aşılama ile hamile kalan var mı?

herkese merhaba, soru başlıkta kızlar. 3 senedir çocuğumuz olmuyor. eşime de bana da her türlü test yapıldı. görünem hiçbir problem yok, doktorların söylediği hamile kalmanızı engelleyecek bir durum yok. rahim filmi, kan testleri, hormonlar, sperm sayısı normal. yaşlarımız 33-34. 3-4 farklı doktora gittik. rahim filmi sonrası 3-4 ay içinde hamile kalma olasılığı olabiliyormuş   o nedenle birkaç ay daha beklemek istiyorum ama tüp bebek ya da aşılamayı artık düşünebileceğimizi söylediler. tüp bebek daha kesin ama aşılama da daha rahat anladığım kadarı ile. aşılama ile hamile kalanlar var mı?

1. İlaçla denediniz mi, isim vermek doğru olmaz ama ben 1 kere ilaç kullanarak hamile kaldım. Şahsen ben kendime belli Bir müddet verdim o kafa rahatlığına erisince tüp bebek ilk tercih olacak, aşılama ile vakit kaybetmek istemiyorum.

22 temmuz 2024 15:55

2. İlaç gibi birşey söylemedi doktorlar bana. 1 kere yurt dışında 2 kere de tr de özel hastanelere gittim, son 2 si kendi bünyelerindeki tüp bebek merkezine yönlendirdiler ama ben de kendime bir süre verdim onun için. Özelden yazsam ilacı söyler misiniz ben de doktoruma sorayım?

22 temmuz 2024 15:58

3. Tüp bebeğe de kesin gözüyle bakmayın ama aşılamada şans çok daha düşük. Bana kalırsa tüp bebek yapın ikisinde de benzer hormon ilaçları kullanılıyor en azından şansınız daha yüksek olsun. Tüp bebek yaptıracaksanız da tavsiyem mutlaka embriyoya genetik tarama yaptırın ilk transferimde bu yüzden ikinci ayda düşük yaptım

22 temmuz 2024 17:04

4. Sizin adınıza üzüldüm:( bana ve eşime geçen ay genetik lab. Da eşli kromozom analizi testi de yapıldı, o da iyi çıktı. Aşılamanın şansı daha düşükmüş evet, tüp bebek de de olmama olasılığı var, buna hazırlıklıyız aslında, deneyelim olmazsa olmaz napalım diyoruz. Ama rüp benek süreci gözümü korkutuyor benim.

22 temmuz 2024 17:07

5. O başka bir şey süslü. Dediğiniz analiz. Bu benim dediğim sperm ve yumurta birleştikten sonra yapılan bir tarama. Tüp bebekte düşük çok oluyor işte bu yapılmayınca. Bizde de bir sorun yoktu ama 3 embriyodan 1 tanesi sağlıklı çıkıyor genelde

22 temmuz 2024 17:58

6. tüp bebek daha kesin fakat sgk yanılmıyorsam 2 kez aşılamadan sonra tüp bebek için rapor çıkardığından yani sigorta kapsamına aldığından genelde çoğunluk aşılama ile başlıyor diye gözlemledim ben. aşılama görece de daha rahat tabi, denemenizden zarar gelmez süslü çünkü dediğim gibi zaten çoğunluk 2 aşılama sonrası tüp bebek deniyor.

22 temmuz 2024 18:23

7. Aşılamayla vakit kaybetmeyin derim süslü. Şans düşük oluyor aşılamada. Bizim de 3 yıl olmadıktan sonra direkt olarak tüp bebeğe gittik, aşılamayla vakit kaybetmek istemedik ve testlerde negatif görmekten yılma gelmişti artık.

22 temmuz 2024 19:32

8. Beni biraz korkuyoru süreç ama doktorlar yaşım gereği de tüp bebek diyor. Diğer anonimin dediği gibi testlere dikkat edicem, başka dikkat et dediğiniz şeyler var mı? Aklımda bi yer var ama evime uzak, evime yakın bir yerde yaptırmak istiyorum. Fiyatlar şuan nasıl onu da bilmiyorum ama görünen tüp bebek yolunda ilerliyoruz gibi, ben yaz sonuna kadar kendime bir süre verdim. Bakalım neler olucak

22 temmuz 2024 20:21

9. Anonim 2 nin dediğini not ettim. Devlette yaptırmayacağım bende.

22 temmuz 2024 20:37

10. Öyle valla ikimiz de yüksek lisanslıyız, eşim türkiyenin en iyi ünilerinden birinden mezun bi mühendis, ben özelde burslu okudum, ödülle mezun oldum. Yurt dışında yaşarken düşündük bebek, sonra tr ye dönmek zorunda kaldık, hala daha çocuk olursa yurt dışına gidelim diyoruz eğitimi için ama suriyeliler 3er 5er doğuruyor, bir de olmayana tüp bebek, oy kazanmak için. Kendi ülkemizde mülteci olduk, yurt dışında yaşarken bile kendimi dışlanmış hissetmiyordum

22 temmuz 2024 21:36