1-1.5 aylık yavru kedi nasıl beslenir?

annesi terk etmiş bir yavru kedi buldum. aşırı zayıf kemikleri sayılıyor:/ çok küçük 2 aylık yok sanırım. ne ile beslenir bu kedi?

1. Haşlanmış veya baharatsız pişmiş tavuk, kuru mama, yaş mama, kefir verebilirsiniz

10 eylül 2021 12:48

2. Teşekkürler süslü. Yaş mama verdim yedi. Acaba yaş mama için çok mu küçük diye endişe etmiştim. Süt tozuna gerek yok mu 1 aydan büyükse?

10 eylül 2021 12:55

3. Hayır süslü gerek yok onun dişleri çıkmıltır hatta kuru mamada alıp alışana kadar birkaç gün yaş maöayla karıştırıp verebilirsin. Benimde evde bebiş kediler var sanırım 1,5 aylıklar. Bahçeye bırakmayı istiyorum ama çok küçükler bişey olur diye bakacağım biraz daha

10 eylül 2021 12:59

4. A3, eminim. E-5 kenarında buldum. Iki gün boyunca oraya gidip geldim ne başka yavru var ne anne var. Tek başına orda kalmış. Zaten annesi olan bir kedinin aşırı zayıf olması, aşırı kirli olması ve yemeğe suya deli gibi saldırması pek normal olmazdı.

10 eylül 2021 13:14

5. SS sen mükemmel bir insansın ya. Yaş mama, haftada bir çok az miktarda tavuk ve yavru kediler için mamalar oluyor onlardan alabilirsin. İlk 10 günlükken kediler süt içiyor sadece, sonrasında vermene gerek yok. 1.5 aylık kedi sütü bayılarak içmez zaten :) bu arada yavrular sıcağı sever, bir beze sıcak su torbası sarmalayıp yanına koyun mışıl mışıl uyur. kolay gelsin şimdiden.

10 eylül 2021 14:55

6. Teşekkürler süslü:)

10 eylül 2021 15:52

7. Ss bu havada sıcak su torbasına sarmana gerek yok hatta bişeye sarmana gerek yok. Sarma işi 2 haftalıktan küçük kedilere yapılıyor. Ayrıca sıcak su torbası n sıcaklığını doğru ayarlamak çok önemli çünkü hayvanın sıcaktan ölme riskide var ama sıcaklık doğru ayarlanırsa daha küçük kedilere soğuk havalarda uygulanabilir. Ben bunun yerine yavru kedileri kisizin vücut ısınızla sıcak tutmayı daha doğru buluyorum.

10 eylül 2021 18:01

8. Süslü zaten bir yerde sarıp ısıtmak imkansız fıldır fıldır hoplayıp zıplıyor her yerde durmadan:) aşırı zayıf olduğu için enerjisi düşük olur diye düşünmüştüm ama yedikten sonra toparladı galiba

10 eylül 2021 18:45

9. Düzenli tedirirseniz 2-3 haftaya toparlar