yeni doğmuş kedi yavrusu emmeyi bilmiyor ölmek üzere ?

arkadaşımın kedisi doğum yaptı ancak yavrulardan biri emmiyormuş ve vücudu çok soğukmuş, ölmek üzere diyor. kendisi de süt vermeyi denemiş ama içmiyormuş. bilgisi olan varsa ne yapabiliriz yaşatmak için yavruyu?

1. Veterinerde kedi sütleri oluyor ondan alın, hazırlayın.  Bir tane şırınganın iğnesini çıkarıp kedinin ağzına pıslatın.

20 nisan 2022 23:29

2. Çok bi bilgim yok ama sıcak su torbası yapın vücut ısısının yerine gelmesi için. Biz küçük kedimize plastik eldivenin parmağına yavru kedi için süt doldurup o parmağın ucunu iğneyle delerek vermiştik meme gibi emmesi kolay olsun diye deneyebilirsiniz :(

20 nisan 2022 23:29

3. Söyledim arkadaşıma o da şırıngayla süt vermeye çalışıyormuş ama çok az içiyormuş, vücudunu da sıcak tutmaya çalışıyormuş :( umarım hayatta kalmayı başarır

20 nisan 2022 23:33

4. Süslü pet şişeye sıcak su doldurun, bir sepet yapın ve o pet şişeyle beraber yavruyu oraya bırakın, değmeyecek şekilde yanmasın çocuk. Bir de süt vermek zararlı olabilir, illa ki süt vereceğiz diyorsanız sütü sulandırsın lütfen arkadaşınız.

20 nisan 2022 23:46

5. Anonim 1 süslü dediğiniz gibi yapıyor şimdi, çok teşekkürler öneriler için

21 nisan 2022 00:01

6. İnek sutu kediyi oldurur. veteriner yoksa gidip insan yeni doganlar icin formula bebek mamasi alin.

21 nisan 2022 02:32

7. Bu yavru ölür bakabilecek birisi gibi gelmedi anlatımınızdan, ama yine de söyleyeyim bu şekilde biberonla emzirmenin iki saatte bir olması gerekir, hee emzirmeden sonra ıslak bezle yavrunun altının annesi yalar gibi sıvazlanması gerekir ki çişini kakasını bıraksın. Başka türlü boşaltım yapamaz.

21 nisan 2022 02:56

8. Yavru kediler için küçük yumuşak biberonlar var. Elle sıkabiliyorsunuz ve ağzına tam oturtunca kendi zaten içiyor. Bir de yavrular için toz mamalar var, suya karıştırılan bebek maması gibi. Biz bu şekilde sahipsiz bir yavru büyüttük.

21 nisan 2022 06:16

9. Kedi ölmüş maalesef :’(

21 nisan 2022 09:56

10. Yeni doğanlarda böyle olabiliyor anne de öleceğini anladığı için bakmıyor yavruya. Doğuştan bir rahatsızlık vs tam bilmiyorum ama arkadaşınız kendini suçlayıp canını sıkmasın yapabileceği bir şey yoktu

21 nisan 2022 10:03