girdi yaz
medya ekle
  • linki kopyala
  • şikayet et
  • girdiler (3)
  • medya (1)

1.

petrol atık maddesi. kanserojen olup olmaması refinerisine bağlı ancak bu refinerilerin denetimi şüpheli. güvenli değil. tek satılan vazelinde daha çok denetimler yapılmış olabilir, iş kozmetiğe geldiğindeyse bu geçerli değil.

tüm petrol ürünleri, parafinler ve silikonların yerine bitkisel yağlar kullanılabilir.

6 şubat 2016 14:24

2. Korkunç, şeytan bir maddeymiş gibi gösterilmeye çalışılsa da en etkili ve komedojen olmayan nemlendiricidir (transdermal su kaybını önleyen bir tabaka aslında; emilmez) bitkisel yağların aksine alerji riski 0dır. Bozulmaz, kokmaz, okside olmaz. Ayrıca üstünde yapılan çalışmalar da bir hayli fazladır çünkü eski bir nemlendiricidir. Dikkat edilmesi gereken nokta hava çok sıcaksa ve çok terleyen biriyseniz bundan sürerseniz isilikle karşılaşabilirsiniz. Petrolden elde edildiği doğrudur; atık ürün olduğu için ekstra kirlilik yaratmaz. 

1 ağustos 17:45

3. İçerik okuma sevdam dolayısı ile vazelinin hammadesi olduğunu gördüğüm ve her zaman merak ettiğimi birşeydi. başlığını görünce biraz araştırma yaptım.

Hiçbir çalışma petrolatum ve kanser arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu göstermemekte denilse de, Avrupa birliği'nin tehlikeli maddeler listelerinde çok sayıda petrolatum türevi yer almakta. ab regulasyonları uyarınca kozmetikte sadece yüksek arıtılmış petrolatum kullanılabiliyor. Burada belki ab menşeili petrolatum içeren ürünler kullanmakta fayda olabilir. meme kanseri ile ilişkili olduğunu söyleyen referanssız sayfalar da bulunmakta. cosdna, ewg gibi sayfalarda, komedojenik olarak dile getirilmese de kullanım kısıtlamaları sebebi ile aldığı puan 4'lerde.

(link: https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/skin-soothing/petrolatum.html paula's choice sayfasının açıklaması şu şekilde:)

"Vazelin saf petrolatumdur ve petrolatum zengin bir yumuşatıcı ve FDA onaylı bir cilt koruyucudur. Gözler de dahil olmak üzere kuru ve çok kuru ciltler için en iyi malzemelerden biridir. Ham petrolden türetilmiş olmakla birlikte (bu yüzden petrolatum doğal bir bileşen haline getirilmiştir), kozmetikte kullanılmadan önce yüksek oranda arıtılmıştır, dolayısıyla istenmeyen kimyasallara maruz kalma riski yoktur.

Bazı bilinmeyen ve kanıtlanmamış nedenlerden ötürü, tam tersine araştırmalara rağmen, petrolatum ciltte olumsuz etkiye sebep olmamıştır. Petrolatumun topikal uygulaması cildin dış tabakasını takviye etmeye, yatıştırmaya ve güzelce nemlendirmeye yardımcı olabilir. Yaygın olarak güvenli ve son derece etkili sayılır. Kapsamlı klinik veriler petrolatumun (cilde karşı) nazik bir madde olduğunu göstermiştir."

tabi paula sadece bir kozmetik değerlendirme sitesi, bilimsel bir mecra değil.

ilgili medya:
1
2 ağustos 11:27 2 ağustos 21:07