1. Öncelikle bir deneme çöz, sınav formatını çalışmaya başlamadan görmen iyi olur çünkü neye nasıl çalışman gerektiğini kafanda oturmuş olur. Deneme sonucu ne olursa olsun canını sıkma hatta süre de tutma ama başından kalkmadan çöz.
Sonra da gramer eksikliklerini tamamla. Tenselere ve bağlaçlara özellikle dikkat et süslüm. Gramer için elinde ne kaynak varsa kullan ekstra bir şey satın almaya gerek yok bunun için internetten bile olur. İlla alayım dersen building proficiency for english zaten biraz temeli olan biri için faydalı bir kitap. Sınavlara yönelik bir kitap değil ama faydalı buldum ben yine de. kelime bilgisi geliştirmek için de yds readers güzel bir kitap bir sürü arka arkaya ingilizce parça var kelimeler vs öğretiyor fena değil ama bana biraz zaman kaybı gibi gelmişti onun yerine deneme çözseymişim dedim sonradan. İrem ve akın yayınlarının kitapları güzel bu konuda. İkisinden birinin yds soru bankasını alabilirsin konu konu soru çözmek işine yarar sınav öncesi hem hatırlatma olur. ben akın yayınlarının soru bankasını çözmüştüm. Yökdil çıkmış sorular satılıyor mu bilmiyorum ama yds çıkmışları kesin var piyasada. eğer bulabilirsen yökdil bulamazsan yds çıkmışlarını çöz süslüm ihtiyaç yayınevinin çözümlü yds denemeleri iyiydi ama onlineda da bulabilirsin. Bir de kelimeleri sık sık tekrar et deftere yaz yeni öğrendiğin kelimeleri her gece uyumadan önce bir kere oku mutlaka.
Süslüm böyle çok ekstrem bir sınavmış gibi yazdım ama değil. Özetle gramer eksiklerimi kapatıp bol bol deneme çöz kelime tekrarı yap. 1 ayda güzel bir çalışmayla mucizelere yaratılabilecek bir sınav. Yds’de 45-50’yi geçemeyen bir sürü kişinin kısa sürede çalışarak 65-70 aldığını çok gördüm/duydum. Ben genel olarak yds kaynakları önerdim, piyasadaki yökdil kitaplarına pek aşina değilim yds çalışırken deneme olsun diye yökdile de girmiştim 95 almıştım.
Bir de kitapları internetten alacaksan bile önceden bir kitapçıya git incele öyle al mutlaka. Beğenmezsen kaynağı çözmek zor olur hevesin kaçmasın hiç. Başarılar süslüm ^^