şişme montun yıkanınca sönmesi?

pull n bear’dan aldığım açık renkli şişme montun talihsiz bi şekilde lekelenmesi ve gerçekten kirlenmesi üzerine yıkamak zorunda kaldım. yıkamadan önce elyaf şişme montlar nasıl yıkanır diye araştırdım bayağı ama çok bilgi yoktu. bulabildiğim şeylere göre ters çevirip en hassas ayarda makinenin içine tenis topu koyarak yıkadım. çünkü herkesin önerdiği şey tenis topuyla yıkayıp kümeleşmeyi önlemekti ama maalesef işe yaramadı ve şu anda şişme montum eski formunda değil ve gerçekten çok üzgünüm. var mıdır bi çözümü? gerçekten bi yol gösterebilecek olan varsa çok sevinirim. öğrenci harçlığımla zor bela biriktirip seneler sona bi mont aldım ve onunda bu hale girmesi beni çok üzüyor.

1. Sonra* onun da* yazım hataları için kusura bakmayın.

2 şubat 2020 15:47

2. Aklıma çok sacma bir fikir geldi. Eskiler yastığın içindeki koyun yünleri oklavayla vurup kabartirlardi ya. Belki elinle vursan kabarır andnns bastan dedim sacma diye sövmeyin

2 şubat 2020 16:43

3. Bence hiçbir şey yapma kuru temizlemeye götür bi baksınlar belki düzeltirler.

2 şubat 2020 16:54

4. Dış giyim kıyafetlerin makinaya atıldığını ilk defa sizden duydum. Sadece kuru temizleme yapılır diye yazmıyor muydu etiketinde?

2 şubat 2020 17:40

5. Anon 2-3, Mantıklı olabilir bu yastık gibi dövmek süslüm. Deneyeceğim. teşekkür ediyorum süslüler.

Anon 4, ben de ilk başta buna karar vermiştim ama internetten okuyunca kuru temizlemeye veren insanları vazgeçtim. Çünkü onlarınki de sönmüştü ve eğer tenis topuyla yıkanırsa böyle bi sorunun olmadığı yazıyordu.

Anon 5, 30 derecede yıkabileceği yazıyor etiketinde.

2 şubat 2020 17:54

6. Anonim kuş tüyü montumu kurutemizlrmeye verdim daha kabarık şekilde geldi. Onların özel makinesi olabilir yani. Ben drycenter da yaptırmıştım. Sizinki gibi bi sorunu yoktu ama bi görüşün derim

2 şubat 2020 18:29

7. tesekkur ederim suslu. acaba ne kadar bi ucret odedeginizi sorabilir miyim

2 şubat 2020 21:04

8. Montum elyaf değil kuş tüyü ama makineden sönmüş çıkıyor. kuruyunca ovalıyorum, ellerimle pof pof kabartıyorum, düzeliyor. Elyafta topaklaşma olduysa bilemem tabii.

2 şubat 2020 23:48

9. süslüm kesinlikle mağazaya götür şikayet et

aynısı benim de başıma geldi başka mağazadandı ama gittim şikayet ettim hemen yenisiyle değiştirdiler üstelik alalı bir seneyi geçmişti ve fiyatı 100 lira daha artmıştı. sen de şansını dene kimse parayı kolay kazanmıyor

3 şubat 2020 15:13