özel sektörde evlilik izni   ?

temmuz ayında özel ve kurumsal bir okulda çalışmaya başlayacağım, 1 eylülde de nikahım var. işe bu kadar yeni başlamışken izin almak sorun yaratır mı? daha önce hiç özelde çalışma deneyimim olmadı. stresten balayını vs boşverip pazar günü evlenip pazartesi işbaşı yapmayı falan planlıyorum resmen. özelde çalışma deneyimi olanlar bilgilendirebilir mi?

1. Bu arada normalde sözleşmede 1 ağustos itibariyle başladığı yazıyor ancak benim konumumda okulun durumuna göre 1 ay önceden işbaşı yapılabilir dendiği içinz temmuz dedim.

23 şubat 2024 08:59

2. 3 gün resmi iznin var. Kims ebişry demez.

23 şubat 2024 09:14

3. A1 perşembe ve cuma için 2 günlük izin alıp bir haftaya tamamlamam sorun yaratır mı sizce?

23 şubat 2024 09:17

4. Süslü öncelikle hayırlı olsun. Bu ikinci işyerim ilk işyerimden evlendikten sonra çıkmıştım. Nikah sonrası 3 gün iznin var. Herhangi bir izin hakkın olmadığı için 2 günü vermeyebilirler. Eylül okullar için epey hareketli olan bir ay diye biliyorum. Senin 2 gün izin demen onlar için 1 haftaya denk geliyor. Bu yüzden bence görüş mutlaka nikah tarihini. Öyle olunca izin alman daha kolay olur son dakika söylemektense.

23 şubat 2024 09:32

5. Hiç izin almayı düşünmüyodun bi anda haftayı bağladın ahshshhs. Şaşırtın beni beee.

23 şubat 2024 09:51

6. süslü şirketten şirkete değişiyor bu süreler. öncelikle ik'dan şirketin ne kadar süre izin verdiğini öğren. evlilik iznini hemen kullanmak zorunda değilsin. sanırım 3 ay gibi bir zaman içinde kullanma hakkın var. resmi hakkın olduğu için kimse bir şey diyemez.

23 şubat 2024 10:13

7. bence hakkınızı söke söke almalısınız. ölseniz ertesi gün :/:/:/ diye linkedin postu atmadan sizin pozisyonunuzun ilanını açacak ya da kendi karını azaldığı anda sizi işten çat diye çıkaracak kurumlar için aman ne derler diye bu kadar gerilmeyin. Yasal hak var mı var, onu kullanmaya bakın. Sözleşme ile sizi o hakkı belirli dönemler kullanamaz diye bağlamış olabilirler gerçi ona da bakın.

23 şubat 2024 10:14

8. A3 az önce size yanıt yazmıştım ama yayınlanmamış nedense.

Öncelikle teşekkür ederim dilekleriniz için. Sözleşme imzalamak için gittiğimizde yanımda nişanlım da vardı ve eylülde evleneceğimizi söylemiştik ancak izinle ilgiki bir şey konuşmadık. Balayınızı simdiden planlayalım dediğimiz için yönetici ile görüşmeyi beklemeden ve  şansımı zorlamadan 3 günlük izin ile idare edeceğim sanırım.

23 şubat 2024 10:25

9. A2 hiç izin almayı düşünmüyorum gibi bir şey söylemedim izin almak istediğim için bu soruyu açtım zaten. 3 günlük yasal izinden haberim yoktu dediğim gibi özeldeki ilk iş deneyimim olacak. İşin ilk zamanlarından izin istemenin problem yaratabileceği endişesiyle evliliğimin ilk günü işe gitmeyi planlayıp kendimi bu düşünceye hazırlamaya çalışıyorum dedim soruda.

23 şubat 2024 10:27

10. A4 a5 çok teşekkür ederim, bu izin işinin detaylarını bir araştırayım en iyisi ben

23 şubat 2024 10:29