yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (144)
    • medya (1)

    144. Birikiminizden kalanı harcayın süslüler

    19 aralık 2019 04:27

    143. iki kez ciddi olarak biriktirmeye karar verdim. kumbara aldım ve elime geçen her bozuk parayı (sadece 1 tl ve 50 kuruş) kumbaraya attım. arada sıra kağıt paralar ile de birikimimi destekledim. bir yıl sonra ilk kumbaramdan 400 tl, ikinci kumbaramdan da yine bir yıl sonra 900 tl çıktı :(

    böyle olunca da para biriktirmeye küstüm.

    18 aralık 2019 17:51

    142. kumbarama attığım bozuk paralar 1 ayda 50 tl olmuş.

    bugün o parayla 3 kitap, mini pizza ve abur cubur alıp, netflix paramı ödedim. biriktirilen para daha bereketli mi oluyor ne swh.

    14 kasım 2019 17:32


    141. para biriktirmek çocukluğumdan gelen güzel bir alışkanlığım. eskiden harçlıklarımla yapıyordum şimdi ise kendi kazandığım parayı biriktiriyorum elimden geldiğince. birikimlerim bir şekilde hep ihtiyaçlarım için oldu, bilgisayar almak, diş teli tedavisi yaptırmak, ehliyet almak vs. şu anki birikimimin gideceği belli bir yer yok şimdilik, geleceğim için biriktiriyorum.

    peki nasıl biriktiriyorum? bu konuda işimi kolaylaştıran iki şey var birincisi bütçe hesabı yapan bir excel tablosu diğeri ise enpara banka kartı. her ay hesabıma yatan maaşımı 3'e bölüyorum 'ödemelerim, birikime ekleyeceğim miktar ve kendime ayırdığım harçlık' olarak. enpara kartımın içerisinde bu miktarları bulundurduğum 3 birikim hesabım var. maaşım yattığında giderlerimi hesaplayıp, excel tablosuna işleyip ödemeler hesabına aktarıyorum. minimum 400 tl kendime harçlık olarak ayırıyorum ve minimum 300 tl'yi birikim hesabıma aktarıyorum. maaşım part-time çalıştığım için her ay değişiyor ama bu miktarın altına düşmemeye özen gösteriyorum. ödemeler, harçlık ve birikime giden paradan artan bir miktar varsa onu da birikim yaptığım hesabıma aktarıyorum. her biri birikim hesabında bekleyen bu miktarlara her gece belli bir oranda faiz işliyor ve hepsi kendi içlerinde minik minik birikiyor. cüzdanımda çok yüksek meblağlarda nakit bulundurmadığım için harcama derdimde kalmıyor(gizlinot: çünkü hesaplardaki parayı harcayabilmek için birikim hesabından vadesiz hesaba aktarmak gerekiyor ve ben bunu her seferinde tekrarlamaya üşeniyorum. harcayacağım kadarını bankamatikten çekip nakit olarak harcamaya çalışıyorum). enpara kullanmaya başladığımdan beri paramı yönetmeyi ve elimde tutabilmeyi öğrendim, birikim yapmakta zorlananlar varsa yöntem olarak tavsiye edebilirim(gizlinot: kart illaki enpara olmak zorunda değil benzer özelliğe sahip başka bir banka kartı da iş görecektir).

    26 nisan 2019 21:14

    140. kendi evime çıkana kadar güzel bir şekilde gerçekleştirdiğim.

    daha sonra sadece düzenli cüzi bir miktar bireysel emeklilik yatırarak az az biriktirebiliyorum.

    26 nisan 2019 14:57

    139. Harcamalardan arta kalan asla birikmez o yüzden maaşın yattığı gün kenara para atıp kalanıyla ayı geçirmek en garanti biriktirme yöntemi

    26 nisan 2019 13:30

    138. kumbara alıp içine sadece bozuk paraları atarak bir ayda 70 tl biriktirdim. Normalde cüzdanda ağırlık etmekten başka bir işe yaramayan bozuk paralar bile bir araya gelince hiç beklemediğiniz kadar birikebiliyor. Büyük meblağlar biriktiremeyenler bu yöntemi denemeli bence, kesinlikle işe yarıyor.

    25 nisan 2019 20:18


    137. başardığımdır.

    neden bilmiyorum kumbaranın ağırlaşması ve giderek tenekeden çıkan sesin azalması beni mutlu ediyor küçük görüp harcamak yerine büyük bir hale getirip istediğim şeyleri alış değerlendirmek bir nevi parasal geri dönüştürme benim için. bu süreçte 8-9 ay gibi bir sürede yaklaşık 260 lira biriktirdim (250 şeklinde bütünlettim gerisi yine kumbarada :) )

    peki nasıl yaptım? her şey den önce kolay kolay açamayacağınız bir kumbara almalısınız çünkü açılan kumbaraya karşı eminim bir çoğumuz dayanamıyoruzdur. bir de ben sadece bozuk para attım. eve her gelişimde cüzdanımı açıyorum 1 lira ve 50 kr ları ayrı 25 10 5 kr ları ayrı kumbaraya atıyorum. eğer ertesi güne bozukluk ihtiyacım varsa (yol parası vs) atmıyorum sadece. böyle böyle 250 lira biriktirdim süslüler tam da kulaklığımın bozulduğu zamana denk geldi gittim çok güzel bir kulak içi kulaklık aldım bir kısmına. bir kısmı hala evde duruyor harcamış değilim bir ihtiyacım çıkarsa diye acil durumda tutuyorum.

    25 nisan 2019 20:07

    136. Ailemle yaşıyorum. Kira, elektrik,su vs. Giderlerim yok.

    Bir tane kredi kartım var. Her ay kendime limit koyarım. Kredi kartından X TL nakit Y TL kadar harcayacaksın diye. Hatta elimden geldiği kadar kredi kartı kullanmamaya çalışırım Bir de kendinize hedef koyun. O hedefe ulaşmak için para biriktirin. Örneğin; araba almak, güzel bı tatil yapmak gibi.

    Sigara, alkol gibi alışkanlıklarım yok. Kıyafet,ayakkabı , çanta vs. Almadan önce gerçekten ihtiyacım var mı diye düşünürüm.

    Kozmetiğe para dökmem. Yalnızca özel günlerde makyaj yaptığım için kozmetik ihtiyacım çok olmuyor.

    Toplu taşıma kullanmam. İş yerim yakın yürüyerek gidip gelirim.

    Bir şeyi çok beğendiysem fiyatı da tuzluysa, daha uygun olanını bulmaya çalışırım.

    25 nisan 2019 15:25 25 nisan 2019 15:26

    135. süslülerden brii yazınca benim de aklıma geldi; yılbaşında 4,5 yaşındaki kızıma açılmayan bir kumbara almıştık, sene boyunca içinde bozuklular biriktirdik, bayramda topladığı harçlıkları da içine attık diğer yılbaşı sabahı açtık istediği bir oyuncağı aldık kalanla da bir çeyrek aldık. aynısını bu sene de yaptık ama bu kez çeyrek için üzerine biz eklemek zorunda kaldık :)) şu an devam eden sene için de kumbarasını okullar kapanınca açıp karne paralarını da ekleyip bisiklet alıcaz :) yaşı henüz çok ufak ama istediği şeyler için para biriktirme mantığını bi şekilde kabul etti :)

    25 nisan 2019 13:40

    ilginizi çekebilecek benzer başlıklar