üniversitede önceden kalınan ders tekrar açılmazsa neler yapılabilir?

yönetmelikleri inceledim ama bir şey yazmıyor. böyle kaldığım iki dersim var ve son dönemim yani mezun olacağım. danışmanım asla cevap vermediği için aynı şeyi yaşayan var mı diye size sormak istedim. kredisi aynı olan bir ders alıp dilekçe vererek bu işi çözebilir miyim?

1. Öğrenci işlerine danışınız.

14 şubat 2020 19:07

2. öğrenci işlerine elbette danışacağım ama çabuk bir çözüm bulmak için buraya yazmayı tercih ettim.

14 şubat 2020 19:11

3. secmeli mi zorunlu mu?

kredisi es ders sececeksiniz muhtemelen.

14 şubat 2020 19:23

4. Bizde zorunlu bir ders seçmeliye çevrildi ama o dönem açılacak sayıya ulaşmadı. Bizde sadece kalan 5 öğrenciye onların zorunlu dersi olduğu için yine de açtılar. Seçmeli dersten de sadece kalanlar varmış ve ders açma sayısına ulaşılamadığı için onlara başka bir seçmeli ders aldırdılar.

Siz yine de öğrenci işleriyle konuşun ama bu iki ihtimalden birisini yaparsınız muhtemelen.

14 şubat 2020 19:42

5. ikisi de seçmeli. hacettepe'deyim bu arada bu dönem sistem değiştiği için de biraz telaşlandım. herhangi bir dilekçe vs vermiş miydiniz anonim3? sistem üzerinden bu işlem yapılıyor mu merak ediyorum pazartesi göreceğim.

14 şubat 2020 20:00

6. sistemden 'yerine sec' opsiyonuyla onlarin yerine baska secmeliler aliyorsun suslu. Dilekceye gerek bile olmayabilir. Otomasyonunuz nasil bilmiyorum tabi.

Ogrenci isleri halleder, basit bir olay.

14 şubat 2020 20:04

7. çok teşekkür ettim sağolun

14 şubat 2020 20:10

8. ben de hacettepe'deyim. mezun durumundaysan ve sadece bu dersler kaldıysa onlarla eş ders alacaksın. bölümiçi seçmeliyse bölümiçi seçmeli başka ders alacaksın yani mesela. dilekçe veriyorsun danışmanına.

14 şubat 2020 21:24

9. son anonim mezun değilim bu dönemden sonra kredim 240ye tamamlanacak. bir hocama mail attım ve net bir şey söylemeden transkriptle beraber gelmemi istedi. teşekkür ederim cevabın için

15 şubat 2020 00:04