yaralı sokak hayvanlarından niye bu kadar para alıyor veterinerler?

apartmanın önünde gözü pörtlemiş bi kedi gördüm fotoğrafını çekip birkaç veterinere danıştım,gözü almalıyız ortalama 400 lira tutar dediler.ben şu an çalışmıyorum ve götüremedim hayvanı ama uyku tutmuyo beni.bi dahaki gördüğümde hayvan ambulansını arayacağım..sorum şu ben yoldan geçen bi hayvansever olarak o hayvanı alıp götürüyorum ama mesleği gereği hayvan sevmek zorunda olan adam o hayvana acıyıp indirim bile yapmıyor sizce de çok acımasızca değil mi

1. Kendi evdeki kedim için bu paraları istemesini normal karşılarım çünkü ben bu harcamaları göze alrak o hayvanı sahiplenmişimdir ve başına bir şey gelirse ödrmek zorundayım.ama sokaktaki kimsesiz çaresiz canlılara cüzi ücretle yarfım etmeleri gerekmez mi

3 mart 2019 00:41

2. Bence de en büyük eksiklerimizden biri bu bence, sokak hayvanları için ücretsiz tedavi şart . Ne yapsın hayvancık ölümünü mü beklesin ?

3 mart 2019 01:05

3. Mahmutcumm konuşulacak, saçmalanılacak, dalga geçilecek konular vardır illaki ama bazı olaylarda saçmalayınca sadece antipati toplarsın. Gerek yok

3 mart 2019 01:07

4. Açıkçası bedava yapsın demiyorum çünkü ilaç masrafları,yanındaki personelinin saat başı parası,o kliniğin kirası vs işliyor o hayvanla uğraştığı sürese.sadece bu giderlerinin parasını istesin üstüne el emeği parasını istemesin diyorum.yani ne bileyim ben veteriner olsam öyle yapardım,kıyamazdım sokak hayvanlarını tedavi ederdim.getiren kişinin parası yoksa o hayvanı ölüme terketmek hiç insani değil

3 mart 2019 01:48

5. Süslü sana sonuna kadar katılıyorum ama zaten veterinerlerin sokak hayvanlarına indirim yapma zorunluluğu var diye biliyorum yanlış bilmiyorsam. Bir de bu iş daha da üstte bitiyor ne yazık ki. Nasıl ki özel ya da devlet farketmeksizin herhangi bir hastaneye acilden giriş yaptığında sigorta kapsamında oluyor ve beş kuruş para ödemiyorsan hayvanlar için de böyle kapsamlı yasalar gelmeli. Zor durumdaki bir sokak hayvanını veterinere götürdüğümüz zaman devlet karşılıyor olmalı tedavi masrafını. ama umurlarında bile değil yüce (!) devletimizin.

3 mart 2019 02:05

6. Sokaktaki hayvanı zaten keyfimizden götürmüyoruz ki. Belki bi pansuman yapsa en küçük bir işlem bile o canı kurtarabilir ama bu kadar para odaklı olmalarını anlamıyorum. Okuyorum ve maaşım yok, zar zor geçiniyorum yine de artırdığımla kedi maması alıp vermeye çalışıyorum. Ben bunu yaparken mesleği veterinerlik olan birinin sokak hayvanlarına ücretsiz bakmıyoruz demesine anlam veremiyorum. Ameliyat vs gibi bir şey için değil sırf sadece göstermek için bile.  Kaç kediyi bu sebepten tedavi ettiremedim. Hayvan ambulansları da hiçbir zaman gelmedi.

3 mart 2019 02:16

7. Bir de dışarı da bir doktor acil durumda birine yardım edince para almıyor. Özel kliniklerde maddi durumu olmayanlar için  ücret almamaları olabiliyor. Avukatlar gönüllü ben davayı üstlenebilirim diyor. Gayet var yani. Veteriner bütün günler de sadece sokak hayvanı bakmayacak zaten heralde. Ne kadar çok hayvan gelebilir? Dışarda ölmelerinden daha mı iyi? Bana saf paragözlülük gibi gelyor bu durum.

3 mart 2019 02:21

8. hayvanla insanı bir tutup ama emek sömürüsüüüğğ:ssss demek .. ne bileyim biraz şey.

3 mart 2019 03:27

9. E veteriner para basiyor cunku degil mi? Tamam hayvana yazik da sizin nasil paraniz yoksa ona butce ayiramiyorsaniz o da ayiramamis olamaz mi? Veteriner senin arafa bir ziyaret ettigin bir yer ama o adamin işi de o. Ayrica kim bilir kac kisi kendi hayvanini sokak hayvani diye goturmeye kalkıyordur.

3 mart 2019 03:45

10. Tamam ben de vok seviyorum hayvanlafi keske sokak hayvanları icin baska bir yol olsa ama sen nasil ki mecbur değilsen sokaktaki hayvan icin 400 odemeye o xa mecbur degil veteriner degilim bu arada

3 mart 2019 03:47