25 yaşından sonra çok çok çok iyi bir dövüş sanatı sporcusu olmak mümkün mü yoksa biraz daha genç yaşlarda mı mükemmel şekilde öğrenilebili?

öğrenilebilir oluyor. sözlükte yaşı takıntı yapmış kesim için söyleyeyim sonuçta belli bir yaştan sonra öğrenilen dil küçük yaşta öğrenilmiş kadar olmuyor ya da bale, jimnastik falan 5 yaşında başlamakla 18 yaşında başlamak bir değil. acaba kick boks, muay thai, jiujitsu gibi sporlarda da aynı şey geçerli mi? tabii ki kendimi yeterince geliştireyim sonra mma maçlarına çıkayım gibi bir düşüncem yok ama yeteri kadar zaman ayrılırsa birkaç yılda profesyonele yakın seviyelere gelmek mümkün mü?

1. Ben kickboks yapiyodum bir ara az buçuk bilgim var. Evet maçlara çıkamazsın ama profesyonel seviyeye yakın olabilirsin.

29 ocak 2021 01:32

2. pro olamazsın ama müsabakaya katılmak istemiyorsan ne önemi var. jiujitsu'da zaten dan sınavlarına girmen lazım diğerlerini bilemicem. 25 yaş geç ama reflekslerin iyise, gücün yerindeyse daha önceden spor yaptıysan esneksen sakatlığın yoksa neden olmasın. ben olsam taekwondo başlardım. jiu jitsu çok zor hep yerde yapılan bir spor

29 ocak 2021 02:52