girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (55)
    • medya (19)

31. Gecenin bir yarısı, sözleşmeden çekilme kararının alındığını gördüğümden beri şu başlığa gelip gidip bir şeyler yazıyorum, siliyorum, yazıyorum, siliyorum... Sinirlerim o kadar bozuldu ki bunu anlatabilecek kelimeleri bir araya getiremiyorum!

Twitter'da tt yaptıkları hashtagleri gördüğüm an, ülkeye olan son umudum da uçtu gitti. Medyaya ekleyeceğim tweetleri atanlar insan olamaz bana göre. Hayatlarında hiç sevilmemiş, içlerinde vicdan merhamet namına bir şey olmayan, kendine verilen aklı kullanıp mantıklı davranmak yerine beynini tuvalet kağıdı yapmış canavar bir güruh... Çok yazık! Sözleşmenin kaldırılmasını destekleme sebepleri de ne; kadınlar yoldan çıkmışmış, lgbti insanların ahlakını bozuyormuşmuş, din elden gidiyormuşmuş da onların tek bildiği sözleşme allahla olan sözleşmeleriymiş! Bre ulan beyinsiz, ne alakası var bunun onla? senin tükürüklerini saça saça savunacağım diye kudurduğun din öyle kolay elden gidebilen bir şey mi? Eğer öyleyse iki kere düşünmeni isterim çünkü sen olayı çok yanlış anlamışsın! Asıl sen gerçekten inanan bir insansan dediğin gibi, herkesten önce sen, karşındakini yaradandan ötürü sevmelisin! bir kadın sokak ortasında neden tecavüze uğrayıp, sineye çeksin? neden kadınlar yakılıp, öldürülmek istemiyor, kocasından dayak yiyip sineye çekmiyor diye hemen "yollu, aranıyor, asıl amacı sözleşme falan değil bunlar tepemize çıkacak!" olsun? Ayrıca bir insanın hemcinsini sevmesi, senin neden ahlakını bozuyor o kadar pamuk ipliğine mi bağlı ahlakın ya?!

Sözleşmenin iptalini destekleyen hemcinslerime de bir tek sözüm var; dilerim yarın öbür gün sen de bu sözleşmeye ihtiyaç duymazsın, dilerim!

ilgili medya:
    20 mart 2021 18:37 20 mart 2021 19:02

32. meclisin kabul ettiği ve meclistekilerin onayıyla yürürlüğe giren, cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilmesi 'hukuken' mümkün olmayan sözleşmedir. Çünkü Uluslararası sözleşmeler yürürlüğe nasıl girdiyse yine aynı şekilde meclis onayıyla sözleşmeden çıkılması gerekir. Ha Siz evinin süsü olarak gördüğünüz kadınları korumak için, süs olarak görev yapan mecliste kanun çıkarır da bu şiddete dur dersiniz, sonra sözleşmeden çıkmayı düşünürsünüz o zaman anlarız. Yalnız şu durum bile bir hukuk devleti olmadığımızın, sırf oy kaygısıyla belli kesime şirin görünüp oh kurtulduk şu saçmalıktan dedirtmek için ben yaptım oldu denilerek yapılmış bir şey ya en can acıtan kısmı da bu zaten. Gerçi kadına şiddet abartılıyor diyen zihniyetten ne bekliyorduk ki? Evet o kadar abartılmış ki 78 günde 77 tane kadın öldürülmüş. Sözün bittiği yer...

20 mart 2021 19:05

33. Ne yazsam, kelimelerimi nasıl toparlasam, küfür etmeden cümleye nasıl başlasam bilmiyorum. İnsan olarak ne kadar değerimiz var bu ülkede ? Bugünden itibaren bu ülkede kadın olarak yaşamaktan, evlendirilebilecek ve buna devletin de onay verebileceği küçük çocukların başına gelebileceklerden, uzaklaştırma kararı aldıran hemcinslerim adına, veya yolda yürürken birinin ağzımı kapatıp tecavüz etmesinden, tecavüze bile "hakedilmiş" denmesinden, çalıştığım için öldürülmekten korkuyorum. Ne yapacağız? Başımıza bir iş geldiğinde 1 tane erkek, üç tane de kadın şahit mi tutacağız? ( Malum bu zihniyete göre kadının " saçı uzun,aklı eksiktir" ya!) "Aile yapısını bozuyor." Muş (!) Sevsinler sizin aile anlayışınızı. Sevsinler sizin sırf bir organla doğdunuz diye kendinizi kral görmenizi! yerin dibine batsın zihniyetiniz! Oy veriyoruz güya ! Hangisi çıkıp bir şey diyor! Efendiler cebinize giren parayı yemeyi biliyorsunuz. Savunsanıza hakkımızı! Ama sizde nerede o cesaret. Öldürülen ve öldürülecek her kadının, küçük yaşta evlendirilen her kız çocuğunun vicdan azabı ile yaşarsınız umarım. Tabi sizde o kadar vicdan, onur duygusu varsa!

Bu sözleşmeye karşı çıkan, " kadının yeri erkeğinin yanıdır." " Erkek bu vurur da sever de" " errrkek ne derse o " diyen hemcinslerim, sizden tiksiniyorum ve sizin gibi zihniyete sahip insanlarla aynı sıfatı taşımaktan utanıyorum. Umarım hiçbiriniz kötü şeylerle karşılaşmazsınız. Ama karşılaşırsanız biz sizin yerinize de mücadele ederiz.

20 mart 2021 19:15

34. Feshedilmesi hakkında söylenecek bir şey yok zaten. Söylenecek her şey söylendi. Asıl sorun bu sözleşmenin feshedilmesine sevinen kadın erkek bir güruh var. İşte asıl sorun bu ve bu yaratıklardan nasıl uzak duracağımız. Çünkü artık kendimizi kendimiz korumalıyız.

20 mart 2021 19:17

35. Şeriatı getirin de tam olsun

20 mart 2021 19:18

36. Öfkeliyim.

Katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin bi alnından öpüp, sırtlarını sıvazlayıp aferin demedikleri kaldı. Gerçi yüksek sözle söylemediler ama fiilen yaptılar.

Ellerinizde Bütün öldürülen, tecavüz veya taciz edilen kadınların, lgbt+ bireylerin, çocukların kanları var.

Eğer bir gün eski eş/sevgili/ takıntılı bir sapık tarafından öldürülürsem lütfen hakkımı arayın çünkü artık bu topraklarda bizi koruyacak hiç bir şey kalmadı.

20 mart 2021 19:44

37. Bir erk yine milyonlarca kadının adına karar verdi. İstanbul sözleşmesi yaşatır-dı.

20 mart 2021 19:49

38. uzun zamandır kafamda planlarım vardı, o yüzden benim için kafamda taşları oturtan sözleşme feshidir. sosyal medya platformlarında bir bakayım dedim, halkın tepkisi nasıl? (gizlinot: tabi trollerin değil) okumaz olaydım a süslüler. biz düşmanımızla yan yana yaşıyoruz yahu. bu kadar kin, öfke, nefret olur mu ya? yandaş medyada sözleşmenin ağza sakız edilen 1-2 maddesini kafalarında evirip çevirip kurban kesecekler nerdeyse. çoğunluğu da kadın. yani gerçekten boğazımda bir düğümleyim sabahtan beri. her şey bu ülkede inat meselesi artık, istedikleri kindar nesil yetişti. en kötüsü de sözleşmeyi imzalayan da aynı, fesheden de. hani birilerinin sinir uçlarıyla oynanmaya çalışıldığı çok bariz. fazla bile yazdım bu başlığa, her şey o kadar açık ki zaten.

20 mart 2021 21:48 20 mart 2021 21:50

39. Ben artık çok korkuyorum

20 mart 2021 21:54

40. Hiç bu kadar güvensiz hissettiğim olmamıştı. Dün gece 2’den beri bu konudan başka bir şey düşünemedim.

Kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüzlerin bu denli meşrulaştırdığı günde üç maymunu oynayan hemcinslerime ne desem bilemedim. Bugün susan her kimse; bir gün yerlerde de sürüklense, birileri tarafından yakılsa ya da dilim dilim doğransa da üzülürsem yazıklar olsun bana.

Ayrıca Yüz binlerce takipçisi üzerinden milyonlar kazanan insanlar; sosyal medyanın ne kadar güçlü olduğunun bilincindeler ama tenezzül edip de iki kelam edememişler. Kendisi tacize uğrayınca adalete giydiren, kocası vergi kaçıran ve çirkin kızlarını durmadan göze sokarak istismar eden kadın bile üç maymunu oynuyorsa etik beklemesin kimse benden artık.

20 mart 2021 22:13