yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (6)
    • medya (3)

    6. -dolap uygulamasında toptan satış yapan veya profili sattığı ürünle uyumsuz olan insanlara kanmayarak. 

    -ambalajların ve logoların ayırıcı özelliklerini inceleyerek (parfümlerin de bana göre en çok sprey kısımlarından belli oluyor.) 

    -sorular sorup kenara sıkıştırarak fiş fatura veya hiç yoksa batch kod isteyerek

    -ilgili ürünün distribütorünü arayıp yetkili satıcı listesini alarak

    -orijinal tester veya gümrük malı diye bir şey olmadığını kabul ederek

    -üts kayıtlarını sorgulayarak

    4 nisan 16:04

    5. Ozellikle dolapta toplu kozmetik satan hesaplarda sahte oldugunu anladigim bir urun varsa diger urunlerine bakiyorum. Boylece diger sahte urunleri de gormus oluyorum. Zaten sahtecilerin hepsi ayni seyleri satiyorlar. Mesela nars fondotenlerin hepsinin batch code 9hada. The ordinarynin 3 lu sacma sapan bir seyini satiyorlar oyle bir seti yok bile. Bu hesaplarda gormedigim bir marka veya urunun sahte olma ihtimali dusuk mesela. Tum urunleri bu tip markalardan olusuyorsa bir soru isareti oluyor. Elinde sattigi high end urunlerin sample boylari varsa bu da bir belirtec magazadan aldigina dair. Medyada sahte douglas faturali bir ornegini goruyorsunuz. Bir sahte satici da gloryz2

    ilgili medya:
    2
    13 şubat 2022 16:09

    4. İkinci el sitelerden alışveriş yaparken kendi kullandığım yöntemlerden örnek vereceğim. Öncelikle alacağım ürünün orijinalini iyi biliyor muyum? Googledan veya youtubedan ürünü aratıyorum. “X original vs fake” yazıp sahte olanıyla karşılaştırmaları inceliyorum. Neresinde ne var, ambalajı nasıl, üzerindeki yazı fontları nasıl buna bakıyorum. Batch code kontrol ediyorum. Ya da misal mac marka ürün alacağım, mac’in böyle bir ürünü var mı? Sonra kişinin profiline, satıştaki ve daha önce sattığı ürünlere bakıyorum, alıcı yorumlarına bakıyorum. Benim genel tavsiyem sahtesini ayırt edemeyeceğiniz ürünlerde riske girmemeniz yönünde olacaktır.

    28 mart 2019 20:24 28 mart 2019 20:25


    3. ikinci el uygulamalarında bir ürün için "orijinal mi bilmiyorum, bana hediye geldi." deniliyorsa %100 sahtedir.

    ilgili medya:
    1
    28 mart 2019 19:49

    2. (link: http://gepir.org.tr/Default.aspx?page=gepirbarcode Bu siteye) tıklayarak karşınıza çıkan sayfada ürününüzün barkod numarasını girerek sorgulatabilirsiniz. Bu hizmeti sunan ise GS1'dir. 

    GS1 Türkiye, 1988 yılında "Milli Mal Numaralandırma Merkezi" adıyla, Türkiye'de üretilen ve satışa sunulan ticari ürünlerin, ulusal ve uluslararası ticarette, herhangi bir sorun ile karşılaşmadan tanınmasını ve izlenebilmesini sağlamak üzere özel sektörün Türkiye'deki en üst düzeydeki yasal temsilcisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulmuş ve EAN'a üye olmuştur.

    EAN, 1974 yılında 12 ülkeden üreticilerin ve dağıtımcıların katılımıyla Avrupa'daki ürünlerin tanımlanması için standart oluşturma çalışmaları başlamış ve bu çalışmaların sonucunda 1977 yılında Brüksel merkezli "European Article Numbering (EAN)" (Avrupa Mal Numaralama Örgütü) kurulmuştur.

    EAN'ın temel görevi, etkin tedarik zinciri yönetimini sağlamak amacıyla ürün, hizmet, taşıma birimi ve demirbaşları tanımlayabilecek, her sektöre uygun uluslararası standartlar geliştirmektir. EAN'a üye yerel numaralandırma organizasyonları, uluslararası standartları kendi bölgelerinde uygulama ve geliştirmekle yükümlüdür.

    Zamanla üye profili Avrupa'yı aşıp tüm dünyaya yayılan EAN, 1992 yılında EAN International adını almıştır.

    EAN isminin GS1 olarak değişmesiyle beraber Mart 2005 tarihinde "Milli Mal Numaralama Merkezi" adı "GS1 Türkiye" olarak değişmiş; 22 Eylül 2016 tarih ve 29835 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ilan ile kurulması kesinleşen “Türkiye Global Standartlar Tedarik Zinciri ve Lojistik Eğitim Vakfı” (kısa adı ile GS1 Türkiye Vakfı) olarak yapılandırılmıştır.

    GS1 Türkiye, Türkiye'deki üretici, dağıtıcı ve satıcı firmaların GS1 Sistemine üye olmasını ve böylece tüm dünyada tanınmasını sağlamakta, bu firmaların uygulamalarını kolaylaştırmak ve firmalara destek sağlamak amacıyla Türkiye'ye özel düzenlemeler yapmaktadır.

    Sadece şöyle bir risk var bence. orijinal bir ürünün barkod kodu taklit edilerek sahte üründe kullanılabilir. Ama Çoğunlukla sahte ürünlerde hep aynı barkod numarası vardır. Halbuki tüm ürünlerin barkodu farklı olur. Ayrıca QR kodunuda google playden barkod okuma programı indirerek okutabilirsiniz. Bunların yanı sıra ürünlerin üzerinde ithalatçı firmanın bilgilerini içeren bir etiket olmalı. Bu etiketten ithalatçıya firmaya ulaşarak ürünü aldığınız satış noktasına ürün verip vermediklerini sorabilirsiniz.

    Bu nedenle, sitenin sahte dediği kesinlikle sahte, orijinal dediği ise az da olsa barkod numarası taklit edilmiş sahte ürün olabilir. Eğer şüphe etmenize yol açan bir durum varsa diğer yollarla sahte olup olmadığını öğrenin. 

    Bu bilgi kesmedi ise, emin olmak istediğimiz şey başka şey olabilir. elinizdeki ürünlerin hangi tarihte üretildiğini ve ne kadarlık raf ömrü kaldığını merak edebilirsiniz. 

    elinizdeki kozmetik ürünün batch kodunu girmek suretiyle raf ömrünü, üretim tarihini ve dolayısıyla da ne kadar ömrü kaldığını kolaylıkla öğrenebileceğiniz (link: http://checkcosmetic.net/ İnternet sitesi bu). Ülkemizdeki internet siteleri, kozmetik firmaları, diğer satış kanalları ürünlerin raf ömrü konusunda pek güvenilir değil, malum. buradan bir kontrol edin.

    Yalnız bu site sadece elinizdeki ürünün orjinal olması halinde işe yarayan bir sitedir. diğer şartlarda işe yaramaz. zira yaptığı işlem online bir işlem olmayıp hesap kitap işine dayanmaktadır. yani sahte barkodlu ürünlerin de raf ömrünü gösterebilir. kendileri de zaten sitede bunu belirtmişler.

    Bu site ile, bazı firmaların neden indirimli ürün sattığını anlarsınız. 

    Edit, Kaynak internette yaptığım araştırma sonucunda bulduğum  siteler hakkında topladığım ve İngilizce olan siteleri de çeviri yaparak topladığım bilgilerdir. Zaten bu konu hakkında link verdim. En üstte. 

    28 mart 2019 00:26 21 temmuz 2019 11:00

    1. Batch kodundan anlayabiliriz ancak bu artık bir çözüm değil zira orjinal olan ürünün batch kodunu sahte olanlara da basıyorlar...

    24 şubat 2017 18:17