aile baskısından kurtulmak icin cözüm yollarınız var mı?

süslüler birkaç ay sonra 26 yaşına gireceğim.üniversiteden sonra yine aile baskısı ile tekrar babamların yanına döndüm.artık o kadar bıktım ki.cehennem gibi bir hayat yaşıyorum resmen.akşam 7 8 de evde olmazsam durmadan arıyor babam.detaylı nerede olduğumu ne yaptığımı söylemem gerekiyor.o da yetmiyor azıcık geç kalayım kıyametler kopuyor.işim gereği bile olsa rapor vermem lazım.bana da öyle bir empoze etmiş ki kendi fikrini,gizli bir şey yaparsam inanılmaz suçluluk duyuyorum.haftaya bir arkadaşımın şehirdışında düğünü var.ona gitmeyi düşünüyorum dedim bugün.aklı bende kalırmış,başıma bir şey gelirseymiş,beni çok merak edermiş bilmem ne.yani tüm hevesimi kaçırdı.onun yüzünden problemli bir insan olarak hayat sürmeye çalışıyorum.arkadaşlarımın hiçbirini sevmez,hepsinin bana zarar vereceğini söyler.erkek arkadaş falan mümkün değil zaten.uzun zamandır olmadı.çünkü biriyle konuşmaya bile başlasam buluşma problem olduğundan ilerlemiyor.ülkenin durumu malum.kendi evimi tutup geçindirecek kadar para kazanamıyorum henüz.ne olur bir akıl verin.yani boğuluyorum artık,ben de biraz geç kalacağım diyince yeterli olmasını istiyorum.

1. duvara karşı filmine hoş geldiniz.

15 temmuz 2021 21:52

2. Git o evden. Gerekirse aç yaşa ama özgür ol. Zaten aç da kalmazsın her zaman bir yol bulunur. Ya da ev ortaklığına gir kirayı bölüş o zaman çok zorlanmazsın. Hatta dahs ucuz bir şehirde de yaşayabilirsin. Yoksa gençliğin bu şekilde gelip geçecek. Günün birinde baban öldüğünde sende harcanmış bir hayatla kalakalacaksın.

15 temmuz 2021 22:02

3. Benim babamda böyleydi şimdi umru değil. Nasıl yaptığıma gelecek olursak da umursamamak. Kızıyor bağırıyor kendi yırtıyor ama bir sonraki gün yine gece 12 de geliyor kızı. Bir süre sonra en azından geç geleceğini haber ver oldu. Sonra onu da beklemez oldu. Eğer fiziksel şiddet yoksa benim babamda işe yaradı ki benim babam cidden katı kurallıydı ablama hayatı zindan etmişti mesela bana yapamadı dik başlılığımdan

15 temmuz 2021 22:44

4. benim de aynısı. ben başka şehirde yaşıyorum ama aradığında geç saatte dışarıdaysam çok fena kavga ediyor benimle ve işin garibi annemle de. ben de düzgünce anlatmaya çalışıyorum kaç yasna geldim, arkadaşlarım dışarıda bu saatte hepimiz çalışıyoruz akşam goruseiliyoruz vs. diye. anladığı kadar suslu. umarim şiddet yoktur.

19 temmuz 2021 02:05

5. bir de ben endişelerinin sebebini anlayabiliyorum ama bak yanıma kendimi savunacak bir şeyler alıyorum, kalabalık yerlerde oturuyorum falan diyorum. yani evet endişeleri anlaşılabilir her gun neler duyuyoruz ama bunun çözümü eve tikilmak degil diye anlatmaya çalışıyorum.

19 temmuz 2021 02:08