süslüler çoook uzun zaman sonra ilk kez bir adamdan inanılmaz hoşlandım, hatta bence ötesi aşık bile olmuş olabilirim ki benim için çok zor bir şey bu. daha yeniyiz ama güzel bir ten uyumu da yakaladık, onun da benden hoşlandığını düşünüyorum ama henüz çok yeni olduğu için derin bir şeyler yoktur muhtemelen. her neyse bu adamın çapkın biri olduğunu biliyorum, özgüveni de çok yüksek. bunun yanı sıra tutkulu da bir adam, aşkının peşinden sonuna kadar gidebileceğini söylemişti, çok sınır tanıyan biri değil yaş vs gibi. örnek olarak kendisi bekar olmasına rağmen, yeni boşanmış kendisinden büyük iki çocuğu olan bir kadınla bir ilişkisi olmuş ve evlenmek de istemiş. elbette normal ama bana ağır gelen o kadına gerçekten her şeye rağmen aşık olduğunu düşünmek ve günlerdir bunun muhakemesini yapıyorum. artık hayatını düzene sokmak istediğini biliyorum ve burada korkum onun için mantık çerçevesinde biri olmak. ben genellikle hayatıma giren bir insanı kolay kolay takmam ama duygularım yoğun olunca ruh hastası gibi oluyorum. geçmişi kıskanıyorum, ya şöyle olursa böyle olursa bir sürü şey kuruyorum elimde olmadan.
ikinci mesele de şu ki benim daha önceden darbe yediğim ve barıştığım yakın bir arkadaşım var. görüştüğüm biri benden sonra ona yürümüştü ve benden saklayarak o adamla görüştü, ben sonradan öğrendim. yeni barıştık ama eskisi gibi olduk diyebilirim. bu kız da güzel bir kız, slavik ülkelerden ve benim bu adam da çıkarımlarıma dayanarak söyleyebilirim ki böyle kadınlardan hoşlanıyor. onları bir araya getirmekten nedense çekiniyorum. başkası böyle hissetse ne özgüvensiz derdim, yargılardım içimden ama kendime engel olamıyorum. adamla bir konuşmamızda uzun zamandır kimseye karşı yoğun bir şey hissedemediğini hatta keşke olsa da engel olsa yine de peşinden giderim gibi bir şey söyledi. sanki onlar bir araya gelse bir kıvılcım olacak gibi geliyor ve illa ki bugün yarın bir araya gelecekler. gerçekten aşk yasaklansın ya nasıl sağlıklı bir insan gibi düşünebilirim.
Ss kiz arkadaşin karaktersiz evet ve korkmakta haklisin ama hoslandigin adam gercekten duzgun biriyse endiselenmen cok yersiz. Bu tanisma sadece adamin gercek karakterini gormene yardim eder. Enisteci kiz arkadasina da dusuyorsa bosverirsin birlikte ne yaparlarsa yapsinlar. Bir erkek icin daha kötü bir son dusunemiyorum.
süslücüm çok haklısın tabii ki öyle ama ben bunu kaldıramam, yıllar sonra ilk kez birinden sebepsiz bu kadar hoşlandım ve aklımdan çıkaramıyorum. adam ne kadar düzgündür onu bilemem ama bold bir karakter, işin garibi ben de öyleyim. yani enişteci biri asla olmam, yakın arkadaşıma asla bunu yaşatmam ama çok kısa süredir görüştüğüm adamın arkadaşından gerçekten etkilensem ve ondan da adım gelse hislerimi takip ederim.
asıl sorun daha ortada tanışma bile yokken bu saatte benim bunu düşünmem. bana çok hastalıklı geliyor bunları düşünmek. bu kadar yetersiz ve özgüvensiz hissettiğime inanamıyorum gerçekten. bu düşünceleri nasıl aşabilirim hiç bilmiyorum.
süslü adamın karakterini beğenmedim ben. arkadaşına güvenin kırılmış olabilir ama asıl problem arkadaşın değil. adam her an aklı kaçabilecek bir tip ve kafanda şimdiden bunu kabullenmişsin. bilinçaltın uyarıyo bence seni durumun yanlış olduğuna dair.
Öyle mi dersiniz süslüler? Dediğiniz gibi bilinçaltım beni uyarıyor olabilir ama bir taraftan o kadar overthinker bir hale büründüm ki hissettiğim şeyler doğru uyarılar mı yoksa paranoyadan mı ibaret ayırt edemiyorum. Arkadaşımla bir yılı aşkın süre hiçbir şekilde görüşmedik, yaz dönemi barıştık. Onun da yaşadığı zorlukları ve onaylanma ihtiyacını bildiğimden neyse hayat kısa dedim affettim ama bu konuda elbette ona güvenmiyorum. Kaçıngan bağlanan bir insanım, güven sorununu derinden hissediyorum hep ama bu adam söz konusu olduğunda daha çok kaygılı bağlanma durumunu yaşıyor gibiyim. Yıllar sonra ilk kez birine böyle hissediyorum, bitirmeye kalkıştım içten içe üzüleceğimi düşünmekten ama hiç iyi hissetmedim. Neyse cesur ol bunlar santı olabilir kendini bırak diye telkin ettim kendimi akışa bırakmaya çalışıyorum ama peşimi bırakmıyor düşünceler. Siz sorun sende değil adam yanlış diyorsunuz yani?
Çok teşekkürler bu arada üşenmeyip okuduğunuz için.
adamı biraz gözünde büyüttüğünü düşünüyorum ben. evet dediğin gibi hoş ve özgüvenli olabilir ama her insan senin algıladığın kadar var olabilir. benim yadırgadığım konu diğer kızla barışmış olman. sana böyle bir şey yaşatan biriyle neden tekrar yakın oluyorsun? hadi diyelim adam gerçekten düzgün çıktı. kızın ona yaptığı yanlış bir hareket yine de sinirini bozmayacak mı
@a5 katılıyorum süslü, gözümde de büyütüyor olabilim, bu algımı da değiştirmek istiyorum ama kontrol edemiyorum ve bunu da sağlıklı bulmuyorum. duygusal bir boşluğun içindeyim ve kaygılarım beni yönetir oldu. benim güven sorunum ve paranoyalarım bu adamın ötesinde. ama en azından bu kişi için dışardan altı çok da boş görünmüyor bunu anladım en azından, acaba ben fazla mı abartıyorum diye düşünmüştüm.
arkadaşım konusunda haklısınız, yıllardır sürdürdüğümüz şey öyle yüzeysel bir arkadaşlık değildi, üniversite boyunca en yakınımdı. öğrenince sildim hayatımdan bir yıl hiçbir şekilde görüşmedik ama beni benden iyi tanıyan birinin de yokluğunu aradım ne yalan söyleyeyim. bu güvensizlikle ilerleyen zamanlarda ne yaparım bilmiyorum ama.
herhangi bir erkekle birlikte olmadan önce duygusal durumunu kontrol altına alman lazım zaten. şu anki halinle mutlu bir ilişki südürebilirsin gibi görünmüyor süslü. ama adam yanlış kişi onda eminim ben.
çok teşekkür ederim süslü düşünücem dediklerinizi.