girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (64)
    • medya (5)

64. Bugüne kadar gönlüme hitap eden bir göz kalemi bulabilmiş değilim. Benim için yumuşak sürümlü olması, kalemtraş ile kolay açılabiliyor olması ve rengini iyi vermesi önemli. Ama hangi kalemi denediysem bir özelliğini beğendim geri kalan özellikleri beni sarmadı. Ucunu açarken sürekli kırılması en büyük kabusum. Yine de mutlaka bir göz kalemi bulundururum elimin altında. Bence makyajın en önemli parçası. Sadece bir göz kalemiyle bile bakışları derinleştirmek mümkün.

11 şubat 2021 18:25

63. 40 senedir göz kalemi kullanıyorum. Tecrübelerim:

1. En basit özelliksiz göz kalemi (kohl) alerjisi en düşük olandır.

2. Yumuşak kalemleri açmadan önce buzdolabında 10 dk bekletirseniz yazın yamulmaz, kışın kırılmaz.

3. İçinde 'gel/jel' geçen göz kalemleri alerjik gözlere göre değildir. Ancak en kalıcı ve düzgün sürülenler de bu gruptan çıkar.

4. Üst göz kapağının dışına Sıvı eyeliner çekmişseniz, içine alerjik olmayan bir göz kalemi bakışları derinleştirir.

5.yaşınız ve cildiniz olgunlaşmışsa Alt göz kapağını göz kalemi çekmek için es geçin. Yüzü sarkık gözleri düşük gösterir.

6. Waterproof göz kalemleri gerçekten suda çıkmayanlardansa sonradan çıkarmak için epey uğraşacağınız ürünlerdir. Gözleriniz ve çevresi çok fazla kimyasala maruz kalacağı ve yıpranacağı için çok cazip değildir.

7. Bazı göz kalemleri serttir. Ne yaparsanız yapın soluk bir çizgi çekebilirsiniz. Üstelik çizerken göz kapağını tahriş eder. Kurtulun.

11 şubat 2021 17:54

62. Sanırım bağımlıyım. Göz kalemi sürmeden yaptığım hiçbir makyaj bana yeterli gelmiyor. Ve şu çok güzel bu çok iyi dedikleri kalemleri hep almak istiyorum. Karantina sağolsun stokçulukta zirveye oynuyorum. Elimdekimdeki açık olanları swatchladım.

ilgili medya:
    27 ağustos 2020 18:22

61. makyajı fazlasıyla tamamlayan, gözleri farla vurgulayabileceğimizden daha çok vurgulayan malzemedir bana kalırsa. Siyah, kahve, mürdüm ve lacivert olanlarının en güzelleri ve diğer renklere oranla daha çok kullanılacak renkler olduklarını düşünüyorum. Fakat lacivert ve mürdüm renkte olanları bitiremediğimden almayı düşünmüyorum bir süre. Her ne kadar siyah kalemi demode bulanlar olsa da ben göz içine çekmeyi çok seviyorum, makyajı ayrı bir yere taşıyor. Fikir olması açısından elimdekilerin fotoğrafını yüklüyorum. Sırasıyla: Mac duck, mac photograve, mac’ in ismini hatırlamadığım bir koleksiyonundaki kalemi, inglot amc 101 eyeliner. Bu sene 4’ ünü de bitirip mac teddy ve bir tane de daha keskin bir siyah kalem almayı düşünüyorum. Minimal tutmayı en çok sevdiğim makyaj malzemesi.

ilgili medya:
    25 aralık 2019 14:17 25 aralık 2019 14:21

60. Bir tane ten rengi, siyah ve kahverengi olarak üç tane var elimde fakat ten rengi dışında pek kullanmıyorum. yurt dışına gidecekler veya alabilecek olanlara marc jacobs kalemleri gözden hiç akmıyor çok sert değiller. Benim gözlerim çok çabuk sulanır ve alerjiktir gayet iyiler. Türkiye de biraz daha yüksek fiyatlı urban decay glide on kalemleri de benim gözümde akma yapmıyor ve kalıcılıkları oldukça iyidir. Uygun fiyatlı olarak ise flormar göz kalemleri oldukça başarılı buluyorum. Nyx göz kalemleri de aynı şekilde başarılılar bana göre.

12 ekim 2018 18:17

59. denediğimden günden beri kahverengi kullanıyorum göz kalemini, siyahtan daha doğal bir duruşu var kesinlikle

12 ekim 2018 12:51

58. Göz kalemi sevmıyordum  ta ki mac teddy kalemi deneyene kadar gerçekten çok güzel bronz-ışıltılı bir rengi var kirpik diplerıne sürüp dağıtınca da çok güzel oluyor essence de çok benzeyen bır kalem görmüştüm ama yapı olarak aynılar mı bılmıyorum elıme surdugumde bıraz sert gelmişti

12 ekim 2018 01:07

57. En beğendiğim avon süpershock jel kalemleri. Ben üst kirpik dibine ve içine sürüyorum sadece gün sonunda kenarlarda hafif birikme dışında bir sorunla karşılaşmadım.

Bunun dışında da asansörlü kalemleri daha pratik buluyorum. Essence bu konuda en iyilerden biri bence.

11 ekim 2018 23:27

56. Maybelline colossal kajal extra black kullanıyorum. Çok bayılmasam da elim alışmış bu ürüne.

11 ekim 2018 23:08

55. Makyaj yaptığım ilk günden beri göz makyajımın tamamlayıcısı olarak görürüm göz kalemlerini. Göz yapım nedeniyle bana eyeliner yakışmıyor ama alt kirpik diplerimde çok severek kahverengi , siyah , gri ve yeşil renkte olanlarını kullanıyorum. Bu zamana kadar yapılarını en beğendiklerim ise essence ve maybelline oldu. Bugünlerde de metalik bronz kahve göz kalemi arayışındayım ama çalıştığım için çok vaktim olmuyor bakıp almaya. Bu bahsettiğim renkte göz kalemi kullanan varsa mesaj atıp beni bilgilendirirlerse sevinirim.

11 ekim 2018 18:13