girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (23)
    • medya (0)

23. kökeni fransız "pata choux"dur, "choux hamuru" demektir bu. Profiterol ve ekler gibi tatlıların yapımında kullanıldığı için "profiterol veya ekler hamuru" olarak da isimlendirilir pata choux. lakin profiterolün kökeni tam olarak fransız mıdır, italyan mıdır, net değil. neyse, biz sonucuna bakıyoruz, gayet güzel bir tatlı, icat edenlerin ellerinden öpüyorum.

türkiye'de bu tatlıyı en iyi yapan neresidir beni aydınlatırsanız sevinirim. mado ve özsüt arasında kaldım ama ankara funda pastanesi de fena yapmıyor gibi. beylerbeyi profiterol'ün isminde bile profiterol olmasına rağmen nasıl tadı bu kadar kötü olabiliyor anlamıyorum, sanki sosuna bulaşık deterjanı karışmış gibi. bir türlü barışamadık kendisiyle.

1 saat önce

22. üstteki süslüye katılıyorum.hamuru çok az koymalısınız yoksa benim de başıma geldiği gibi poğaça kadar kabarıyor.artı içi de pişmiyor.o yüzden yapacaklara tavsiyem çay veya tatlı kaşığı kadar alıp yuvarlayıp koymaları.ayrıca pişerken ve piştikten sonra fırını açmayın 20 dakika bekleyin sonra açın yoksa sönerler.afiyet olsunn

27 aralık 2020 21:41

21. An itibariyle Profiterol hamurlarımın ekmek boyutunda olduğunu gördüm :( bunun ideal ölçüsü çay kaşığı herhalde

27 aralık 2020 16:48

20. ben dr. oetker in bu (link: http://www.droetker.com.tr/tr-tr/urunler/ozel-un-karisimlari/enternasyonal-un-karisimlari/urun-cesitleri7/profiterol.html 3'lü setini) alıyorum. içinde un karışımı, krema karışımı ve çikolata sos karışımı var. hem kullanılan malzemeler az hem de fiyat olarak uygun. mesela hamurunu yapmak için 2 yumurta, 3 kaşık süt ve 5 kaşık sıvıyağa ihtiyaç duyuluyo sadece.krema ve çikolata sos için de süt gerekiyo. set 7.5 tl süt de 2.5 dersek toplamda 10 lira gibi bi maliyete çok güzel profiterol yapmış oluyorum. dışarıda yediklerimizden gram farkı yok. zahmetsiz ve 1 saat içinde hazırlanıyo. evdekiler de bayılıyo annem, abim, binadaki çocuklar (gizlinot: aile binası :))))))))

3 temmuz 2018 23:49

19. Yaparken de yerken de coook sevdiğim tatlı. Hamuru top yapınca profiterol, dikdörtgen yapınca ekler olma özelliğinde :d

Ben genelde yaptığım tatlılarda kurabiye vs olsun el ile şekil vermeyi çok severim kalıp falan kullanmazdim ama bunun hamuru öyle bir hamur ki el ile şekil vermek imkansız. Bende iki kaşığı yaglayip o şekilde tepsiye diziyorum hamurları.

Bin bir tane profiterol tarifi denedikten sonra en güzelinin (link: https://www.google.com.tr/amp/www.nefisyemektarifleri.com/profiterol-tarifi/nyt-amp/ Bu) olduğuna karar verdim. Şiddetle denemenizi tavsiye ederim.

3 temmuz 2018 20:24

18. en sevdiğim tatlıdır.benim profiterol yeme saatim olmadığından pastanenin kapanışına yakın bile gidip alabiliyorum ve haliyle çok taze olmuyor o zamanlar.kreması ekşi de olsa hamur bayat bile olsa yerim herhalde bu mereti ya

3 temmuz 2018 16:37

17. Evde en az üç saatimi vererek hazırladığım tatlı. Hayatımda yediğim en güzel profiterol kendi yaptığımdı. Fırına ufacık koyduğum hamurların kocaman oluşunu izlemek de ayrı keyif.

Eğer bu tür tatlıları seviyor ve damağınıza bayram yaşatmak istiyorsanız mutfağa girip o pataşuyu pişirin derim.

Tüm malzemeleri gram gram tartın. Göz kararı ölçüsü yok bu tatlıda. Kesinlikle gerçek tereyağ kullanın. Sosunu çikolata ve kremayla hazırlayın. İç kremasına gelince ise eğer ulaşabiliyorsanız vanilya çubuğu orgazm nedenidir.

Hadi kolay gelsin.

3 temmuz 2018 00:56

16. Orijinalinin yapımı zahmetli olduğu için evde kolaya kaçarak yalancısını yaptığım tatlı çeşidi.

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta (mısır kullanıyorum)

1 paket şekerli vanilin

Hepsi tencereye dökülerek karıştırılır, muhallebi kıvamı alınca yani koyulaşıp üzeri göz göz olunca ocaktan alınır. 1 paket krema eklenip mikser ile iyice karıştırılır. İçine 1 paket tuzsuz etimek parçalanarak eklenir ve hızlıca karıştırılır. Borcama dökülür. Üzerine 1 paket hazır çikolata sosu ile sos yapılıp dökülür.

Gözlerinizi kapatıp yediğinizde bire bir aynı tadı alıyorsunuz. Yalancısı bile zahmetli bu meredin ama tadı muazzam. Ayrıca aynı muhallebi tarifiyle magnolia tatlısı da yaparsanız enfes oluyor.

Dipnot: malzemelerin hepsini bim'den alınız.

3 temmuz 2018 00:39

15. En sevdiğim tatlıdır. Zeynel Cilli'de yerim. Sade severim. Hindistan cevizi, fıstık vs olmayacak.

16 mart 2018 22:11

14. adanalı süslülerden eğer hala bilmeyen varsa la creme'in beyaz profiterolü efsanedir. denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. la creme her gün bunlardan kilolarca satıyor.

beyaz profiterol klasik bildiğimiz profiterolden farklı olarak içinde beyaz bir krema olan dışı hindistan cevizi kaplı inanılmaz hafif bir tatlı. kahvenin yanında çok iyi gidiyor.

16 mart 2018 11:06