ajda bilezik almak mantıklı mı?

biriktirdiğim gramlar evde durcağına bileğimde dursun hem de değer kaybetmesin

1. Aksine Bileğinizdeyken kullanıma bağlı minimal hasarlar oluşacağından değeri düşer.

3 şubat 14:50

2. ben geçen ay aldım ss. işçiliksiz olduğu için hiç değer kaybetmediğini elli kez sordum kuyumcuya o da elli kez teyit etti. çok anlamam altın, yatırım işlerinden ama bana mantıklı geldi. bilezik olduğu için iyi bir yatırım yapmışım gibi hissediyorum beni çok mutlu ediyor.

3 şubat 14:51

3. ajda şık duran bir şey bi de. hayatta altın bilezik takmam diyen ben şuan istiyorum mesela çünkü ne bileyim gün teyzelerinin kollarındaki gibi demode duran bir şey değil bence.

3 şubat 14:56

4. Bence şıngır şıngır birkaç tane takınca demode duruyor. Tek bir tane takılırsa güzel hem bu devirde bileğime şıngır şıngır takıp dolaşmaya çekinirim. Toplu taşıma falan kullanmamama rağmen korkarım.

3 şubat 15:01

5. Gram altın 24 ayar bilezikler 22 ayar. Yanlış anlamayın ama evdeki gram altını bozdurup ajda almak biraz mallık.

3 şubat 17:21

6. Elinizdeki para ile almak düşünülebilir ama eldeki gramlari satmak mantıksız bence de.

3 şubat 17:37

7. Ben zaten sürekli altın bileklik alır takardım seviyoruz ayol :d sonra bu ajdalar kibrit çöpleri çıkınca çok mutlu oldum bileklik gibi yok paraya da bozdurulmuyor hem. Değişik değişik ajda alıyorum. 3 renk aldım mesela rose gold, gümüş, gold renklerde. Sonra kibrit çöpü aldım, çivili kibrit çöpü aldım derken şimdi zikzak model alcam :d kız çok şeker duruyor. Şu değişik renklerde alınca fiyat farkı çıkıyor ama dediğim gibi zaten bilekliklere çok para bayılıyordum böyle her halükarda daha hesaplı :d deli kız gibi bilekliklerimi de bileziklerimide takıyorum hep ben ve bana, tarzıma çok yakıştırılıyor.

Güvenlik konusuna pek takılmıyorum çünkü gittiğim yerlere arabayla gidiyorum, yürümeyi de hiç sevmem zaten. Gittiğim yerlerde eli yüzü düzgün yerler oluyor. Ve belki farklı renklerde oldukça fazla olduğu için bileklerimde sahte sanılıyo da olabilir

3 şubat 18:10

8. A1 keşke bişey bilsen de öyle tavsiye versen. Altın takıda alıp dükkandan çıktığınız an o altın hurda olur. Ya büküp dönüşüme gönderirler (ki çoğu böyle) ya da ikinci el diye satılır ama her şekilde hurda fiyatından alınır. Yani bir çiziği olmayan bilezikle her yeri çizik bilezik aynı gramsa aynı para eder.

4 şubat 01:47

9. Tak kız, altın altını çeker.

4 şubat 10:00

10. Bu arada ajda bileziğe lafım yok, normal şekilde almak istiyorsa alsın.

Ama durum şöyle şu an 24 ayar gram altının fiyatı 3.250 tl. Kuyumcudan almak isterseniz bu fiyattan aşırsınız ama satarsanız 3150'den falan alacak.

Diyelim 20 gram altının var. Gittin kuyumcuya 22 ayarın satış fiyatından sana satacak. Bozdurmak istersen gram başına en az 300 tl falan fark noyocaklaf. Kuyumcu iki kere kazanmış olacak sen 2 kere kaybedeceksin. Değeri 3250 olan altının durduk yere 2800'e falan düşecek.

4 şubat 11:09