yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (21)
    • medya (0)

    1. Finallerden çıkıp zırıl zırıl dolaşıp

    büte kaldım , yok veremem ben bunu ya , sonra da

    yaae nsl oldki yaee , ay anlamdm vlla...

    Sonraa bir bakarsınız büte yalnız giriyorsunuz :dd

    Tabii ki daha çok yazarım fakat an itibariyle çalışmam gereken bütler varken bu insanlara daha fazla gıcık olmak istemiyorum :dd

    15 ocak 2017 20:17

    2. sizin çok çalışma anlayışınızla arkadaşınızın ki farkli olabilir.

    arkadaşınız sizden daha kolay öğrenebilen bir yapıya sahip olabilir.

    arkadaşınızın çalışma şekli daha verimli olabilir.

    gayet olası bir ihtimaldir kısacası.

    15 ocak 2017 20:18

    3. galiba çalıştığı halde yapamayanların içine dert olmuş insan

    15 ocak 2017 20:28


    4. çalışmakla öğrenmek arasındaki farkı bilmiyorsunuz bence. ben hep çalışmadım derim çünkü çalışmam ama notlarım fena değildir. lise boyunca sıra arkadaşım tenefüsler dahil olmak üzere sürekli renk renk kağıtlara notlar çıkarır, 3 hafta önceden strese girer ayh çok çalışmam lazım diye diye kafa ütüler sonra gider sınavın olduğu gece çalışan benden düşük not alırdı. çünkü çok çalışıyordu ama verimli çalışmıyordu. ben derslere mümkün mertebe gider kendi notumu tutarım varsa okuması ödevi onları yaparım sınavdan önce de bi hatırlatma yaptım mı sınava hazırım işte. o hatırlatmayı da son geceye bırakır sabahlar uykusuz giderim bi de sınava.

    yok burada bahsettiğiniz kötü alıcam diye ağlayıp 90 alan kişiyse o biraz aptaldır çünkü bildiğinin farkında değil ya da çalışmadan bile yüksek almanın zekayla alakalı olduğunu sandığından rol yapıyor.

    önemli olan çok çalışmak değil verimli çalışmaktır. bazı dersleri düzenli takip eder ve dersi de dinlerseniz hiç çalışmanıza bile gerek kalmayabilir.

    15 ocak 2017 20:29

    5. Benim çevremde direk olarak "manyak" gibi çalıştığını söyleyip manyak gibi notlar alanlar olduğu, curve allah katına çıktığı için biraz yadırgadığım arkadaş. Uzun zaman oldu görmeyeli. Bendekiler direk "huhahaja onu mu yapamadın laağn" muhabbetinden giriyor.

    En azından dürüstler di mi ?

    Tabi.

    En azından.

    Buna da şükür (gizlinot: swh)

    15 ocak 2017 21:36

    6. Bendim bu. Gerçekten hiç çalışmıyordum. Okuldan çıkınca olay bitiyordu benim için. -Evde de ders mi çalışılır zaten tüm gün okuldayız- kafasındaydım. Notlarımın yüksek olmasının nedenini de devamsızlık yapmıyor oluşuma bağlıyorum. Bir de tabi ki dersi gerçekten iyi dinlemeye.

    Nasıl çalışıyorsun, yazarak mı? Diye soruyorlardı. Çalışmıyorum diyince bana inanmayıp ev arkadaşıma sorarlardı.

    Hala aynı kafadayım. Evde ders mi çalışılır ya? (gizlinot: swh )

    15 ocak 2017 22:10

    7. çalışmak kişiye göre değişen bir şey o yüzden her çalışmadım diyen o dersi bilmiyor ya da mutlaka o dersten düşük not alacağı anlamına gelmez. eğitimcilerin üzerinde çok durduğu, benim bile kısa bir dönem özel ders verdiğim öğrencilerime söylediğim dersi derste öğrenme denen olaya kesinlikle katılıyorum. derste sadece iyi dinleyerek olayın mantığını kavrayan biri için çalışmak en fazla üzerine ekstra bir şeyler katmak anlamına gelir. yani işin süsü gibidir, olmasa bile o arkadaş zaten yüksek not alacaktır.

    o nedenle öğrenciyken çalışmadım diyerek sınava girdiğim ve yüksek not aldığım dersler olmuştur benim de. yüksek not almak için olay ne çok zeki ne de öğrenci tabiriyle inek olmaktan geçiyor. burada tek şey dersi dinleyip, parçaları yerli yerine oturtabilmek bana göre.

    analitik düşünerek, konunun nedeni ve niçiniyle birlikte sonuçları arasında bağ kurabilmeyi öğreten bir eğitim sistemimiz olsa, ders çalışmak denen şeye belki de hiç gerek olmayacak.

    o yüzden okul sıralarında öğrenci bir şeyleri ezberlemek yerine bırakın sudoku çözsün, hayatı boyunca belki de ona hiç fayda sağlamayacak bir şeyi anlamak için uğraştığı vakti, düşünme yetisini geliştirecek şekilde satranç oynayarak geçirsin deniliyor. deneme yanılmadan ibaret öğrenciyi o sınavdan bu sınava koşturmayı marifet sayan, adının ne olduğunun önemi olmayan bir eğitim sisteminde bu her zaman mümkün olmuyor tabii. ezbere dayalı yapılan eğitim, öğrenciye bir şeyi tam olarak öğretmiyor sadece o an için ezberletip günü kurtarıyor. bizim asıl sorunumuz da bu ya zaten.

    15 ocak 2017 23:58 16 ocak 2017 15:38


    8. notunu öğrenince de hiç utanmadan:

    (bkz: şikayet eder gibi yapıp övünmek )

    16 ocak 2017 19:49

    9. yüksek alanların köpek gibi çalışarak bunu mümkün kılabileceği bir bölüm okuyorum. etrafımda bu konu yüzünden en yakın arkadaşların aralarının bozulduğuna şahit oldum. çok kötüydü kesin büte kaldım deyip 80 civarı not alınca samimi gelmiyorlar artık. üstelik o kişiye psikolojik destek verip üzülmesin derken o kişi AA düşürüp size kalan bir FF olunca etle tırnak bile ayrılıyor.

    bense ben çok çalıştım diyen, sınavdan sonra kesin geçtim diye dolanıp 10 final ile büte kalan bir tipim. hangi türlü olmak daha iyi karar veremedim. (gizlinot: swh)

    16 ocak 2017 20:04

    10. daha iyisi için (bkz: çalıştırılan arkadaşın daha yüksek not alması)

    bir son dakika insanı olarak yine ben ahsjdkkflg herkes çalışmadım diyenden nefret ediyormuş meğerse ama çalışmadan olmaz deyip iki dakika özet geçtiğin insanın daha iyi not alması daha korkunçlu bence. ben değil canım bi arkadaşım ajdkkdlfl

    16 ocak 2017 20:07 16 ocak 2017 20:10

    ilginizi çekebilecek benzer başlıklar