akrilik kazakları nasıl yıkamalı?

- makinede mi, elde mi yıkıyorsunuz? - hangi sıcaklıkta suyla ve hangi deterjanla yıkıyorsunuz? - pamuklanmayı önlemek için yaptığınız ayrı bir işlem var mı?

1. Benim akrilik de var yün de karma bir sürü kazagim var. Boyle narin yipranabilecek veya nispeten ince dokulu urunleri makineye atmiyorum elde ılık suyla yikiyorum daha kalinlari (gizlinot: Cogunlukla yünlu olanlari) ise makine de yine dusuk devir ve isiyla yikiyorum. Klasik deterjanla ozel bir sey kullanmiyorum ama yumusatici da ekliyorum kokusu guzel olsun diye. Elde ise soyle yikiyorum ben , ilik veya iliktan biraz sicak suyu kovaya doldurup icine deterjani da ekliyorum ve kazagi bekletiyorum bi sure (gizlinot: Cok kirliyse yarim saat degilse bi 10 dk fln) sonra elimle citiliyorum hafif hafif cok zorlamadan sonra o kirli suyu bosaltip tekrae sadece su dolduruyorum ve kazagi icine daldirip daldirip cikariyorum deterjanin buyuk cogunlugu gidiyor sonra yine ilik suyla iyice duruluyorum hafifce sıkıp uzerine havlu orttugum koltugun uzerine seriyorum. (gizlinot: Ben asmıyorum kazaklari cunku sonrasinda dokuluyor deforme oluyor ya da yakasina aski izi giriyor) uzun oldu yazarken ama yapilisi cok zor degil :)

2 şubat 2018 17:01

2. makinede kullandığınız deterjanı mı kullanıyorsunuz? bir de sıvı sabun kullansam olur mu deterjan yerine?

2 şubat 2018 17:07

3. Evet süslu bildigimiz toz deterjan kullaniyorum biraz dokuyorum suyu kopurtul kazagi da koyuyorum icine bazen yumusatici da ekliyorum kokusu guzel degilse :)

2 şubat 2018 17:11

4. Akrilik kazağı makinede 30 derecede yıkayabilirsiniz. Sentetik kumaşlar dayanıklıdır. Çekme, bozulma vs kolay kolay olmaz. Ama elde de makinede de yıkasanız akrilik kazak zamanla parlama ve koku yapmaya başlar.

2 şubat 2018 17:17

5. bilgilendirdiğiniz için çok sağolun. şu an yıkanacak 2 tane kazağım olduğu için elde yıkayayım. sonrasında makinede yünlü programında yıkamayı da deneyeceğim

2 şubat 2018 17:28

6. 30 derecede hassas ya da varsa kazaklar için olan programda renk koruyucu sıvı deterjanla yıkıyorum. düşük devirde sıkmasına özen gösteriyorum. pamuklanmasın diye de tersten yıkıyorum. eskiden elde yıkardım tek tek ama artık uğraşmıyorum atıyorum makineye.

2 şubat 2018 17:29