3 yıl mezuna kalmış olmak ne kadar mantıklı?

ortaokulda ve lisenin ilk 1.5 yılı çok başarılı bir öğrenciydim. okulum bana bu hızla giderse kesinlikle tıp kazanır diye bakıyordu,bunu rehber öğretmenlerimden de sık sık duyuyordum. 10.sınıfın 2.dönemi ailevi olayların birikmişliğinden,annemin vücudunda tümöre dönecek kötü kütleler bulunmasından (midesinde polip, rahmindeki kistlerin kansere dönüşecek olması yüzünden acilen alınması) travmatik bir çocukluk, 11 yaşında erkek öğretmenim tarafından yaşadığım taciz yüzünden (sonrasında utanma travması geçirdim yıllarca tam olup biteni annem de dahil kimseye anlatamadım) depresyona girdim günün 16 saatini uyumakla geçiriyordum. yataktan çıkmıyor,yemek yemiyordum adım akıllı aynı zamanda burada kullanamayacağım bir kelimenin araştırmalarını yapıyordum. normal olan bir aile bu çocuğa ne oldu diye bu olayın peşine düşer değil mi? benim için öyle olmadı. annemin durumdan çok sonradan haberi oldu çünkü bu sefer de kanserden ölmek üzere olan dedemle ilgilendiği için sürekli il dışına gidiyordu. babam doktor olmasına rağmen hiçbir şey yapmadı. bu durumdan çıkmam kendi kendini etkileyen benim de mucize aramamdan kaynaklı bir kaç zincirleme olay sayesinde değişti. 11.sınıfta her şeyi bırakmış yaşamak için sebep arıyordum. en yakın arkadaşım her gün beni zorla dışarı çıkarıyor. ortamda sus pus olsam bile en azından kendimle baş başa kalmadığımı düşünerek benim bu durumumla başa çıkmaya çalışıyordu. 12 sınıfta ameliyat oldum okula gitmeyi yine bıraktım totalde liseye 1.5 yıl gitmiş,ortaokul hayatı da ineklemekle geçmiş özelden mezun olan zavallı bir kız oldum. mezun kaldığım ilk sene ocak ayında aklım başıma biraz olsun geldi. insomniam yüzünden ( dikkat edin evde doktor var depresyonda olduğumu açık açık söylüyor ama asla ilaç vermiyor,iyileştirmek için bir çabada bulunmuyor) psikoloğa gitmeye başladım biraz olsun düzeldim ders çalışmaya başladım. kardeşimin gittiği özel ders hocalarına ben de gitmeye başladım. fizik hocasına geçmişimi anlatmama rağmen bana derste şey dedi "hayatımda ilk defa senin gibi öğrencim oluyor,gerçekten işin çok zor baban gibi doktor olabileceğini sanmıyorum" bakın,depresyonun ağlarından yeni yeni kurtulabilmiş,insomniayla boğuşan bir şekilde hayatını devam ettirmeye çalışan bir insana bu denir mi? adamı bıraktım ama adamın benim için kurduğu cümleler benim peşimi bırakmadı.1 ay daha dayanabildim sonra yine bıraktım. evde fen lisesine giden kardeşim var. babam çok duyarsız, hemen bir yere gitmemi istiyor ama ben türkiyede su çeşmesi gibi her yere açılmış kıytırık bir üniversiteye gitmek istemiyorum. girdiğim her 2 sınavda da 500 k yaptım, sizce ben yanlış mı yapıyorum anlamıyorum? hayatımdan birkaç yıl depresyon yüzünden gitmiş toparlamaya çalışıyorum onda bile pes etmemi istiyorlar bir kez olsun eski kendim olabilmek artık eskisi gibi pes etmemek istiyorum.

1. yani 500.000e nereler geliyor bilmiyorum. içine sinen bir yer varsa git çünkü bir sene daha kalsan mucize olmuş gibi ilk 20.000e girecek halin yok. 500k'daki okul da 250k'daki okuldan farklı değil, 1 sene daha kaybetmeye gerek var mı bilmiyorum.

senin gelecek sene sinavda basarili olman icin komple bulundugun yeri degistirmen gerekiyor. o mumkun degilse ayni cevrede calisacaksan bir okula git. hic olmazsa dikey gecis falan yaparsin.

not: babani gömmüşsün "doktor ama ilaç yazmadı ilgilenmedi bu nasıl doktor" diye, doktor olduğu için ilaç yazmamış olabilir mi? heralde ne yapması gerektiğini 19 yaşında bir kız çocuğundan ya da lise matematik öğretmeninden daha iyi biliyordur.

5 aralık 2021 01:29

2. hayır,aslında babamın yaptığı durumu psikoloğum bile çok şaşırmıştı ve doktorluğunu sorgulamıştı. kardeşim de aynı psikoloğa gidiyordu ve aile dinamiklerimizi çok düzensiz buluyordu. Benim bu günlere itilmem için babamın bir nevi çabaladığını söylemişti psikoloğum... hiç çalışmadan 500 k yapıyorsam neden hiç çalışmadan pes etmeliyim? nasıl olsa ilk 20 k gelmeyecek diye...

5 aralık 2021 01:33

3. Suslu peki hedefin istedigin bir bolum var mi? Ogretmen olmak istiyorum, tip okumak istiyorum, ekonomi egitimi almak istiyorum gibi? Lisede cok iyi tıp okur bu kiz dediler diye tip okumak zorunda değilsin. Anladığım kadariyla psikologa hala devam ediyorsun, bu cok güzel. Suan aralik ayindayiz, sıkı çalışırsan hala şansın var güzel bir universite kazanabilmek için. Ben senin yerinde olsam artık bir yere gider ve kendimi gelistirmeye baslarim. 1 sene daha üniversite sınavına hazirlanmaktansa bu 1 seneyi okuduğum bölümle ilgili eğitim almak icin kullanırım. Zaten bence senin psikolojinin duzelebilmesi icin o evden cikman sart, bir an önce çıkmaya bak.

5 aralık 2021 01:37

4. kardeşim biraz daha büyüyüp olgunlaştığında +birin +ikinin çok da önemli olmadıgını göreceksin. çok istediğin bir alan varsa bu sene dişini sık ve kazanmaya çalış. bilinçli olmak apayrı bir şey demek ki, doktor diye seni doğru anlayıp yönlendirmemiş baban. ama kaçımızı ailesi yönlendiriyor ki. ben 34 yasındayım ve ebeveyn kaybıyla baslayan durumum yuzunden depresyon karakterim oldu ve savrulmadım bile. oldugum yerde kaldım. o sebeple lütfen çabala, terapini ihmal etme. istediğin yöne de karar vererek inisiyatif al. şu an daha hayatın basındasın mezuna kalmak cok kotu gorunuyordur muhakkak ama inan o kadar da kötü değil. kendini toplamaya calıs, kimseyi suclama buna kendin de dahilsin. böyle oldu de ve geç...

5 aralık 2021 01:57

5. Saçmalamayın babayı koruyarak

Sscim bence tekrar hazırlan üni çok önemli 500kyı 150k gibi toplayabileceğini düşünüyorum. Anlaytığın şeylerden sonra hayata tutunamanan doğal ancak artık bunları bahane olarak görme ve kararlılığını ailene göster

Lisede hangi alandın ?

Not:26 yaşındayım

5 aralık 2021 02:06

6. Babanı bilemem ama psikoloğun saçmalamış. Zaten ailesiyle de sıkıntıda olan ergen bir danışanına babasını kötüleyip mesleğini sorgulamak? Psikologluk??? İnsanın kafasında babasıyla ilgili sıkıntı yoksa bile olur o laftan sonra sen de etkilenmişsin doğal olarak

5 aralık 2021 02:09

7. Şöyle söyleyeyim, sizinki gibi ciddi sorunlarım yoktu ve bölümümü sırf sevmediğimden bıraktım. Başka istediğim bölümü okuyorum şu an. Onda iş bulma şansım yoktu. Benim de sene kaybım oldu ama üstten ders alıp veriyorum ve bu yıl bitecek. Geriye dönüp bakıyorum, psikolojim bozulmuştu hatta intiharı ciddi ciddi düşündüğüm de olmuştu, çünkü arkadaşlarım benden ileride diye düşünüyordum. Şu an ise o kadar ciddi bir fark göremiyorum, part time da olsa çalışmaya başladım. Hayatımı düzene sokuyorum, ilerisi için de hala kurs vs hedefim var.

Hayat öğrenmekle geçiyor, hiç bitmiyor. Sen kendini kimseyle kıyaslamamalısın. Herkesin hayatında iniş çıkışlar olur. Yaşadığın her şey senin hatan değil. Bunları yazan biri de aptal değildir.

Ne kadarını başarabilirsin bilemem ama başarabilirsin, kendini hayattan soyutlama. Umarım hedeflerine ulaştığında geçmiş yıllarını hatırlayıp "o zaman ne kadar da ölüm-kalım meselesi haline getiriyormuşum, ne kadar çabuk ve verimli geçirdim yıllarımı" dersin.

Ünide her yaştan insan var ama bazıları moral bozabiliyor, takma onları hatta sustur. Üni dışında da arkadaş edinirsin, hayat okuldan ibaret değil zaten.

Önemli olan tek şey öncelikle o sınavı kazanabilmen. Sen bir üniversite sınavından ibaret değilsin, senin başarın sadece bir puanla ifade edilemez. Bunu geleceğini inşa edeceğin bir merdiven basamağı gibi düşün, önemli ama bunun haricinde de değerli olduğunu bil ve kendine özen göstererek çalış

5 aralık 2021 02:20

8. sevgili süslüler yazdığınız şeyler için çok teşekkür ederim. Bildirim kutusuna basıp gelen yorumlara korkarak okumaya başladım ama çoğunuz içimi rahatlattınız. Öncelikle sayısal öğrencisiydim ve fizikte ders denemelerinde 25 soruda 21i görebiliyordum. Babam eğer üstüme sürekli gelmezse derslerimi tekrar bırakmayı düşünmüyorum. Çünkü bana yaşattığı stres çok ayrı oluyor. Aynı zamanda babamın bize yaşattıkları yüzünden psikolağa giderken babamdan nefret ederek başlamıştım terapilere, babama karşı oluşan tutumumun psikoloğumla hiçbir alakası yok. Hatta zamanla çoğu şeyi affetmem konusunda beni eğitti.Bugün babama saygı duyabiliyorsam tamamen terapilerim sayesinde oldu. Günde 10-12 saat üzerine çıkarak 20k gelebilmesi için elimden her geleni yapacağım.İstemediğim bir bölümden mezun olmak istemiyorum. Doktor olup gerçekten insanlara yardım etmek istiyorum. Onları görmezden gelmek değil.Beni en çok yıkan şey kendi ailesine bu kadar körken hastalarına çok ilgili bir doktor olmasıydı.Aynı zamanda depresyon kaynaklı sonradan oluşan insomniamda bile babam ilaç yazmadı,Beynimin ilaçlar yüzünden yavaşlayacağını düşündüğü için hayatımı cehennem etti.Küçük bir şehirde yaşadığım için de başka doktorlara gidip durumumu anlatamadım. Çoğu babamın arkadaşı olduğu için... Herneyse bu durumlar yüzünden uykuyla da düşüncelerinizden kaçamamak çok kötü oluyordu en yükselişe geçtiği günlerde 4 gün boyunca uyuyamadığım sinir krizleri geçirdiğim oluyordu.Telaşım dolayısıyla internette 3.seneye mezuna kalmak adlı başlıkları olan forumlarda entryler okumaya başladım. Benim durumum diğer 3.senesine kalmış insanlardan çok farklı olduğu için en azından diğer insanların görüşlerini alayım dedim. İyi ki de buraya gelip derdimi yazmışım eğer benim gibi durumlarla yüzleşiyorsanız, kendizini kurtarılamaycak gibi görüyorsanız lütfen bu başlığa yazın ben sizinle konuşmak isterim.

5 aralık 2021 02:41

9. Okuma o başlıkları. Millete atıp tutmak kolay geliyor bazen. Aynı durumda okulu bıraksan birkaç sene işsiz kalsan aa genömişsin aslında niye okumadın ki, okumanın yaşı yok diyecek insanlar olumsuz yorum yapıyor

5 aralık 2021 03:52

10. Psikologunu degistir tatlım.

5 aralık 2021 11:02