç kalkmıştı necla yorgunluktan ahaha. cem bunun suratına bakmıyordu ama necla yalakalık yapıyordu ve hala "gidecek yerim olmadığından değil" diyebiliyordu yüzsüzce inanılmaz :d

26 ekim 2020 16:19