60 gündür regl olamıyorum. hamilelik ihtimali yok. neden olabilir? çözüm?

normalde periyot düzenim 30du maks 35i görüyordu. bir tek yıllar önce üniversite sınavı dönemi 2 ay regl olamamıştım. en son reglimi 8 ekim gibi oldum. 8 ekimden bu yana aşırı stresli günler geçirdim, şehir değiştirdim, arada zaten mevsim de değişti, fazla kilom, insülin direncim ve hipotiroidim de var. yani gecikmesi için her şey mevcut sanırım. soruyu sorma sebebime gelirsek: sınav haftam olduğu için önümüzdeki birkaç gün doktora gitme imkanım asla yok. kekik çayı, adaçayı vs. denedim işe yaramadı. bu tip şunu da deneyebilirsin dediğiniz herhangi bir çözüm öneriniz var mı? :( soruyu sormamın pek mantıklı olmadığını biliyorum ama delirmek üzereyim artık. ve elimden bir tek bu geldi şu an.

1. süslü sorunun cevabını kendin vermişsin zaten :) Benim genelde stresten dolayı gecikir. Sarımsak yediğim zaman çok fayda gördüm. Çiğ çiğ ısırıp yiyebilirsen o şekilde, yiyemezsen yoğurtla vs. karıştırarak yiyebilirsin. Maydanoz suyunun da çok faydalı olduğunu okumuştum ama denemedim.

7 aralık 2021 03:24

2. Yılda bir, özellikle mevsim geçişinde olması normalmiş. Stres de tetiklemiştir zaten. Geçen ay kardeşimin böyle olmuştu tam iki ay. Resmen çatladı o da ama 2 ay sonunda geldi normale döndü. Tek çözüm rahatlaman, yürüyüş ve yoga öneririm. Hiç kafana takmamalısın ama yine de kontrole gitsen iyi olur daha sonra.

7 aralık 2021 03:28

3. Adaçayı vs bende de hiç ise yaramıştı süslü benim de bir buçuk ay geciktiği olmuştu artık cinnet geçirmek üzereydim bi arkadaşım aslan pençesi önerdi öğlen ve akşam içtim ertesi sabah regl olmuştum bi denemeni öneririm

7 aralık 2021 03:55

4. hepinize çok çok teşekkür ederim. en azından şu hafta bitene kadar "olur öyle" denmesine çok ihtiyacım vardı. tavsiyelerinizi de uygulamaya koyuyorum hemen. :')

umarım onlar sayesinde bu hafta bitene kadar gelir.. gelmezse de mutlaka doktora gidicem.

7 aralık 2021 08:12

5. Aşı olduysanız onun da etkisi olmuş olabilir. Aşı olduğumdan beri çok tuhaflasti reglim iki ay hep gec geldi ve çok ağrılı geçti. Biontech spor.

7 aralık 2021 09:51

6. Tarlusal için

7 aralık 2021 10:23

7. Covid geçirdiyseniz sonrasında aylarca regl olmayan kişiler var.

7 aralık 2021 10:24

8. 4 ay önce benimde öyle oldu ss. 2 ay regl olamadım ama karnım sanki olacakmışım gibi ağrıyordu. Kadın doğum uzmanına göründüm test falan yaptılar bir şey çıkmadı. Sonra adet söktürücü ilaç verdi 2 aydır onu kullanıyorum. Ben de aşının yan etkisinden olduğunu düşünüyorum. Çevremde aşı olup yine yan etki yaşayanlar duydum çünkü.

7 aralık 2021 11:21