aşırı saçma bir soru olacak ama 50m2 ev ne kadar büyük affahshaga?

süslüler böyle mesafedir boydur filan hiç gözümde canlandıramam. eve de şu an gidip bakamıyorum canlı canlı. net 50m2 olan 1+1 ev, şu fazlaca küçük klostrofobik  evlerden midir, yoksa normal mi? :)

1. brüt mü net mi olduğuna göre dğeişir birazcık ama. net 50-55 m2 1+1 için klostrofobik sayılmaz ama geniş de olmaz. tek kişiyseniz ve minimal düzeyde eşyanız olucaksa sıcak tatlı bir yer

17 mayıs 2020 15:32

2. Brüt 65, net 50 kızlar

17 mayıs 2020 15:34

3. Bizim ev 60 m². Ama salonu dikdörtgen banyo mutfak ve diğer odanın planı kare ama gayet geniş. Evden eve değişiyor mesela mutfaktan çalıp devasa bir salon tutan planlar da var. Balkonunuz var o da rahat küçük değil. Ev planına göre değişir. Orantılı ise küçük değil ama iç dizayn saçmaysa no.

17 mayıs 2020 15:37

4. o zaman küçük sayılmaz aslında. benim de aynı bu şekilde net 53m2. (amerikan)mutfak ve oturma odası birlikte dikdörtgen şekilde. buzdolabı-masa-2 sandalye- l koltuk- televizyon masası orta boy, orta boy kitaplık ve 2,3 çiçeğim var. Yatak odam da 1.5 kişilk yatak 2 kapaklı büyük boy gardrop ve şifonyerim var. Banyoda da çamaşır makinası. Tek başıma yaşadığım için gayet ferah rahatım. Eğer evde 3-4 kişi olursak biraz afakanlar basıyo ama arkadaşlarımda sürekli bende olmadığı için sorun olmuyor. Ben mutluyum yani 3 senedir :)

17 mayıs 2020 15:45

5. Teşekkürler kızlar, sanırım gidip görmeye değer

17 mayıs 2020 15:47

6. ben 11 ay 45-50 metre karelik bir evde yaşadım eşimle. Açık mutfaktı, ışık alıyordu ve evin hem planı hem de dekorasyonu kullanışlı ve şıktı. Hiçbir problem yaşamadık. Sadece yatılı misafir gelince biraz fazla samimi oluyorduk :) Bir de çok hobileri, fazladan eşyaları olan biriyseniz saklama alanı sorun olabilir ama pratik çözümlerin sonu yok.

17 mayıs 2020 15:48

7. tek yaşayacaksanız bence yeterli olur süslü. benim evim de 1+1, 40 m2 falandır sanıyorum. küçücük ev ama bana yetiyor. tabi evi öyle çok bir eşyayla dolduramıyorum, minimal bir yaşam sürüyorum. :d

17 mayıs 2020 15:56

8. orta büyüklükte bir otel odası kadar. benim eski evim 1+0 50 mertekareydi. tuvalet duş dışında; çift kişilik yatak, ayak ucunda lavabo ve minik tezgah, yanında tv, ikili koltuk, orta sehpa ve tuvalet aynası vardı. ekstra bir şey alamıyorsun haliyle eve.

17 mayıs 2020 16:32